klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

De afgelopen dagen was de temperatuur voor velen een stuk aangenamer dan de tropische hitte van afgelopen vrijdag. En, afgezien de buien van gisteren, was het weer ook niet onaardig. De komende dagen komt de zomer goed op gang. De zon draait overuren en op veel plaatsen stijgt de temperatuur overdag minstens een week lang tot boven de 30 graden. Een gegarandeerde (regionale) hittegolf is in de maak. Voor de noord(westelijke) provincies zit er in het weekend wel een klein addertje onder het gras.

Terugblik

Na een aantal wat frissere dagen loopt de temperatuur vanaf morgen steeds verder op. Vooral gisteren kwamen er stevige buien voor. Er zat onweer op, maar er kwamen ook waterhozen voor, zowel langs de kust als op het IJsselmeer.

Willem tent legde deze waterhoos vast in Julianadorp (waterhozen boven zee).

Het is vandaag vriendelijk zomerweer met flinke zonnige perioden en een aantal stapelwolken en een middagtemperatuur van 20 tot 24 graden. Vanaf morgen gaan we alleen maar verder omhoog.

Vriendelijke weer vandaag!

De zomer barst los

De temperatuur van vandaag is voor velen behoorlijk aangenaam, maar dat gaat morgen al veranderen. De stroming draait naar een zuidelijke richting en dat betekent dat vooral het zuiden al te maken krijgt met tropische waarden. Daarnaast zijn er flinke zonnige perioden, al zal vooral de noordwestelijke helft met wat meer wolkenvelden te maken hebben. Met een matige zuidelijke wind stijgt de temperatuur dan naar 20 tot 21 graden in het noordwesten, 25 tot 27 in het midden tot 27-30 graden in het zuidoosten. De hittegolf (die een zekerheidje is) is dan officieel begonnen. Lees hier nog eens alles over de definitie van een hittegolf (regionaal of landelijk).

Morgen wordt het op veel plaatsen aangenaam zomerweer. In het zuidoosten is dan al 30 graden mogelijk.

Hitte zet door

Woensdag was nog maar een voorproefje, want de dagen daarna wordt het in een groot deel van het land 30 graden en zelfs meer dan dat. De zon is de hoofdrolspeler, bewolking zal slechts af en toe deel uitmaken van het weerbeeld. Donderdag wordt het 25 of 26 graden op de Wadden tot 34 in het zuiden. Ook in De Bilt wordt het 30 graden en dat betekent de eerste tropische dag van augustus dit jaar.

Afgelopen vrijdag zaten de stranden vol en dat zal de komende week ook weer gaan gebeuren. Let vooral op als je de zee in gaat met muien! Foto van Aad Hoogenboom.

Vrijdag gaan we nog een stapje verder. Zelfs op de Wadden zijn temperaturen mogelijk van 30 graden. Naar het zuidoosten toe wordt het 35 of 36 graden. Zaterdag kan het daar zelfs 37 graden worden. In het Waddengebied is het met 27 graden dan juist weer iets minder warm, maar dat is misschien juist wel een stuk aangenamer. De wind gaat daar iets meer van zee waaien en vooral op zondag en maandag zal het in het noorden wel een stuk gaan afkoelen. In het zuiden blijft het onverminderd heet.

Zaterdag wordt het erg warm. In het zuidoosten kan het 36 of misschien zelfs wel 37 graden worden.

Zondag en maandag ligt de temperatuur in het noorden tussen de 22 en 25 graden, in het zuiden wordt het nog ruim 30 graden (33 of 34 graden blijven mogelijk). De zon blijft de hele week flink schijnen, al kan er soms wat bewolking overtrekken. Vaak is het hoge bewolking waar de zon weinig problemen mee heeft. De wind is dus wat naar het noorden gedraaid wat de temperatuur dus wat drukt.

Al met al gaan we een zeer hete week tegemoet en zoals het er nu uitziet lijkt dat ook volgende week in eerste instantie nog door te zetten. De onzekerheid wordt wat groter en de buienkans neemt toe, maar de temperatuur blijft op een zomerse niveau. De komende dagen volgen er nog geregeld updates over het hete zomerweer!

De pluim van zuidoost laat de hitte aanhouden, terwijl het noordwesten in de koelere lucht terechtkomt met een noordelijke wind. Daarna zien we ook daar weer een stijging van de temperatuur.

Dankzij dit koufront (wat overigens niet echt overtrekt en ook niet actief is) draait de wind naar het noorden. De dagen daarna draait de wind weer meer naar het oosten tot zuidoosten.

Overigens wordt het niet alleen in Nederland heel erg heet, eigenlijk in een zeer groot deel van Europa wordt het tropisch. Bijzonder was dat het in de Alpen nog heeft gesneeuwd afgelopen nacht. Hieronder een foto vanaf de Zugspitze, maar lees er hier veel meer over!

Sneeuw op de Zugspitze! Foto is van Hans ter Braak.

Mooie foto’s? stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl via Twitter @Alpenweerman of nu ook App ons jouw foto 0644978097

Wil je meepraten over het weer? Meld je geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en/of stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 509 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer