Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Na een langdurige periode van droogte, neemt de komende dagen de kans op regen duidelijk toe. Vandaag valt wat lichte regen en worden de regenmeters nog niet echt gevuld, maar van morgen tot en met zaterdag draait het om buien. Bij die buien is onweer mogelijk en lokaal kan veel regenwater vallen. Het zal bij lange na niet voldoende zijn om de droogte tegen te gaan, maar iets is beter dan niets..

De dag begon gisteren zeer fraai met deze zonsopkomst. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Deze zonsopkomst werd vastgelegd door Aldo.
Deze foto werd gemaakt door Monique Bormans.

Fraaie dinsdag

Gisteren scheen de zon flink. Het bleef in het overgrote deel van het land droog, alleen in het noordoosten kwam het tot een enkel licht buitje. De temperatuur steeg naar 18-23 graden met in Arcen 23,3 graden.

Toenemende bewolking en vanmiddag lichte regen

Het is op deze woensdag aanvankelijk droog met in het oosten en zuiden eerst nog wat zon. In het westen en noorden is het bewolkt en de bewolking neemt geleidelijk verder toe. In de loop van de ochtend valt in het westen en noordwesten al wat lichte regen.

Vanmiddag gaat op steeds meer plaatsen vanuit het westen wat lichte regen vallen. In het oosten en zuidoosten blijft het tot ver in de middag droog. De wind waait zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden in het noorden. In het midden van het land wordt het 19-20 graden en in het zuiden 21-22, lokaal 23 graden.

Vanavond is het bewolkt en valt van tijd tot tijd wat lichte regen. Komende nacht komt het tot enkele buien. De temperatuur daalt naar 13-16 graden.

Na een fraaie dag nam gisteren al geleidelijk de bewolking toe. Jolanda Bakker maakte de foto.
Het is alweer erg droog. De komende dagen valt wel enige regen, maar of het voldoende zal zijn… Ton Wesselius maakte de foto.

Flinke buien met landinwaarts onweer

Morgen draait het om enkele buien. Landinwaarts is in de middag ook kans op onweer. Tussen de buien door schijnt ook af en toe de zon en de meeste zon wordt in het zuiden en westen verwacht. De zwakke zuidenwind draait naar west en neemt toe naar matig. De temperatuur stijgt naar normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Het wordt 21-24 graden met de hoogste temperaturen in het zuiden van het land.

Vrijdag beginnen we de dag met zonneschijn. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en vooral landinwaarts komt het tot buien. Bij die buien is kans op onweer en lokaal ook veel regenwater in korte tijd. De temperatuur stijgt naar 20-23 graden.

Tot en met zaterdag zijn de neerslagkansen groot.

Zaterdag nog buien, vanaf zondag meest droog met geregeld zon

In het weekend blijft het zaterdag nog licht wisselvallig zomerweer. Het is dan wisselend bewolkt met vooral landinwaarts nog enkele buien, lokaal met onweer. Het wordt 19-22 graden.

Vanaf zondag zijn de neerslagkansen klein. De zon schijnt geregeld, maar omdat de wind uit het noorden tot noordwesten blijft waaien blijft de temperatuur wel onder normaal. Het wordt maximaal 18 graden in het noorden en 22 graden in het zuiden van het land. Later in de week lijkt de temperatuur enkele graden te stijgen.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur morgen duidelijk hoger is dan vandaag. Daarna is het veelal een graad of 21-22. Begin volgende week wordt het frisser, maar later in de week is de trend weer stijgende.

Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 679 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer