Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Ons weerbeeld wordt de komende dagen bepaald door een hogedrukgebied boven Groot-Brittannië en lagedruk boven Scandinavië. Deze drukgebieden trekken dit weekend iets meer naar het oosten. In combinatie met lagedruk boven Portugal zorgen deze drukgebieden voor een koude noordoostelijke stroming. Dankzij de hogedruk in onze omgeving blijven de fronten ver bij ons vandaan en hierdoor zullen we de komende dagen niet veel last hebben van neerslag en bewolking. Later in de week zakt de hogedruk af naar het zuiden.

25-11-2016
De weerkaart voor vandaag met ten noordwesten van ons hogedruk en lagedruk boven Scandinavië. Bron: KNMI/Wetteronline

Gisteren was een zonnige dag. Het begon op sommige plaatsen, met name in het noordoosten mistig, maar vrijwel overal brak de zon door. Hier en daar trokken wat wolkenvelden over maar het bleef droog. De temperatuur lag tussen de 6 graden in het noordoosten en 9 graden in het zuiden.

img_62791
Prachtige zonsondergang in Wageningen gistermiddag.

Vandaag begint fris met in de vroege ochtend temperaturen rond het vriespunt. Aan de kust is de temperatuur minder laag. Omdat de noordoostelijke wind zwak is, zal de gevoelstemperatuur niet veel lager zijn dan de luchttemperatuur. In met name het midden, oosten en noorden is er kans op mist, deze lost in de loop van de ochtend op. Hierna zal de zon zich af en toe laten zien, voordat in de loop van de middag de bewolking vanuit het noorden toeneemt. De temperatuur varieert van 3 graden in het oosten tot 7 a 8 graden aan de Nederlandse kust en in België.

Dankzij de binnengedreven bewolking zal het in de avond niet snel afkoelen. Het blijft ’s nachts op de meeste plekken dan ook boven het vriespunt. De bewolking wordt in de loop van de avond op nadering van een zwak koufront dikker en uit de bewolking valt ’s nachts wat lichte regen. Met het binnenlopen van het koufront draait de wind naar het noordwesten.

25-11-kaart-5
Lichte neerslag staat voor komende nacht op het menu. Bron: GFS/Wetterzentrale

Morgen wordt het door de naar het noordwesten gedraaide, aanlandige wind want minder koud. De temperatuur ligt in Nederland veelal tussen de 7 en de 10 graden. In België kan het, met name in de Ardennen, enkele graden kouder zijn. In de ochtend verlaat het gebied met lichte neerslag de Benelux via het zuiden. Het blijft overwegend bewolkt, in de loop van de middag zijn er enkele opklaringen.

In de avond draait de zwakke tot matige noordwestenwind naar het noordoosten. Tevens neemt deze wind af en ook klaart het verder op. Hierdoor kan het goed afkoelen en zodoende zal het op veel plekken gaan vriezen. Aan de kust blijft het in de nacht naar maandag waarschijnlijk boven het vriespunt, in het binnenland wordt het lokaal -3.

Maandag ligt de kern van het hogedrukgebied Thomas meer in onze omgeving. Daardoor wordt in de gehele Benelux erg zonnig. Wel blijft het dankzij de noordoostelijke aanvoer vrij koud; het wordt tussen de 3 en 5 graden, in Limburg en het binnenland van België lokaal nog een fractie kouder. Door de matige en lokaal vrij krachtige wind voelt het extra koud aan.

25-11-kaart-3
De drukverdeling voor woensdag. De hogedruk zakt af naar het zuiden, terwijl lagedruk heerst ten noorden van onze omgeving. Bron: GFS/Wetteronline

De rest van de week blijft het in eerste instantie koud met in de nacht van maandag op dinsdag en de nacht van dinsdag op woensdag lokaal matige vorst. Ook dinsdag overdag is het koud, met maximumtemperaturen uiteenlopend van 1 graad in de Ardennen en 2 graden in Limburg tot 4 graden aan de kust. Vanaf woensdag verandert de drukverdeling en daarmee het stromingspatroon. De hogedruk die dit weekend ten noordwesten van ons ligt zakt af naar het zuiden, terwijl lagedruk ten noorden van ons komt te liggen. We krijgen hierdoor te maken met een westelijke stroming. Dit zorgt ervoor dat het bewolkter en zachter wordt met maximumtemperaturen rond de 10 graden. Ook neemt de kans op neerslag iets toe.

25-11-kaart-4
De verwachte minimumtemperaturen voor de nacht van dinsdag op woensdag. Bron: GFS/Wetterzentrale

De pluim laat dit mooi zien; morgen fris, zondag nog redelijk hoge temperaturen en daarna enkele koude dagen. Vanaf woensdag schiet de temperatuur omhoog en daarnaast laten enkele leden vanaf dan een neerslagsignaal zien. In het weekend laat de pluim weer een lichte daling zien, maar vanaf dan is er ook veel spreiding in de pluim. Ook gaan de weermodellen ECMWF en GFS vanaf het weekend uiteen lopen. Het ECMWF laat op dit moment een zachte zuidwestelijke stroming zien, daar het GFS opnieuw voor een koele, noordwestelijke stroming gaat. Wat er vanaf het weekend gaat gebeuren wordt dus nog even afwachten, hopelijk valt hier morgen meer over te zeggen.

25-11-pluim
De pluimverwachting van het KNMI. Eerst een duidelijk patroon, vanaf het weekend veel spreiding.

Sneeuwverwachting Ardennen en Hoge Venen:
Er ligt op dit moment geen sneeuw in de Ardennen en Hoge Venen en de komende week zal er ook geen sneeuw bijvallen. Het blijft dus afwachten tot de eerstvolgende sneeuwkansen.

Dit was het voor vandaag. Morgen ben ik er weer met een nieuw weerbericht. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en -of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS . Foto’s, neerslaghoeveelheden en andere updates vanaf locatie zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Het is weer een interessante herfst en één ding is ook zeker “de volgende winter, die komt bestimmt!  JOIN US of wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

rehall-logo-2015

Winter is coming – be prepared –

image1

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 368 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer