Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is vandaag en morgen nog zeer warm aprilweer met 21-25 graden, maar de aprilzomer loopt wel op z’n end. Morgen neemt de buienkans weer toe en aan het eind van de week gaat de temperatuur duidelijk omlaag. Ook in het Koningsweekend en volgende week is het wisselvallig met kwikstanden van 14-15 graden.

De dag begon rustig en fraai. Monique Bormans maakte deze prachtige foto in Leiden.
Deze zonsopkomst werd vastgelegd door Jannes Wiersema.
De zon kwam er fraai bij op het Wad. Jan Snijders maakte de foto.

De zon schijnt op deze dinsdag weer flink. Er trekken soms ook sluierwolken over het land en vanmiddag kunnen er in de oostelijke helft enkele onschuldige stapelwolken voorkomen. Het blijft droog en er waait een matige en in de noordelijke helft van het land een vrij krachtige enigszins vlagerige oostenwind.

De temperatuur stijgt naar ongeveer 20 graden op de Wadden en naar 21-22 elders in het noorden. In het midden en zuiden van het land en in België wordt het 23-24 graden. Heel lokaal is weer een zomerse 25 graden mogelijk.

UV-index en hooikoorts
De UV-index is ook op deze dinsdag weer 5. Smeer je goed in als je naar buiten gaat. De onbeschermde huid kan met 15-25 minuten verbranden.

Door het droge, zonnige en warme weer is het voor mensen met hooikoortsklachten wederom afzien. Er zitten veel pollen in de lucht en vooral de berk is de hoofdschuldige deze dagen. De katjes geven de pollen af en dit soort pollen is sterk allergeen.

Vanavond en de komende nacht is het in het noorden helder. Naar het zuiden toe komt meer sluierbewolking voor en in België zit meer bewolking en komt het bovendien tot enkele buien. Deze buien trekken langzaam noordwaarts en zullen komende nacht de zuidelijke helft van het land bereiken. De temperatuur daalt naar 10-13 graden.

Overdag weer veel zon. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Albert Thibaudier maakte deze schitterende lentefoto.
Trijntje van den Berg maakte deze prachtig foto op een zonnige tweede Paasdag.
Peter van Lindenberg maakte deze foto in Vianen.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Carel ten Hoor.

Morgen schijnt geregeld de zon. Er zijn ook wolkenvelden en in de middag neemt de kans op buien toe. Bij die buien is ook onweer mogelijk. Morgenochtend is er hier en daar en dan vooral in het midden en zuiden ook al een bui mogelijk. De wind wordt zuid en is matig tot vrij krachtig en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 21 en 25 graden.

Donderdag is er een mix van wolkenvelden en geregeld zonneschijn. Vooral in de middag neemt de kans op buien weer toe. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuiden en de temperatuur stijgt naar 19 graden in het westen en naar 21, lokaal 22 in de oostelijke helft van het land.

De neerslagkansen voor de komende tijd. Vandaag is het nog droog, vanaf morgen is er elke dag kans op regen. Ook met Koningsdag is de kans op regen groot!
Gelukkig valt er vanaf morgen weer geregeld regen. Deze foto werd gemaakt in Dordrecht door Arno van Brakel.

De rest van de maand is het wisselvallig lenteweer met elke dag wel kans op regen of enkele buien. Ook tijdens Koningsdag zullen we het niet droog houden en is de paraplu of een poncho nodig. We komen in polaire lucht terecht en daarin gaat de temperatuur omlaag van 16-18 graden op vrijdag naar 14-16 in het Koningsweekend. Na het weekend blijft het fris en ook dan is het wisselvallig.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur na morgen geleidelijk gaat dalen.

Wederom een drukte van belang op het water met het heerlijke weer. Ton Wesselius maakte de foto.

De windverwachting voor surfers en zeilers:
De wind waait uit het oosten met 14-16 knopen. De windvlagen liggen tussen de 18 en 26 knopen.

Morgen wordt de wind zuid en waait met 12-19 knopen met windvlagen van 20-25 knopen. In de namiddag neemt de wind flink in kracht af.

Jannes Wiersema maakte ook deze foto.
Collega Remco maakte deze prachtige foto in Nieuwe Niedorp.
Carel ten Hoor maakte ook deze foto van twee schaarse (parende) groentjes.

Dit was het weer voor vandaag. Voor mij even geen weerberichten, want ik ga de batterij opladen op een zonnig eiland. Later volgende week ben ik er weer voor de dagelijkse berichten. Voor nu een mooie dinsdag en wat mij betreft tot later!

De zon ging fraai onder. Jolanda Bakker maakte de foto.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod, zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 572 times, 1 visits today)
Advertentie

4 Reactie op “Lage Landen – Aprilzomer bijna voorbij, het wordt wisselvalliger en frisser!”

 • Bertil Blaas
  23 april 2019 at 08:27

  Dag Rico,

  Wij wensen je fijne vakantie op het zonnige eiland. Geniet ervan en tot later.

  Groeten Bertil

  • Rico Schröder
   23 april 2019 at 10:49

   Dank!

 • Johann
  23 april 2019 at 09:51

  Fijne vakantie Rico en hopelijk mooi zonnig weer! Enjoy!

  • Rico Schröder
   23 april 2019 at 10:50

   Dank

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier