Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De komende dagen gaan we in de thermische achtbaan in de lage laden. Op deze zaterdag haalden we met moeite een graad of 9 gemiddeld, op dinsdag en woensdag gaan we over de 20 graden heen. Om vervolgens het volgende weekend weer uit te komen rond de 10 graden. Dat gaan we voelen.

Kille zaterdag en zondag

Vandaag beleefden we al een thermische schok. Na passage van het koufront gisteravond is het voelbaar een heel stuk kouder. We bevinden ons in maritiem polaire lucht en dat is met de stevige wind ook goed te voelen. Daarbij trok vandaag op hoogte een trog over met extra koude bovenlucht.

De weerkaart voor dit weekend. Na passage van het koufront gisteravond (1) trokken er vandaag twee troggen over (2). Morgen volgt een warmtefront (3). Bron KNMI.

Deze buien leverden met name in de late ochtend en vroege middag een paar stevige en talrijke buien op met hagel en onweer. Onze collega weerman Arjan maakte daar onderstaande foto’s van.

Een fraai plaatje van een buienwolk; een cumulonimbus wolk. In de koude bovenlucht ontstonden talrijke felle buien.

Deze buienwolken zien er prachtig en soms ook vriendelijk uit met hun witte koppen. Maar onder deze wolk kan het flink tekeer gaan.

Een pittige hagelbui in de tuin in Helmond.

Morgen trekt het warmtefront van west naar oost en lijkt enkel het noorden van het land te schampen. Het is over het algemeen bewolkt en op het warmtefront kan in het noorden wat lichte regen vallen uit de bewolking. De temperatuur komt iets hoger uit, van 10 graden in het noorden, tot 14 in het zuiden.

De eerste 20 graden komt eraan

Tijdens het begin van de nieuwe werkweek ligt er een ‘hoog’ boven centraal Europa. Met een zuidelijke stroming komt er zeer zachte lucht onze kant op.

Een hogedrukgebied boven centraal Europa stuwt zeer zachte lucht naar de lage landen.

Op maandag gaat in de loop van de dag de zon steeds beter doorbreken en boeken we al een winst in de temperatuur. Met een gemiddelde van 17 graden kunnen we spreken van een heerlijke lentedag. Dinsdag en woensdag beloven zonovergoten dagen te worden en op grote schaal gaan we over de 20 graden heen. In het zuiden kan het zelfs 22-23 graden worden. Alleen het uiterste noorden en de waddeneilanden blijven iets achter in temperatuur.

Flinke terugval in temperatuur

Op donderdag neemt een nieuw hogedrukgebied tussen IJsland en Schotland de regie over van ons weer. De wind klapt om naar het noorden en voert direct veel koudere lucht aan. De temperatuur daalt naar een graad of 10 en vanaf zee drijven er geregeld wolkenvelden binnen.

Een ‘achtbaanpluim’ Na de snelle opwarming deze week volgt een nog snellere afkoeling. Later weer nachtvorstkansen.

Volgend weekend neemt in de nacht ook de kans op vorst toe. Als er een bui valt is de kans groot dat hier dan wat winterse neerslag bij zit. Het lijkt daarna een aantal dagen veel te koud voor de tijd van het jaar te blijven. Er zijn zelfs wilde kaarten zichtbaar met sneeuwbuien op Pasen, we gaan meemaken hoe het zich gaat ontwikkelen.

Geniet van de mooie en warme dagen die gaan komen en graag weer tot een volgend bericht, blijf gezond en fijn weekend! Groet Sebastiaan.

De uitegelichte foto is van Ton Wesselius uit ons archief.

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 129 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier