Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Tussen het hogedrukgebied Martin ten noorden van onze streken en het lagedrukgebied Joi boven het zuidwesten van Europa staat bij ons een oostelijke stroming. Met deze stroming wordt rondom het laag zachte lucht aangevoerd en daardoor leeft april boven zijn stand.

Storingen rondom het lagedrukgebied zorgen van tijd tot tijd voor regen of enkele buien en daardoor is het licht wisselvallig. Komend weekend draait de stroming naar het zuiden en kan de temperatuur weer oplopen naar 20° en meer.

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: geregeld zon, later buien
Gisteren scheen geregeld de zon, maar er waren ook wolkenvelden. Aanvankelijk was het droog, maar later op de dag kwam het op veel plaatsen tot enkele buien.

De temperatuur steeg naar 15-16° op de Wadden en naar 19 tot 22 elders. Lauwersoog noteerde 14,5, Terschelling 16,2 en Vlieland 16,3°. De toppers waren Deelen met 21,7 en Twenthe met 22,1°. In België lagen de maxima tussen de 14 en 21° met in Gent maximaal 21,2°.

Een waterig / wazig zonnetje gisteren. Dat komt door het vele stof en zand in de lucht. Debbie van Ooststroom maakte de foto in Stompwijk.
Deze prachtige lentefoto werd gemaakt door Ton Wesselius in Roelofarendsveen.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker in Zevenhuizen.

Vandaag: zon, maar ook kans op nattigheid
Vandaag schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en hier en daar is wat lichte regen of een enkele bui mogelijk. Afgelopen nacht kwam het in de zuidelijke helft van het land tot enkele regen- en onweersbuien en dat leverde in Heinenoord 29 en in Oud-Beijerland 28 millimeter op.

De wind waait uit het oosten en is zwak in de zuidelijke helft, matig in het midden en vrij krachtig tot krachtig in het noorden en op de Wadden, windkracht 2 tot 6. De temperatuur is wat lager dan gisteren en stijgt naar 17 tot 19°. Langs de kust is het een graad of 13-14 en op de Wadden wordt het niet warmer dan 11°.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen en blijft het droog. De temperatuur daalt naar een graad of 4-5 in het noorden en naar 8 tot 10 in het zuiden.

Morgen: geregeld zon, later in de zuidelijke helft buien
Morgen schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden. In het noorden en midden van de Lage Landen blijft het droog, in het zuiden en niet in de laatste plaats in België daarentegen neemt later op de dag de kans op buien toe.

De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is matig in het zuiden en nu en dan vrij krachtig in het noorden en de temperatuur stijgt naar 19 tot 22°, maar opnieuw blijft het kwik op de Wadden weer enkele graden achter.

De verwachte weerkaart voor vrijdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: prima lenteweer
Vrijdag hebben we nog ‘last ‘ van lagedruk en komt het vooral in de noordelijke helft tot enkele buien. Later op de dag is ook elders een bui mogelijk. De wind waait zwak uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur stijgt naar 16 tot 20° met de hoogste temperaturen in de zuidelijke helft van het land.

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens EC. Bron: wetteronline.de

In het weekend is het rustig en aangenaam lenteweer met naast wolkenvelden ook geregeld zon. De wind waait zwak uit het zuiden tussen hogedruk ten oosten en lagedruk ten westen van onze streken en de temperaturen stijgen zaterdag naar 19 of 20 en zondag naar 20 tot lokaal 23°.

Ook volgende week blijven de temperaturen op een zeer aangenaam niveau van 20° of meer. Daarbij schijnt de zon flink en blijft het droog.

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat een prachtige pluim zien voor april. De temperatuur stijgt vanaf het weekend nagenoeg dagelijks naar 20° of meer.

Deze foto werd gemaakt door Joyce Derksen in Doornenburg.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
Vandaag waait de wind uit het oosten tot zuidoosten en is slechts 6 tot 9 knopen. De windvlagen komen uit tussen de 11 en 15 knopen.

Morgen waait de wind uit het oosten tot noordoosten en is duidelijk aanwezig. De wind waait over land met 13 tot 17 knopen en aan zee met 17-18 knopen. De windvlagen zijn in de ochtend het sterkst met 30 tot 32 knopen. Morgenmiddag neemt de wind in kracht af, maar blijft nog wel 18 tot 22 knopen.

De natuur gaat hard nu. Ton Wesselius maakte ook deze foto.
Ook deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder. Voor nu een fijne dag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 430 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier