Advertentie 

De dag start bewolkt en er komt een aantal buien voor. In het oosten blijft het lang buiig met vanmiddag ook kans op onweer. In het westen wordt het droger en breekt later vanmiddag de zon goed door. Volgende week wordt het warmer, maar zonnig en heet zomerweer wordt het voorlopig waarschijnlijk niet.

Het is overwegend bewolkt en er komt een aantal buien voor. De temperatuur ligt rond 15 graden en er is weinig wind. Later in de ochtend nemen de buien in activiteit toe.

Vanmiddag zijn er vooral buien in het zuiden en oosten. Daarbij is ook een kleine kans op onweer. In het westen wordt het overal droog en breekt ook steeds beter de zon door. Het wordt ongeveer 20 graden en er steekt een matige, in het noordwesten mogelijk soms vrij krachtige, noordwestenwind op.

Vanavond trekken de buien naar Duitsland weg en volgen overal opklaringen. In de nacht neemt in de kustprovincies de buienkans weer toe. De minima variëren van 14 graden aan zee tot 10 graden in het oosten.

Morgen zijn er zonnige perioden, maar ontstaan ook weer enkele buien. In de middag zijn de meeste buien opnieuw voor de oostelijke helft van het land en is er in het westen veel ruimte voor de zon. Het wordt circa 21 graden bij een matige westen- tot zuidwestenwind.

Dinsdag start op veel plekken regenachtig. In de middag is er een mix van zon, wolken en een paar buien. Het wordt maximaal 21 graden en er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige, zuidwestenwind.

De dagen daarna blijft het buiig zomerweer. Wel wordt het waarschijnlijk warmer met in het binnenland donderdag maxima rond 25 graden.

Vanaf het volgende weekend neemt de kans op een droger weertype toe. De middagtemperaturen liggen daarbij tussen 20 en 24 graden.

Weerbericht door Johnny Willemsen van weeronline.nl

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 47 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier