Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Op de weerkaart prijkt aanstaande maandag een atmosferische krachtpatser van maar liefst 1045 hPa. Het is lang geleden dat een dergelijke luchtdruk in onze streken is waargenomen in januari. Het record staat op 1050,4 hPa op 27 januari 1932. Dankzij dit hoog is het volgende week rustig en droog weer met in de nacht lichte vorst. Tot die tijd draait het nog om storingen en vandaag passeert een front met regen, gevolgd door enkele buien. Ook morgen komt het nog tot buien en daarna neemt de krachtpatser het over.

Erica van Leeuwen maakte deze foto

De bewolking neemt op deze vrijdag snel toe en vanuit het westen gaat het overal enige tijd regenen en motregenen. In het oosten is het eerst nog droog met wat zon. Vanmiddag trekt de regen naar Duitsland weg en volgen vanuit het westen enkele buien. Daarbij is een kleine kans op onweer. Tussen de buien door breekt ook af en toe de zon door. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidwesten en het wordt 9-10 graden.

Vanavond komt het nog tot enkele buien, komende nacht is het overwegend droog en klaart het op. De temperatuur daalt naar 2 tot 5 graden. Morgen komt de wind uit het noordwesten en daarmee wordt duidelijk koudere lucht aangevoerd dan dat we de laatste dagen gewend zijn. Het wordt maximaal 7-8 graden, maar een meest matige wind zorgt ervoor dat het aanvoelt als een graad of 3-4. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, stapelwolken en enkele buien.

Jolanda Bakker maakte deze foto
Ton Wesselius maakte deze foto

Rustig en droog weer met in de nacht lichte vorst

In de nacht naar zondag is het vrij helder en daalt de temperatuur vooral landinwaarts tot een paar graden onder nul. In het westen wordt het ongeveer 2-3 graden boven nul en is nog kans op een enkele bui. Zondag schijnt geregeld de zon en vooral in de kustgebieden nog kans op een enkele bui. De temperatuur stijgt naar 6-8 graden.

De derde maandag van het jaar is de meest deprimerende dag van het jaar: Blue Monday. Dit keer past de naam precies, want de lucht is op veel plaatsen blauw en de zon schijnt flink. Het blijft dan ook droog en na een nacht met lichte vorst stijgt de temperatuur naar 6-7 graden.

De pluim voor de komende 10 dagen met de opers van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De rest van de week profiteren we van het krachtige hogedrukgebied. Daardoor is het droog en rustig weer met in de nacht en ochtend lichte vorst. Overdag schijnt het kwik naar 6-7 graden. Wel is in de nacht kans op mist, die overdag mogelijk hardnekkig kan zijn. Bij mist zijn de nachttemperaturen wat hoger en de dagtemperaturen lager. Later in de week trekt het hoog weg en komen storingen weer in beeld. De wisselvalligheid neemt dan ook weer toe.

Suzanne Vermulm maakte deze foto

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 953 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier