De dag start bewolkt en er komt een aantal buien voor. In het oosten blijft het lang buiig met vanmiddag ook kans op onweer. In het westen wordt het droger en breekt later vanmiddag de zon goed door. Volgende week wordt het warmer, maar zonnig en heet zomerweer wordt het voorlopig waarschijnlijk niet.

Het is overwegend bewolkt en er komt een aantal buien voor. De temperatuur ligt rond 15 graden en er is weinig wind. Later in de ochtend nemen de buien in activiteit toe.

Vanmiddag zijn er vooral buien in het zuiden en oosten. Daarbij is ook een kleine kans op onweer. In het westen wordt het overal droog en breekt ook steeds beter de zon door. Het wordt ongeveer 20 graden en er steekt een matige, in het noordwesten mogelijk soms vrij krachtige, noordwestenwind op.

Vanavond trekken de buien naar Duitsland weg en volgen overal opklaringen. In de nacht neemt in de kustprovincies de buienkans weer toe. De minima variëren van 14 graden aan zee tot 10 graden in het oosten.

Morgen zijn er zonnige perioden, maar ontstaan ook weer enkele buien. In de middag zijn de meeste buien opnieuw voor de oostelijke helft van het land en is er in het westen veel ruimte voor de zon. Het wordt circa 21 graden bij een matige westen- tot zuidwestenwind.

Dinsdag start op veel plekken regenachtig. In de middag is er een mix van zon, wolken en een paar buien. Het wordt maximaal 21 graden en er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige, zuidwestenwind.

De dagen daarna blijft het buiig zomerweer. Wel wordt het waarschijnlijk warmer met in het binnenland donderdag maxima rond 25 graden.

Vanaf het volgende weekend neemt de kans op een droger weertype toe. De middagtemperaturen liggen daarbij tussen 20 en 24 graden.

Weerbericht door Johnny Willemsen van weeronline.nl

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 41 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer