Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De zon schijnt af en toe, maar het draait vooral om buien en bij die buien neemt de kans op onweer toe. Het wordt 19-24 graden. Morgen en woensdag valt (buiige) regen en wordt het 17-20 graden. Daarna is het (licht) wisselvallig met geleidelijk oplopende temperaturen.

De tijd van het jaar voor lichtende nachtwolken is weer aangebroken. Jannes Wiersema zag het en maakte deze foto.

Het was een mooie Pinksterdag. Jolanda Bakker maakte de foto.

Albert Thibaudier maakte deze foto van een prachtige halo.

Joyce Derksen maakte deze prachtige foto in Doornenburg.

Op deze Pinkstermaandag ziet het weerbeeld er weer minder uit dan gisteren. De zon schijnt weliswaar af en toe, maar het is over het algemeen bewolkt en het komt tot buien. Vanmiddag is bij die buien een grote kans op onweer en lokaal is veel regenwater in korte tijd mogelijk omdat de buien traag trekken.

De temperatuur is hoger dan gisteren en stijgt naar 19-21 graden in de kustgebieden en naar 22-23 graden landinwaarts. Langs de oostgrens kan het 24 graden worden.  De wind waait uit het noordoosten en is zwakt tot matig over land en vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig. Later draait de wind in het zuiden naar zuid.

Vanavond komt het nog tot enkele buien met kans op onweer. Vannacht neemt de buiigheid vanuit het zuiden af, maar in de noordelijke helft houdt de buiigheid tot diep in de nacht aan. Wel nemen de onweerskansen af. De temperatuur daalt naar 10 graden in het zuiden en naar 14 in het noorden van het land.

Morgen hebben we te maken met een hoogtelaag en daardoor is het bewolkt en valt (buiige) regen. De wind waait zwak tot matig uit een overwegend westelijke richting. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden in het westen en naar 19-20 graden elders met de hoogste temperaturen in de noordoostelijke helft van het land.

Woensdag is het bewolkt en wederom regenachtig. In de middag komt het tot buien. Vanuit het zuiden klaart het geleidelijk op en komt de zon tevoorschijn. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak tot matig van kracht. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden.

Ton Wesselius maakte deze foto.

Ook bij Martin Vye was het een mooie Pinksterdag.

Diny Reijnen maakte deze foto

De rest van de week blijft het (licht) wisselvallig. Elke dag schijnt de zon, maar dagelijks is ook kans op buien en daarbij is lokaal onweer mogelijk. De temperatuur gaat omhoog en stijgt naar 20-23 graden. Vrijdag kan het in het oosten en zuiden 24-25 graden worden.

In het weekend schijnt geregeld de zon. Vooral zaterdag zijn er nog buienkansen, de zondag lijkt volgens de laatste berekeningen droog te verlopen. De temperatuur is aangenaam en prima voor de tijd van het jaar. Het kwik stijgt naar 19-23 graden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de komende dagen eerst wat daalt. Vanaf donderdag wordt het warmer met temperaturen rond of boven de 20 graden.

Jolanda Bakker maakte gisteravond deze prachtige foto van de ondergaande zon.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 545 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier