klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemene situatie

De stroming blijft geblokkeerd en de herfst kabbelt rustig voort. Grote wijzigingen zijn de komende tijd niet te verwachten met hogedruk ten oosten (Zouhir) en lagedruk op de Atlantische Oceaan. Was de temperatuur de laatste dagen redelijk normaal voor de tijd van het jaar, vanaf morgen leven we weer enkele dagen (ruim) boven onze stand met dinsdag kwikstanden van 18, misschien wel 19° op de thermometerbuis. Later in de week wordt het kwik weer normaal.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Zonnig, maar ook sluierwolken

Gisteren scheen de zon flink, maar er waren ook vrij veel (sluier)wolken zichtbaar. Het bleef overal droog en na een nacht met landinwaarts lichte vorst (Volkel -2,0°) steeg de temperatuur overdag naar 10-11°.

Stavoren noteerde 9,5, Deelen 9,6 en Hoogeveen en Gilze-Rijen 9,7°. De toppers waren voor de noordwestelijke kust waar Den Helder 11,0, Vlieland 11,1 en Wijk aan Zee 11,2° noteerden. In België lagen de maxima tussen de 8 en 11° met in Koksijde 10,9°. St-Hubert noteerde maximaal 8,3°.

Rustig weer met zon, maar ook met vrij veel sluierwolken. Maurice Vroegrijk uit het Brabantse Zegge maakte de foto.
Ook bij Debbie van Ooststroom in Stompwijk veel sluierwolken.
Hier en daar kwam ook nevel en mist voor. Ton Wesselius maakte gisterochtend deze foto
Het was ook koud met landinwaarts lichte vorst, maar op meerdere plaatsen kwam ook vorst aan de grond voor. Ton Wesselius maakte deze foto van een berijpt bruggetje.
Albert Thibaudier maakte deze foto van de koude zaterdagochtend.
Ook bij Jolanda Bakker vorst aan de grond.
Rob de Graaf in Steenwijk moest krabben..
Vrij veel hoge bewolking en vliegtuigstrepen. Het levert prachtige foto’s op. Aad Hogenboom maakte de foto in Nieuwe Wetering.
Joyce Derksen uit Doornenburg maakte deze prachtige foto op een mooie zaterdag in november.
Jannes Wiersema maakte deze mooie foto in Roodeschool.

Mooie zondag

Het is ook op deze zondag prima novemberweer. De zon schijnt, vooral landinwaarts, flink, maar in de westelijke helft komen ook weer sluierwolken voor die de zon zo nu en dan afschermen. Het blijft overal droog en er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind.

De temperatuur, die afgelopen nacht landinwaarts weer daalde tot enkele graden onder nul (Volkel -3°), stijgt vandaag naar 10 tot 12°. In het zuidoosten en hier en daar in België kan het 13° worden.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 5-6°.

Geregeld zon

Morgen zal de zon weer geregeld schijnen, maar er trekken ook weer sluierwolken over het land. In het noorden van het land en op de Wadden is laaghangende bewolking mogelijk.

De wind waait uit het oosten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 11° in het noorden, naar 12 tot 14 in het midden en naar 15 in het zuidoosten en op veel plaatsen in België.

Dinsdag is het in grote delen van Europa en ook in onze streken weer veel te warm voor de tijd van het jaar. Bron: GFS model / meteologix.com

Dinsdag zeer zacht, daarna langzaam weer normale temperaturen

Dinsdag komt de stroming uit het zuiden en kan de temperatuur weer flink oplopen. In het noorden van het land wordt het dan 14-15°, in het midden 16-17 en in het zuiden en in België kan het 18, lokaal 19° worden. De zon schijnt daarbij geregeld en het blijft droog.

Drie jaar geleden was het op de 6e november ook erg zacht met in Ell, Eindhoven en Gilze-Rijen maximaal 18,0°. Het landelijk record staat op 20,4° gemeten op 6 november 1955 in Maastricht.

De verwachte weerkaart voor eind van de week. Bron: meteologix.com

De rest van de week blijft het rustig herfstweer met een mix van wolkenvelden en geregeld zonneschijn. Donderdag kan er wellicht weer wat regen vallen of komt het tot enkele buien als een (zwakke) storing over onze streken trekt. De rest van de periode is en blijft het droog onder de vleugels van hogedruk en ook op de lange termijn zijn de neerslagkansen uitermate klein.

De temperatuur zal langzaam weer gaan dalen van 13 tot 16° op woensdag naar 11 tot 13 in het volgende weekend.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat het allemaal weer mooi zien. De komende dagen gaat het kwik omhoog naar meer dan 15° op dinsdag. Daarna is de trend weer dalende en aan het eind van de week is het dan weer een graad of 12. Zo kabbelen we verder de herfst door…

Hilligje kooiker maakte deze fraaie foto van de zonnestralen.
wat lichte nachtvorst een mooie zonsopkomst boven Dongen-Vaart. Aldo BV maakte de foto en stuurde deze in.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Johan Klos in de omgeving van Almelo.
Jolanda Bakker maakte deze mooie herfstfoto.
Rob de Graaf maakte deze prachtige foto in Steenwijk. Sommige bomen al bijna kaal, andere mooi gekleurd of nog helemaal groen…
De dag sloot ook fraai af met een mooie kleurenpracht. Jolanda Bakker maakte ook deze foto.

Dit was het weer voor deze zondag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgenochtend vroeg voor een vers en nieuw weerpraatje voor de Lage Landen.

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman of @ricoschroder

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 400 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer