Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

De bordjes worden eindelijk verhangen. Vandaag krijgen we al een stevige noordwestelijke wind tussen het hogedrukgebied Xerxes ten westen van Ierland en het lagedrukgebied Siglinde boven de Oostzee. Aan het eind van de week stroomt koude lucht uit het noorden naar onze streken en gaan de temperaturen naar beneden.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Geregeld zon

Gisteren begonnen we de dag met naar het zuidoosten wegtrekkende lichte regen en motregen. In Leiden, Zoetermeer en in Maastricht viel in totaal 2 millimeter. Al vrij snel werd het droog en volgde een dag met flinke opklaringen.

De temperatuur steeg naar 14 tot 16° met op Vlieland 13,8 en op Terschelling 14,0°. De toppers waren Gilze Rijen en Eindhoven met respectievelijk 16,4 en 16,5°. In België lagen de maxima tussen de 9 en ruim 16° met op de Mont Rigi 8,6 en in Kleine Brogel 16,6°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Johan Klos. Prima wandelweer op de Deelerheide nabij Hoenderloo.
Het was prima weer om onderhoud te plegen aan het kasdek van de biologische groentekwekerij Natuurlijktomaat.nl. De foto werd gemaakt door Alfons van den Hoek
Judith van den Berg maakte deze prachtige foto op de Hoge Veluwe.
Deze foto werd gemaakt door Trijntje van den Berg in Ermelo.
Suzanne Vermulm maakte deze schitterende foto van ondergaande zon.
Debbie van Ooststroom maakte deze foto.

Meest bewolkt en in het noordoosten wat regen

Het is op deze dinsdag over het algemeen bewolkt en in het noorden en noordoosten kan uit die bewolking wat lichte regen of motregen vallen. Elders blijft het droog en in het zuiden en zuidwesten en niet in de laatste plaats in België kan de zon soms nog even schijnen.

De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig in de kustgebieden. Aan zee en op de Wadden wordt de wind hard, windkracht 7 met kans op zware windstoten van 80-90 km/uur. De blaadjes aan de bomen hebben het vandaag dus zwaar…

De temperatuur stijgt naar waarden tussen de 14 en 16° met de hoogste temperaturen in de westelijke helft van het land.

Vanavond en de komende nacht hebben is het bewolkt, maar in de westelijke en zuidwestelijke helft komen eerst nog enkele opklaringen voor. Over de oostelijke helft trekt wederom een gebied met wat lichte regen en motregen zuidwaarts. De temperatuur daalt naar 11 tot 13°.

Bewolkt en kans op wat lichte (mot)regen

Morgen is het wederom bewolkt en hier en daar is wat lichte regen en motregen mogelijk. Grote hoeveelheden worden niet verwacht, maar ook van weinig regen wordt je nat..

De wind waait uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 15-16, in Limburg lokaal naar 17°.

Later in de week stroomt koude lucht vanuit het noorden naar het zuiden uit. Bron: meteologix.com

Geleidelijk kouder!

Donderdag is het ook bewolkt met kans op wat lichte regen en motregen. Het wordt dan 14 tot 16°. Vanaf vrijdag zakt koude lucht uit het noorden naar onze streken, maar de exacte koers van de kou is nog niet bekend. De meeste modellen laten de koudste lucht ten westen van onze streken afzakken.

De temperaturen op het 500 hPa-vlak (5,5 km hoogte) zullen gaan dalen naar waarden tussen de -32 en -36° en deze koude bovenlucht zorgt boven relatief warm zeewater voor buien die van hagel en onweer vergezeld kunnen gaan. De meeste buien worden in de kustgebieden verwacht.

Tot en met zondagavond zijn de verschillen groot voor wat betreft de totale neerslag. Het Europese weermodel is duidelijk droger dan de Duitse en Amerikaanse tegenhanger. Bron: meteologix.com

De temperatuur gaat omlaag van een gemiddeld een graad of 13 op vrijdag naar 11 op zaterdag en naar 9 of 10 op zondag. Ook de nachten worden kouder met in de nacht van de wintertijd temperaturen van een graad of 3-4.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat zien dat het kwik vanaf donderdag gaat dalen. Tot die tijd is het nog vrij zacht met een graad of 16, maar vanaf het weekend ligt het kwik rond of zelfs onder de 10°. Ook de nachten worden kouder met wellicht op uitgebreide schaal kans op nachtvorst.

Deze prachtige herfstfoto werd gemaakt door Marianne van der Meer.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de dalende trend in de loop van de week. Voor nu een mooie dag en graag tot morgen.

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via mijn Twitter: @ricoschroder

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 616 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier