Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na een langdurige periode van droogte, neemt de komende dagen de kans op regen duidelijk toe. Vandaag valt wat lichte regen en worden de regenmeters nog niet echt gevuld, maar van morgen tot en met zaterdag draait het om buien. Bij die buien is onweer mogelijk en lokaal kan veel regenwater vallen. Het zal bij lange na niet voldoende zijn om de droogte tegen te gaan, maar iets is beter dan niets..

De dag begon gisteren zeer fraai met deze zonsopkomst. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Deze zonsopkomst werd vastgelegd door Aldo.
Deze foto werd gemaakt door Monique Bormans.

Fraaie dinsdag

Gisteren scheen de zon flink. Het bleef in het overgrote deel van het land droog, alleen in het noordoosten kwam het tot een enkel licht buitje. De temperatuur steeg naar 18-23 graden met in Arcen 23,3 graden.

Toenemende bewolking en vanmiddag lichte regen

Het is op deze woensdag aanvankelijk droog met in het oosten en zuiden eerst nog wat zon. In het westen en noorden is het bewolkt en de bewolking neemt geleidelijk verder toe. In de loop van de ochtend valt in het westen en noordwesten al wat lichte regen.

Vanmiddag gaat op steeds meer plaatsen vanuit het westen wat lichte regen vallen. In het oosten en zuidoosten blijft het tot ver in de middag droog. De wind waait zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden in het noorden. In het midden van het land wordt het 19-20 graden en in het zuiden 21-22, lokaal 23 graden.

Vanavond is het bewolkt en valt van tijd tot tijd wat lichte regen. Komende nacht komt het tot enkele buien. De temperatuur daalt naar 13-16 graden.

Na een fraaie dag nam gisteren al geleidelijk de bewolking toe. Jolanda Bakker maakte de foto.
Het is alweer erg droog. De komende dagen valt wel enige regen, maar of het voldoende zal zijn… Ton Wesselius maakte de foto.

Flinke buien met landinwaarts onweer

Morgen draait het om enkele buien. Landinwaarts is in de middag ook kans op onweer. Tussen de buien door schijnt ook af en toe de zon en de meeste zon wordt in het zuiden en westen verwacht. De zwakke zuidenwind draait naar west en neemt toe naar matig. De temperatuur stijgt naar normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Het wordt 21-24 graden met de hoogste temperaturen in het zuiden van het land.

Vrijdag beginnen we de dag met zonneschijn. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en vooral landinwaarts komt het tot buien. Bij die buien is kans op onweer en lokaal ook veel regenwater in korte tijd. De temperatuur stijgt naar 20-23 graden.

Tot en met zaterdag zijn de neerslagkansen groot.

Zaterdag nog buien, vanaf zondag meest droog met geregeld zon

In het weekend blijft het zaterdag nog licht wisselvallig zomerweer. Het is dan wisselend bewolkt met vooral landinwaarts nog enkele buien, lokaal met onweer. Het wordt 19-22 graden.

Vanaf zondag zijn de neerslagkansen klein. De zon schijnt geregeld, maar omdat de wind uit het noorden tot noordwesten blijft waaien blijft de temperatuur wel onder normaal. Het wordt maximaal 18 graden in het noorden en 22 graden in het zuiden van het land. Later in de week lijkt de temperatuur enkele graden te stijgen.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur morgen duidelijk hoger is dan vandaag. Daarna is het veelal een graad of 21-22. Begin volgende week wordt het frisser, maar later in de week is de trend weer stijgende.

Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 669 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer