Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Een boven onze streken tot ontwikkeling komend lagedrukgebied, genaamd Yu, zorgt voor enkele buien. Dit laag krijgt te maken met een hoogtelaag dat vanuit het westen nadert  met temperaturen op het 500 hPa-vlak van -24°. De komende dagen draait het dan ook om buien en deze buien zorgen voor afkoeling. In de polaire lucht die over onze streken uitstroomt komt de temperatuur de komende dagen niet boven de 20° uit.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Wolkenvelden, geregeld zon, maar ook flinke buien

Na een lokaal grijze en bewolkte start kwam geleidelijk de zon op veel plaatsen tevoorschijn. Gistermiddag kwamen stapelwolken tot ontwikkeling en deze groeiden hier en daar uit tot stevige regen- en onweersbuien en lokaal viel ook veel regenwater in korte tijd.

Aan het eind van de middag viel er in Roelofarendsveen uit een bui van 25 minuut zo’n 17 millimeter. Aad Hogenboom maakte de foto.
Ook Ton Wesselius maakte een foto van de flinke bui in Roelofarendsveen.

De temperatuur ging flink de hoogte in en steeg naar 20 tot 23° in het zuidwesten en ook in het noordwesten en naar ruim 27 in het noordoosten. Vlissingen noteerde 20,4 en Hoek van Holland 20,8°. Hoogeveen en Nieuw-Beerta kwam uit op 27,5°. Ook in De Bilt werd met 25,3° een zomerse dag genoteerd en dat was alweer zomerse dag nummer 54. In België lagen de maxima tussen de 19 en 26° met in Retie 25,8 en in Kleine Brogel 26,0°.

In het noordoosten van het land was het een stralende dag. Jannes Wiersema maakte de foto.
Bij Joyce Derksen begon de dag met nevel en een fraai opkomende zon.
Flinke onstabiliteit zichtbaar bij Martin Vye in Friesland.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Suzanne Vermulm.

Enkele buien, maar regionaal ook zon

In het westen en zuidwesten van het land komen vanochtend enkele regen- en onweersbuien voor. Later vandaag neemt de kans op regen- en onweersbuien in de gehele zuidelijke helft en niet in de laatste plaats in België toe. Lokaal is veel regenwater bij die buien mogelijk. Elders in den lande zijn de buienkansen een stuk kleiner en in het oosten van het land schijnt geregeld de zon.

De wind waait zwak tot hooguit matig uit het noorden tot noordoosten en de temperatuur stijgt naar 21 tot 24° in de westelijke helft en naar 25-26, lokaal 27 verder naar het oosten.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Vanuit het zuidwesten trekken enkele regen- en onweersbuien over het land naar het noordoosten en daarbij kan lokaal veel regenwater vallen. De temperatuur daalt naar 14 tot 16°.

Buien, later vanuit het westen opklarend

Morgen is het bewolkt en er trekken enkele buien over het land en aanvankelijk is daarbij nog kans op onweer. In de middag klaart het vanuit het westen sterk op en komt de zon tevoorschijn.

De wind waait uit het noordwesten en neemt toe naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee en de temperatuur is met 19 tot 21° al duidelijk lager.

Een hoogtelaag zorgt later deze week en komend weekend voor aanhoudend enkele buien en vrij lage temperaturen voor de tijd van het jaar. Bron: meteologix.com

Enkele dagen vrij koel septemberweer

Van vrijdag tot en met zondag hebben we nog te maken met het hoogtelaag dat boven de Noordzee aanwezig is. De kans op buien is en blijft groot en vooral in de kustgebieden is er kans op onweer. Tussen de buien door zal ook geregeld de zon schijnen.

Vrijdag is het in onze streken te koud voor de tijd van het jaar. Bron: meteologix.com

De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en soms (vrij) krachtig aan zee en het blijft vrij koel met temperaturen van 17 tot 19°. Mogelijk zaterdag al, maar zeker zondag kan het kwik in het zuidoosten de 20° weer aantikken.

Na het weekend komen we weer onder invloed van hogedruk. De neerslagkansen nemen af, de zon gaat meer schijnen en de temperaturen gaan geleidelijk weer wat omhoog.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat het allemaal weer mooi zien. Na deze warme tot zomerse woensdag gaat het kwik omlaag met op vrijdag temperaturen van slechts 17°. Na het weekend gaat het kwik omhoog naar waarden omstreeks de 20° en meer. Later volgende week nemen de verschillen tussen de modellen toe, maar dat zien we tegen die tijd wel weer…

Heel langzaam komt de herfst dichterbij. Ton Wesselius maakte ook deze foto.

De windverwachting voor vandaag en morgen voor watersporters:

De wind waait uit het noordoosten en is 6-7 knopen over land en soms 10-11 knopen aan zee.

Morgen wordt de wind noordwest en neemt in de middag toe naar 8 knopen over land en naar 14-15 knopen aan zee.

Hilligje Kooiker maakte deze foto gisterochtend. Het was regionaal een klein wereldje, maar de zon kwam ook tevoorschijn.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen voor een nieuw weerpraatje voor de Lage Landen.

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 480 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier