Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie: Het hogedrukgebied Joachim ligt ten westen van Ierland en aan de oostflank daarvan wordt met een noord tot noordwestelijke stroming maritiem polaire lucht aangevoerd. In deze stroming trekken zwakke storingen mee zodat de kans op wat lichte motregen geleidelijk toeneemt.

[/fusion_builder_container]

(Visited 147 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Lage Landen: astronomische lente begint bewolkt en kil, richting Pasen hogere temperaturen”

 • Kees
  20 maart 2016 at 10:23

  Waardoor is er verschil in data tussen meteorologische en astronomische lente!

  • Rico Schröder
   20 maart 2016 at 10:34

   Hallo Kees,

   De meteorologische seizoenen zijn op basis van een internationale overeenkomst vastgelegd. Deze seizoenen beginnen op vaste data en wel op 1 maart (lente), 1 juni (zomer), 1 september (herfst) en 1 december (winter). Steeds worden dan drie opeenvolgende kalendermaanden als één seizoen beschouwd en ze beginnen steeds op de eerste dag van de eerste maand en eindigen op de laatste dag van de derde maand. De meteorologische lente duurt dan ook tot en met 31 mei. Op 1 juni begint de meteorologische zomer, terwijl de astronomische zomer op 21 juni begint om 0:34 uur.

   De astronomische seizoenen hebben geen vaste data, omdat deze afhankelijk is van de stand van de zon. Deze seizoensindeling is gebaseerd op de positie van de aarde ten opzichte van de zon. De seizoensverschillen ontstaan door de schuine stand van de as waar de aarde om draait en vandaar dat vandaag (20 maart) de astronomische lente is begonnen. Overal ter wereld zijn dag en nacht nagenoeg gelijk.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer