klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemene situatie: Het hogedrukgebied Joachim ligt ten westen van Ierland en aan de oostflank daarvan wordt met een noord tot noordwestelijke stroming maritiem polaire lucht aangevoerd. In deze stroming trekken zwakke storingen mee zodat de kans op wat lichte motregen geleidelijk toeneemt.

[/fusion_builder_container]

(Visited 153 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Lage Landen: astronomische lente begint bewolkt en kil, richting Pasen hogere temperaturen”

 • Kees
  20 maart 2016 at 10:23

  Waardoor is er verschil in data tussen meteorologische en astronomische lente!

  • Rico Schröder
   20 maart 2016 at 10:34

   Hallo Kees,

   De meteorologische seizoenen zijn op basis van een internationale overeenkomst vastgelegd. Deze seizoenen beginnen op vaste data en wel op 1 maart (lente), 1 juni (zomer), 1 september (herfst) en 1 december (winter). Steeds worden dan drie opeenvolgende kalendermaanden als één seizoen beschouwd en ze beginnen steeds op de eerste dag van de eerste maand en eindigen op de laatste dag van de derde maand. De meteorologische lente duurt dan ook tot en met 31 mei. Op 1 juni begint de meteorologische zomer, terwijl de astronomische zomer op 21 juni begint om 0:34 uur.

   De astronomische seizoenen hebben geen vaste data, omdat deze afhankelijk is van de stand van de zon. Deze seizoensindeling is gebaseerd op de positie van de aarde ten opzichte van de zon. De seizoensverschillen ontstaan door de schuine stand van de as waar de aarde om draait en vandaar dat vandaag (20 maart) de astronomische lente is begonnen. Overal ter wereld zijn dag en nacht nagenoeg gelijk.

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer