Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weerpraatje

Na de wat tegenvallende dag van gisteren draait het vanaf vandaag om hogedruk. De februarilente gaat wederom beginnen en blijft de rest van de maand. Onder invloed van het hogedrukgebied Frauke wordt er deze maand geen neerslag meer verwacht en met temperaturen in de dubbele cijfers is het aanhoudend (zeer) zacht. Met maart op de kalender lijkt het kwik te dalen en bovendien neemt ook de kans op neerslag weer toe.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren viel het behoorlijk tegen. De bewolking had de overhand en op veel plaatsen viel enige regen. In Hardenberg viel 4 en in Woerden 3 millimeter. Voor de zon was niet veel ruimte, alleen in het zuiden kwam de zon nog 2-3 uur tevoorschijn.

De temperatuur steeg naar 8 tot 14° met in Wijk aan Zee 7,9 en in Stavoren 8,2°. In het zuiden noteerden Ell en Eindhoven maximaal 13,6°. In België lagen de maxima tussen de 10 en 15° met in Dourbes 14,6°.

De dag begon kleurrijk en kleur in de ochtend betekent vaak regen en dat was ook het geval. Jolanda Bakker maakte de foto.
Deze foto van de dagstart werd gemaakt door Johan Klos.
Ton Wesselius maakte deze prachtige foto.
Deze foto werd gemaakt door Jannes Wiersema.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Op deze vrijdag gaat de februarilente aan ronde 2 beginnen. Na een grijze start blijft het vandaag droog met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De zwakke wind wordt geleidelijk oost en de temperatuur stijgt naar ongeveer 10° op de Wadden en in het noordwesten en naar 14 tot 16° in het zuiden van het land en hier en daar in België.

Vanavond en de komende nacht klaart het steeds meer op en blijft het overal droog. De temperatuur daalt van noordoost naar zuidwest naar 2 tot 6°.

Voorlopig droog onder de vleugels van hogedruk

In het weekend is het prachtig lenteweer met volop zonneschijn. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft overal droog. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten en de temperatuur stijgt op beide dagen naar ongeveer 9° in het noordwesten en op de Wadden en naar 13-14 in het zuiden.

Zondag kan het in het zuidoosten wellicht 15-16° worden. In de nacht naar zondag kan het kwik, onder rustige en heldere omstandigheden, dalen naar waarden rond of onder nul.

De verwachte weerkaart voor volgende week. Bron: wetterzentrale.de

Na het weekend blijven de nachten aanvankelijk koud met zeker maandagochtend en wellicht ook nog dinsdagochtend kans op lichte vorst. Overdag schijnt de zon flink met hooguit wat velden met sluierwolken.

Het blijft droog en bij een zwakke tot matige zuidoostenwind stijgt de temperatuur in het noorden naar waarden tussen de 10 en 15°. In het midden en zuiden komt het kwik nog hoger uit en liggen veelal boven de 15° en wellicht komt het kwik in het zuiden in de buurt van de 20° uit, althans dat doet het Amerikaanse GFS model ons geloven…

De februarilente schakelt dus een tandje bij en de maand en tevens ook de winter zal zacht de boeken in gaan.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het kwik vooral na het weekend weer flink de hoogte ingaat. Aan het eind van de week, met maart op de kalender, gaat het kwik weer omlaag.

De kans op neerslag is de komende tijd erg klein.

De kans op neerslag is de komende tijd, volgens het Amerikaanse weermodel GFS uitermate klein. Pas in maart is er weer kans op enige nattigheid, maar ook dan lijken de hoeveelheden mee te vallen.

Op ons forum kan je gezellig meepraten over het weer in zowel de Lage Landen als de Alpen. Meld je aan en praat mee!

Deze foto werd gemaakt door Martin Vye.
Ton Wesselius maakte deze lentefoto.

Dit was het voor deze vrijdag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis.

(Visited 627 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier