Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Dankzij een uitloper van het hogedrukgebied Tatjana wordt vandaag de beste dag van de week. De zon schijnt geregeld en het blijft tot de avond droog. Ook de wind houdt zich aanvankelijk rustig, maar lang duurt het rustige weer niet. Vanaf vanavond gaat de wind weer een rol spelen. Vooral in de kustgebieden is kans op zware windstoten van 90 km/uur. 

De dag begon fraai. Monique Bormans maakte de foto.
Natte bende! Jolanda Bakker maakte de foto.
Jannes Wiersema maakte deze foto gisterochtend

Gisteren kwam het regelmatig tot flinke buien, maar tussendoor scheen ook af en toe de zon. De temperatuur steeg naar 8-9 graden en er stond veel wind uit het noordwesten. Aan de kust en vooral in het zuidwesten stond een stormachtige wind, windkracht 8 met uitschieters tot storm, windkracht 9. Tot een officiële storm, met een uurgemiddelde van windkracht 9, kwam het echter niet. Vooral in Zeeland werden zware windstoten genoteerd van 90 tot 96 km/uur.

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Beste dag van de week

Op deze dinsdag ziet het weerbeeld er vriendelijk uit. Vanochtend schijnt de zon flink en is het overal droog. Vanuit het zuidwesten neemt langzaam de (hoge) bewolking langzaam toe. De zuidwestenwind is afgenomen naar zwak, maar gaandeweg de ochtend neemt de wind weer in kracht toe en draait naar het zuiden.

Vanmiddag neemt de zuidenwind verder in kracht toe. Boven land komt een matige tot vrij krachtige wind te staan en langs de kust een krachtige tot harde, windkracht 4 tot 7. De bewolking neemt vanmiddag ook toe, maar het blijft tot tegen de avond overal droog. De temperatuur stijgt naar 6 graden in het oosten en naar 8 in het westen van het land. Daarmee is het iets zachter dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

Vanavond neemt vanuit het westen de kans op wat lichte regen toe. Meer regen volgt komende nacht. De enigszins vlagerige zuidenwind is vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee met kans op zware windstoten tot 90 km/uur. De temperatuur daalt naar 4 tot 6 graden.

Mix van zon, wolken en enkele buien

Morgen is het bewolkt en in de ochtend trekt een gebied met regen over het land naar het oosten. Na passage daarvan breekt vanuit het westen de zon door, maar verspreid over het land is nog wel kans op enkele buien. De grootste kans op buien maakt het oosten en zuiden. In het westen en noorden lijkt het morgenmiddag droog te blijven. De zuidwestenwind is weer in kracht afgenomen en de temperatuur stijgt naar 7-8 graden.

Donderdag trekken wederom enkele buien over het land, maar tussendoor schijnt ook geregeld de zon. De zuidenwind neemt weer flink in kracht toe en wordt matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard, soms weer stormachtig aan zee, kracht 4 tot 8. De temperatuur stijgt naar 6-8 graden.

Deze kletsnatte foto werd gemaakt door Erica de Bruijn
Ton Wesselius maakte deze foto.

Aanhoudend wisselvallig en zacht

Vrijdag lijkt weer een kletsnatte en onstuimige dag te worden. Er zijn perioden met regen en er waait een stevige westen- tot zuidwestenwind. Er is zelfs kans op storm aan zee, windkracht 9. De temperatuur stijgt wederom naar 6-8 graden.

In het weekend blijft het wisselvallig met zowel zaterdag als zondag een grote kans op regen. Ook de wind blijft duidelijk aanwezig. De temperatuur blijft met 7-9 graden aan de zachte kant voor de tijd van het jaar.

De temperatuur blijft hoog en komt dagelijks uit tussen 5 en 10 graden. (groene vlak)

Ook in de week voor Kerst lijkt er nog geen verandering aan te komen. Het blijft wisselvallig en zacht met temperaturen van 8-9 graden. De kans op wederom een groene Kerst is dan ook heel erg groot!

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het voorlopig zacht blijft. Begin volgende week wordt het zelfs zachter..

Albert Thibaudier maakte deze foto van een fraaie regenboog

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Lees ook de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 802 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier