Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie: Het hogedrukgebied Joachim ligt ten westen van Ierland en aan de oostflank daarvan wordt met een noord tot noordwestelijke stroming maritiem polaire lucht aangevoerd. In deze stroming trekken zwakke storingen mee zodat de kans op wat lichte motregen geleidelijk toeneemt.

[/fusion_builder_container]

2 Reactie op “Lage Landen: astronomische lente begint bewolkt en kil, richting Pasen hogere temperaturen”

 • Kees
  20 maart 2016 at 10:23

  Waardoor is er verschil in data tussen meteorologische en astronomische lente!

  • Rico Schröder
   20 maart 2016 at 10:34

   Hallo Kees,

   De meteorologische seizoenen zijn op basis van een internationale overeenkomst vastgelegd. Deze seizoenen beginnen op vaste data en wel op 1 maart (lente), 1 juni (zomer), 1 september (herfst) en 1 december (winter). Steeds worden dan drie opeenvolgende kalendermaanden als één seizoen beschouwd en ze beginnen steeds op de eerste dag van de eerste maand en eindigen op de laatste dag van de derde maand. De meteorologische lente duurt dan ook tot en met 31 mei. Op 1 juni begint de meteorologische zomer, terwijl de astronomische zomer op 21 juni begint om 0:34 uur.

   De astronomische seizoenen hebben geen vaste data, omdat deze afhankelijk is van de stand van de zon. Deze seizoensindeling is gebaseerd op de positie van de aarde ten opzichte van de zon. De seizoensverschillen ontstaan door de schuine stand van de as waar de aarde om draait en vandaar dat vandaag (20 maart) de astronomische lente is begonnen. Overal ter wereld zijn dag en nacht nagenoeg gelijk.

Comments are closed.