Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Koude winterdag
Onder de vleugels van het hogedrukgebied Brigitta hadden we ook vandaag een rustige, maar koude winterdag. De temperatuur bleef, met uitzondering van de Waddeneilanden, overal onder het vriespunt en zodoende kon op heel veel plaatsen een ijsdag worden genoteerd. Wat gisteren niet lukte, lukte vandaag wel: Een officiële ijsdag! Want ook bij het KNMI in De Bilt bleef het vriezen en als het daar gebeurt mag je spreken van een officiële ijsdag. Het koudste KNMI stations vonden we in het midden van het land. Herwijnen noteerde maximaal -2,6 en Cabauw -2,8°. Op de Wadden zoals gezegd boven nul met op Vlieland een maximumtemperatuur van +1,1°.

In het noorden en deels midden bleef het grijs en bewolkt en viel er wat lichte (mot)sneeuw, maar in het westen en zeker in het zuiden scheen de zon volop met in Maastricht nog ruim 7 uur zonneschijn. De dag begon overigens met dichte aanvriezende mist en dat leverde weer fraaie plaatjes op.

prachtige rijpfoto’s kreeg ik binnen. Deze is van Martin Vye.
Ook AWM collega Ricardo de Vries maakte een schitterende winterse foto.

Het weer gaat kwakkelen…
Vanavond is het bewolkt en nevelig, maar hier en daar komen ook opklaringen voor. Het vriest overal licht met temperaturen tussen de 0 en -3°.

wolkenvelden, maar ook gebieden met opklaringen. In de zuidelijke helft is het nagenoeg helder. Het vriest overal licht. Bron: wetteronline.de

Komende nacht kan er in het noorden wat lichte winterse neerslag vallen. Omdat de temperaturen op hoogte iets boven nul zijn en aan de grond juist eronder is er dus kans op onderkoelde motregen en dus IJZEL. Het KNMI heeft hiervoor inmiddels code GEEL afgegeven voor de drie noordelijke provincies.

op een hoogte van zo’n 500-700 meter hoogte smelt de neerslag en valt verder als regen. Aan de grond bevriest dit weer.

Elders in den lande en in België zijn er wolkenvelden, maar verder naar het zuiden ook opklaringen. Het gaat vrijwel overal weer licht tot matig vriezen, maar in het (uiterste) noordwesten komt het kwik boven nul uit. In de zuidoostelijke helft en in België vriest het matig, zie het kaartje hieronder.

de minima komende nacht volgens Hirlam

Morgen schijnt in de zuidelijke helft van de Lage Landen wederom geregeld de zon, maar verder naar het noorden komen vrij veel wolkenvelden voor en in de ochtend kan er in de noordelijke helft nog altijd GLADHEID voorkomen door lichte onderkoelde regen, ofwel IJZEL. De temperatuur stijgt in het noorden en ook in de westelijke helft tot (iets) boven het vriespunt, maar in het binnenland liggen de maxima rond of (iets) onder het vriespunt.

de maximumtemperaturen voor donderdag 19 januari 2017

Hierbij laat ik het voor vanavond. Morgenochtend kijken we weer verder naar de huidige ontwikkelingen en blikken we ook weer verder vooruit naar het weekend en volgende week. Mocht je er vannacht en morgenochtend op uit gaan en dan met name in de noordelijke helft, doe voorzichtig en hou de berichtgeving in de gaten. Fijne avond en graag weer toe morgen.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman promo (via YouTube)

rehall-logo-2015
Winter is coming – be prepared –

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 366 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier