Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Koude winterdag
Onder de vleugels van het hogedrukgebied Brigitta hadden we ook vandaag een rustige, maar koude winterdag. De temperatuur bleef, met uitzondering van de Waddeneilanden, overal onder het vriespunt en zodoende kon op heel veel plaatsen een ijsdag worden genoteerd. Wat gisteren niet lukte, lukte vandaag wel: Een officiële ijsdag! Want ook bij het KNMI in De Bilt bleef het vriezen en als het daar gebeurt mag je spreken van een officiële ijsdag. Het koudste KNMI stations vonden we in het midden van het land. Herwijnen noteerde maximaal -2,6 en Cabauw -2,8°. Op de Wadden zoals gezegd boven nul met op Vlieland een maximumtemperatuur van +1,1°.

In het noorden en deels midden bleef het grijs en bewolkt en viel er wat lichte (mot)sneeuw, maar in het westen en zeker in het zuiden scheen de zon volop met in Maastricht nog ruim 7 uur zonneschijn. De dag begon overigens met dichte aanvriezende mist en dat leverde weer fraaie plaatjes op.

prachtige rijpfoto’s kreeg ik binnen. Deze is van Martin Vye.
Ook AWM collega Ricardo de Vries maakte een schitterende winterse foto.

Het weer gaat kwakkelen…
Vanavond is het bewolkt en nevelig, maar hier en daar komen ook opklaringen voor. Het vriest overal licht met temperaturen tussen de 0 en -3°.

wolkenvelden, maar ook gebieden met opklaringen. In de zuidelijke helft is het nagenoeg helder. Het vriest overal licht. Bron: wetteronline.de

Komende nacht kan er in het noorden wat lichte winterse neerslag vallen. Omdat de temperaturen op hoogte iets boven nul zijn en aan de grond juist eronder is er dus kans op onderkoelde motregen en dus IJZEL. Het KNMI heeft hiervoor inmiddels code GEEL afgegeven voor de drie noordelijke provincies.

op een hoogte van zo’n 500-700 meter hoogte smelt de neerslag en valt verder als regen. Aan de grond bevriest dit weer.

Elders in den lande en in België zijn er wolkenvelden, maar verder naar het zuiden ook opklaringen. Het gaat vrijwel overal weer licht tot matig vriezen, maar in het (uiterste) noordwesten komt het kwik boven nul uit. In de zuidoostelijke helft en in België vriest het matig, zie het kaartje hieronder.

de minima komende nacht volgens Hirlam

Morgen schijnt in de zuidelijke helft van de Lage Landen wederom geregeld de zon, maar verder naar het noorden komen vrij veel wolkenvelden voor en in de ochtend kan er in de noordelijke helft nog altijd GLADHEID voorkomen door lichte onderkoelde regen, ofwel IJZEL. De temperatuur stijgt in het noorden en ook in de westelijke helft tot (iets) boven het vriespunt, maar in het binnenland liggen de maxima rond of (iets) onder het vriespunt.

de maximumtemperaturen voor donderdag 19 januari 2017

Hierbij laat ik het voor vanavond. Morgenochtend kijken we weer verder naar de huidige ontwikkelingen en blikken we ook weer verder vooruit naar het weekend en volgende week. Mocht je er vannacht en morgenochtend op uit gaan en dan met name in de noordelijke helft, doe voorzichtig en hou de berichtgeving in de gaten. Fijne avond en graag weer toe morgen.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman promo (via YouTube)

rehall-logo-2015
Winter is coming – be prepared –

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 344 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer