Advertentie 

Algemene situatie:
Onder aanvoering van het hogedrukgebied Quinlan draait de meizomer vandaag en de komende dagen op volle toeren. Tot en met zeker woensdag blijft het droog en maakt de zon overuren. Bovendien zijn de temperaturen zomers met kwikstanden boven de 20 en vooral dinsdag en woensdag ook boven de 25°. Juist met Hemelvaart, donderdag, zorgt een westelijke stroming voor duidelijk lagere temperaturen en ook weer kans op enkele buien.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: zonovergoten bevrijdingsweer 
Gisteren was het prachtig weer om onze vrijheid te vieren. De zon scheen onafgebroken met in de ochtend lokaal wat velden met sluierwolken. Het bleef overal droog en de temperaturen gingen al flink de hoogte in.

Op de Wadden en lokaal langs de kust werd het niet warmer dan 17-18°, maar landinwaarts lagen de maxima tussen de 20 en 23°. Den Helder noteerde 17,0, Hoek van Holland 17,4 en Vlieland en Terschelling 17,5°. De toppers waren Eindhoven met 22,8 en Arcen met 23,2° In België lagen de maxima tussen de 14 en 23° met in Antwerpen 23,4°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Albert Thibaudier in Lemmer. Strakblauwe lucht boven de bloeiende tulpen.
Deze prachtige foto werd op Bevrijdingsdag gemaakt door Ton Wesselius uit Roelofarendsveen.
Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto van bloeiende tulpen in combinatie met een strakblauwe lucht.
Albert Thibaudier maakte ook deze prachtige lentefoto in de omgeving van Lemmer.
Jannes Wiersema uit Roodeschool maakte deze foto van de koolzaadvelden.
Blauwe lucht in combinatie met het frisse groen. Joyce Derksen maakte de foto in Doornenburg.
Deze prachtige foto op een zonovergoten dag werd gemaakt door Anja Snijders op Barger Oosterveld.
Peter van Lindenberg maakte deze prachtige foto bij het veer bij Bronkhorst.

Vandaag: zonnige zondag
Ook op deze zondag is het prachtig lenteweer. De zon zal weer de hele dag schijnen en het blijft droog.

De wind waait zwak tot hooguit matig uit het oosten en de temperaturen zijn wederom wat hoger en komen vanmiddag uit op waarden tussen de 21 en 25°. In het zuidoosten en in delen van België kan het nog een graadje warmer worden, maar op de stranden kan het vanmiddag afkoelen door een zwakke wind van zee.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam weermodel. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is en blijft het helder en droog. De temperatuur daalt naar waarden tussen de 8 en 11°.

Morgen: zonovergoten
Ook morgen profiteren we volop van het hogedrukgebied Quinlan. De zon zal weer schijnen van opkomst tot ondergang en het blijft droog.

De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten en de temperaturen stijgen op de meeste plaatsen naar waarden rond de 24-25°. In het noordwesten en op de Wadden blijft het kwik wat achter en ook op de stranden kan morgenmiddag de temperatuur weer wat gaan dalen door een zwakke wind van zee.

De verwachte weerkaart voor dinsdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: eerst zonnig en warm, met Hemelvaart koeler!
Na morgen blijven we aanvankelijk profiteren van het hogedrukgebied Quinlan. Het zorgt bij ons voor een zuidoostelijke stroming met aanvoer van nog wat warmere lucht. Bij volop zonneschijn loopt het kwik dinsdag en woensdag op naar zomerse waarden tussen de 25 en 28°. Omdat de zuidoostenwind zwak tot hooguit matig blijft is er aan zee continue kans op zeewind met als gevolg dalende temperaturen.

De verwachte weerkaart voor Hemelvaartsdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Hemelvaartsdag, donderdag, trekt het hoog Quinlan naar het noordoosten weg en komen we tijdelijk onder invloed van een depressie bij IJsland. De kans op een bui neemt toe en de temperaturen zijn, door een meest westelijke stroming, duidelijk lager. Het wordt 14° in het westen en 18 in het oosten van het land.

De verwachte weerkaart voor volgende week zondag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Vanaf vrijdag neemt de wisselvalligheid geleidelijk toe en liggen de maxima veelal weer onder de warme grens van 20°.

UV-Index: 6
De kracht van de zon is in deze tijd van het jaar duidelijk merkbaar. De UV-index is vandaag en de komende dagen 6. Een UV van 6 betekent matig en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 15 tot 20 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na 10 minuten. Goed smeren is dan ook het advies!

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur tot en met woensdag ruimschoots boven de 20° ligt. Vooral dinsdag en woensdag kan de zomerse grens van 25° worden overschreden. Vanaf donderdag gaat het kwik weer snel naar beneden en de dagen daarna wordt de 20° waarschijnlijk niet meer of nauwelijks gehaald.

Ook deze mooie foto met prachtige kleuren tegen een strakblauwe lucht werd gemaakt door Peter van Lindenberg.
Ook deze zonnige foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De oostenwind waait vandaag matig met 6 tot 10 knopen. De windvlagen komen uit tussen de 12 en 16 knopen. De golfhoogte is 0,2 meter en de watertemperatuur is een graad of 11-12.

Morgen waait de wind wat meer uit het zuidoosten met 6 tot 9 knopen. De windvlagen komen uit tussen de 8 en 13 knopen. De golfhoogte blijft 0,2 meter en de temperatuur van het water is een graad of 12-13.

Ook deze foto werd gemaakt door Jannes Wiersema.

Dit was het weer voor deze zondag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder naar de verwachtingen voor de komende tijd. Voor nu een mooie zondag, geniet van het mooie weer, vergeet niet te smeren en graag weer tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we dit jaar ook nog eens de snelste stijger!

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 283 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier