Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het is eerst nog wisselvallig met regelmatig regen, maar de temperaturen gaan vanaf morgen al duidelijk omhoog. Donderdag is er even een temperatuurdip, maar vanaf vrijdag wordt het lenteachtig met temperaturen die kunnen oplopen naar waarden omstreeks de 20°.

Vandaag krijgen we te maken met een warmtefront behorende bij depressie Gabi ten zuidwesten van Ierland.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: bewolkt en hier en daar regen
Gisteren had de bewolking de overhand en uit die bewolking viel van tijd tot tijd wat lichte regen en motregen. Toch kwam ook de zon af en toe tevoorschijn met op de meeste plaatsen 1-2 uur zonneschijn. De meeste zon werd genoteerd in het noordoosten van het land met in Nieuw-Beerta zelfs 6 uur zonneschijn.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 5 en 9° met op Ameland 5,1 en op Terschelling 5,6°. Hupsel en Eindhoven waren het ‘warmst’ met maximaal 8,9°. In België lagen de maxima tussen de 4 en 9° met in Kleine-Brogel 9,6 en in Diepenbeek 9,7°.

De lente komt eraan. Martin Vye maakte deze prachtige lentefoto in Wolvega.
Het was gisteren een overwegend bewolkte, grijze dag. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker uit Zevenhuizen.
Joyce Derksen maakte deze foto gisteren in Middelburg.
Deze foto werd gemaakt door Suzanne Vermulm.
Er viel gisteren van tijd tot tijd wat regen en dat is ook vandaag het geval. Ton Wesselius maakte de foto.

Vandaag: bewolkt en regenachtig
Het is op deze Paasmaandag bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het regenen en motregenen. In het oosten en zuidoosten blijft het vandaag zo goed als droog en de meeste regen wordt in de westelijke helft verwacht.

De wind waait uit het zuidoosten en is matig over land en vrij krachtig op het IJsselmeer en langs de kust. De temperatuur is hoger dan gisteren en stijgt naar 8° in het noorden, naar een graad of 10-11 in het midden en naar 12-13 in het zuiden. In België kan de temperatuur oplopen naar 14-15°.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en regenachtig. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidoosten en later zuiden tot zuidwesten en de temperatuur daalt naar waarden tussen de 8 en 10°.

Morgen: enkele buien
Morgen komt geregeld de zon tevoorschijn, maar het komt ook tot enkele buien. De wind waait uit het zuiden en is overwegend matig van kracht en de temperatuur is duidelijk hoger dan de laatste tijd en stijgt naar waarden tussen de 15 en 18° met de hoogste temperaturen in de zuidoostelijke helft van het land.

De verwachte weerkaart voor donderdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Na morgen: eerst wisselvallig, later lenteachtig!
Na morgen is het aanvankelijk wisselvallig dankzij het lagedrukgebied Gabi ten westen van onze streken onderweg naar Scandinavië. Woensdag komt het dan ook tot enkele buien bij temperaturen van 15 tot 17°.

Donderdag komen we aan de zuidflank van het dan boven Scandinavië liggende laag Gabi. De stroming draait bij ons naar het westen tot noordwesten en de temperaturen gaan weer naar beneden. Het wordt maximaal 7 tot 9° in het westen en noordwesten en naar 11-12 in het oosten en zuiden. Verder komt het tot enkele buien die lokaal winters van karakter kunnen zijn.

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens EC. Bron: wetteronline.de

Vanaf vrijdag bouwt boven onze streken een hogedrukgebied op en dit hoog komt komend weekend ten oosten van de Lage Landen te liggen. Tussen dit hoog en een lagedrukgebied op de Atlantische Oceaan komt een zuidelijke stroming te staan met aanvoer van zeer zachte lucht.

De temperaturen lopen vrijdag alweer op naar 12 tot 14°, maar komend weekend wordt het duidelijk warmer. Op zaterdag worden temperaturen verwacht van 19 tot 22 en zondag van 18 tot lokaal 23°. We hebben er lang op gewacht, maar de lente komt eraan!!

Na het weekend lijken de temperaturen weer te gaan dalen,  maar daarover later deze week meer. Eerst maar eens omhoog met het kwik…

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat het allemaal weer mooi zien. De komende dagen loopt de temperatuur op, om op donderdag weer te gaan dalen.

Daarna wordt het lenteachtig met temperaturen die komend weekend oplopen naar waarden omstreeks de 20°. Na het weekend lijken de temperaturen weer te gaan dalen waarbij het Europese model wel weer heel koud is met temperaturen van een graad of 5…

Op het #Braassemermeer bij de Marine Easter Regatta met zo’n 250 zeilertjes. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait op deze Paasmaandag uit het zuidoosten en is over land matig met 9 tot 15 knopen. De windvlagen komen vooral vanmiddag uit tussen de 22 en 27 knopen. Aan zee waait de zuidooster met met zo’n 15 knopen met ook vlagen tussen de 22 en 27 knopen.

Morgen waait de wind uit het zuidwesten met 14 tot 18 knopen. De windvlagen liggen tussen de 20 en 27 knopen over land en 24 tot 29 knopen aan zee.

De prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen zal het weerpraatje gemaakt worden door Daan en ik ben er dan woensdag weer. Voor nu een fijne 2e Paasdag en graag tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 636 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier