Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: aanhoudend droog met vrij normale temperaturen
Op de weerkaart zien we een krachtig hogedrukgebied met de kern ten westen van Ierland. Dit hoog, genaamd Ortrud, zorgt ervoor dat de temperatuur vandaag en morgen normaal is voor de tijd van het jaar. Komend weekend trekt Ortrud naar het oosten, draait de stroming en gaan de temperaturen omhoog.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: vrij veel zon, maar ook wolkenvelden
De start van de dinsdag was op veel plaatsen zonnig, maar hier en daar kwam ook mist voor. In de zuidwestelijke helft zat laaghangende bewolking en deze bewolking trok langs de kust noordwaarts. In de middag loste de mist weer op en kwam de zon goed tevoorschijn, maar in het binnenland kwamen gistermiddag stapelwolken voor met heel lokaal zelfs wat gespetter.

de maxima van 4 april 2017.

De temperaturen stegen naar maximaal 12 tot 14° langs de kust en naar 16-17 in het binnenland. De toppers waren Marknesse en Eindhoven met 17,2 en Gilze-Rijen met maximaal 17,4°. In België lagen de maxima tussen de 12 en 18° met in Retie maximaal 18,3°.

de start van de dag was prachtig. Deze foto werd gemaakt door Martin Vye.
Ook deze prachtige foto, inclusief ooievaar, werd gemaakt door Martin Vye. Het vat het weerbeeld van gisteren mooi samen

Vandaag: eerst grijs, later ook wat zon
Een koufront verbonden aan depressie Kirk trekt vandaag over de Lage Landen. Tot regen komt het op veruit de meeste plaatsen niet, maar het levert wel veel bewolking op. De band met bewolking trekt geleidelijk zuidoostwaarts en na frontpassage komt vanuit het noordwesten de zon af en toe tevoorschijn.

De zwakke tot matige noordwestenwind neemt toe naar matig over land en naar vrij krachtig in de kustgebieden en de temperatuur stijgt naar 10-11° langs de noord- en westkust en naar 14 in de zuidoostelijke helft en in delen van België.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Heel lokaal kan het licht spetteren, maar opnieuw houden de meeste plaatsen het droog. De wind waait matig en aan zee krachtig uit het noordwesten en de temperatuur daalt naar waarden tussen de 4 en 6°.

er waren ook wolkenvelden die er soms dreigend uitzagen. Foto: @SevereWeather_N

Morgen: wolkenvelden, maar ook af en toe zon
Morgen is er over het algemeen vrij veel bewolking en in de ochtend kan er hier en daar wat lichte regen of motregen vallen, maar opnieuw stelt het niet veel voor. Af en toe schijnt ook de zon en bij een overwegend matige noord tot noordwestenwind stijgt de temperatuur van noord naar zuid naar 10 tot 12°.

Morgenavond en in de nacht naar vrijdag is er een mix van wolken en opklaringen. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige naar west draaiende wind daalt de temperatuur naar een graad of 2 in het zuidoosten met kans op vorst aan de grond en naar 6 in het westen en noorden.

de verwachte weerkaart volgens EC voor aanstaande zaterdag.

Vrijdag en het komende weekend: geleidelijk oplopende temperaturen
Vrijdag en het komende weekend is het hoog Ortrud weersbepalend. Vrijdag ligt het nog ten westen, zaterdag boven ons hoofd en zondag ten oosten van de Lage Landen. Het weerbeeld is vrijdag en zaterdag nog wisselend met wolkenvelden en geregeld zon. Vrijdag is er zelfs kans op wat licht gespetter, maar zondag schijnt de zon volop.

De wind waait vrijdag uit het noordwesten, zaterdag waait het niet of nauwelijks en zondag waait de wind uit het zuiden. De temperatuur gaat dan ook omhoog, want vrijdag wordt het 11 tot 14, zaterdag 13 tot 16 en zondag 18 tot 21°. Genoemde temperaturen zijn de maxima zoals EC die verwacht.

de verwachte weerkaart voor volgende week woensdag volgens EC.

Pluim:
Na het weekend krijgen we weer te maken met een volgend hogedrukgebied, maar dit hoog komt ten zuidwesten van onze streken te liggen en aan de noordoostflank daarvan trekken storingen over onze streken. Het wordt dan ook duidelijk wisselvalliger en de temperaturen gaan ook weer naar beneden. Het één en ander is weer goed te zien aan onderstaande temperatuurpluim.

Vandaag blijft het kwik in het midden van het land steken bij een graad of 12-13 en dat is een hele normale temperatuur voor de tijd van het jaar. Morgen is het nog wat frisser, maar vanaf vrijdag gaan de temperaturen omhoog naar waarden dichtbij de 20° op zondag.

Na het weekend gaan de temperaturen weer naar beneden met op Goede Vrijdag temperaturen tussen de 9 en 13°. Normaal is het half april een graad of 13-14.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De neerslagpluim voor de komende dagen is nog altijd droog. Heel lokaal kan het vandaag en morgen wat spetteren, maar het mag eigenlijk geen naam hebben. Pas vanaf volgende week dinsdag neemt de kans op regen toe.

De neerslagpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen ben ik er weer en kijken we verder naar de ontwikkelingen op de weerkaarten.

Ik zou zeggen: blijf het volgen, vertel het verder en breng iedereen op de hoogte van het dagelijkse weerpraatje voor de Lage Landen. Net als afgelopen winter is er ook de rest van het jaar elke dag een uitgebreid weerpraatje.

in het westen was het gisteren strakblauw. Foto Ton Wesselius.
maar de blik naar het oosten leverden wel veel wolken op. Een typisch voorjaarsverschijnsel. Ook deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Wist je dat we op Facebook inmiddels de grens van 10.000 likes zijn gepasseerd? Dank daarvoor en ik zou zeggen: op naar de 20.000! Foto’s zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
De meteorologische winter is voorbij, maar niet getreurd, want ook de rest van het jaar gaan we verder met elke dag een weerbericht voor zowel de Alpen als natuurlijk hier in de Lage Landen en ook andere interessante berichten. Blijf dan ook de ontwikkelingen volgen op Alpenweerman.nl.

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman promo (via YouTube)

summer or winter, be prepared!

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 271 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier