Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De dag start bewolkt en er komt een aantal buien voor. In het oosten blijft het lang buiig met vanmiddag ook kans op onweer. In het westen wordt het droger en breekt later vanmiddag de zon goed door. Volgende week wordt het warmer, maar zonnig en heet zomerweer wordt het voorlopig waarschijnlijk niet.

Het is overwegend bewolkt en er komt een aantal buien voor. De temperatuur ligt rond 15 graden en er is weinig wind. Later in de ochtend nemen de buien in activiteit toe.

Vanmiddag zijn er vooral buien in het zuiden en oosten. Daarbij is ook een kleine kans op onweer. In het westen wordt het overal droog en breekt ook steeds beter de zon door. Het wordt ongeveer 20 graden en er steekt een matige, in het noordwesten mogelijk soms vrij krachtige, noordwestenwind op.

Vanavond trekken de buien naar Duitsland weg en volgen overal opklaringen. In de nacht neemt in de kustprovincies de buienkans weer toe. De minima variëren van 14 graden aan zee tot 10 graden in het oosten.

Morgen zijn er zonnige perioden, maar ontstaan ook weer enkele buien. In de middag zijn de meeste buien opnieuw voor de oostelijke helft van het land en is er in het westen veel ruimte voor de zon. Het wordt circa 21 graden bij een matige westen- tot zuidwestenwind.

Dinsdag start op veel plekken regenachtig. In de middag is er een mix van zon, wolken en een paar buien. Het wordt maximaal 21 graden en er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige, zuidwestenwind.

De dagen daarna blijft het buiig zomerweer. Wel wordt het waarschijnlijk warmer met in het binnenland donderdag maxima rond 25 graden.

Vanaf het volgende weekend neemt de kans op een droger weertype toe. De middagtemperaturen liggen daarbij tussen 20 en 24 graden.

Weerbericht door Johnny Willemsen van weeronline.nl

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 36 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer