Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weersverwachting vandaag

Het is deze week alles behalve saai. Vandaag wordt een echte waaidag, de komende dagen wordt het rustiger en later in de week vriest het in de nacht licht. De noordwestenwind is vandaag vrij krachtig tot krachtig over land, windkracht 5 tot 6 en hard tot stormachtig aan de kust en op de Wadden. Mogelijk dat de wind op de Wadden even stormkracht 9 aantikt. Verder draait het om zware windstoten tot 90, aan de noordkust en op de Wadden tot 100 km/uur.

Het weerbeeld laat geregeld de zon zien, maar in polaire lucht draait het ook om enkele buien en bij die buien is lokaal kans op hagel. De temperatuur stijgt naar 8-9, in de westelijke kustgebieden naar 10°.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt met nog altijd kans op een bui. De noord tot noordwestenwind neemt heel langzaam in kracht af en ook de windstoten nemen af. De temperatuur daalt naar 1-2° in het binnenland en naar een graad of 3-4 in de kustgebieden. In het zuidwestelijk kustgebied en langs de Belgische kust wordt het niet kouder dan 5-6°.

Het was gisteren wederom een grijze, bewolkte dag met af en toe wat lichte regen. Ton Wesselius maakte de foto.
Gaandeweg de dag nam de wind toe en ook deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Ook bij Jolanda Bakker nam de wind in kracht toe op een verder grijze dag.
Debbie van Ooststroom maakte deze foto in Stompwijk.

Weerpraatje

Tussen het hogedrukgebied Angela ten westen van Ierland, kerndruk 1039 hPa en depressie Benjamin ten noorden van Polen met een kerndruk van 987 hPa staat vandaag bij een ons een stevige noordwestelijke stroming. Omdat de lijnen van gelijke druk dicht bij elkaar liggen, staat er veel wind met in het noordelijk kustgebied en op de Wadden tijdelijk kans op een noordwesterstorm met zware windstoten tot 100 km/uur.

Morgen en donderdag wordt de stroming tijdelijk noord als het hoog zich weer wat naar het noorden uitbreidt en stroomt er wat koudere lucht naar onze streken. Vanaf vrijdag trekt het hoog zich terug naar de Azoren en wordt de stroming bij ons weer wat meer west. Zachte lucht zal over onze streken stromen en bovendien neemt de wisselvalligheid weer toe.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren was het wederom een bewolkte, grijze dag met af en toe wat lichte regen en motregen. Later op de middag en gisteravond ging het enige tijd wat harder regenen. De temperatuur steeg naar 7 tot 9° en de zuidwestenwind nam geleidelijk in kracht toe.

De wind is inmiddels naar het noordwesten geruimd en toegenomen naar vrij krachtig over land en naar hard tot stormachtig in de kustgebieden en op de Wadden. Mogelijk wordt de wind op de Wadden even stormkracht 9. Verder zijn er zware windstoten tot 90-100 km/uur en het wordt 8 tot 10°.

Morgen wordt aan de oostzijde van het ten zuidwesten van Ierland gelegen hogedrukgebied Angela, kerndruk 1037 hPa, wat koudere lucht aangevoerd in een noord tot noordoostelijke stroming. Aanvankelijk komt het in de kustgebieden nog tot een enkele bui, maar al vrij snel blijft het droog en zijn er flinke perioden met zon. De temperatuur stijgt naar 5° in het oosten en naar 7-8 in het westen van het land.

In de Ardennen en Hoge Venen gaat het sneeuwen en dat levert morgenavond lokaal een pakket op van 10 centimeter. Bron: Kachelmannwetter.com

In de Ardennen en Hoge Venen is het morgen echter bewolkt en valt er de hele dag wat lichte sneeuw met uiteindelijk een sneeuwdek van enkele centimeters. De temperatuur ligt rond het vriespunt.

In de nacht naar donderdag is het vrij helder en ook vrij koud. Het gaat, met uitzondering van de Wadden en het zuidwesten van de Lage Landen, licht vriezen met uitersten tot ongeveer -3°. Aan de grond kan het lokaal matig vriezen. Donderdag overdag zijn er flinke perioden met zon en het blijft droog. De noordenwind waait niet meer dan zwak en de temperatuur blijft steken bij maximaal 3-4° in het binnenland en naar 5, lokaal 6 aan de kust.

De verwachte weerkaart voor vrijdag volgens het Britse UKMO model. Bron: wetterzentrale.de

Vrijdag zakt het hoog Angela naar het zuidwesten weg en boven het noorden van Scandinavië ligt een diepe depressie. Het bijbehorende frontale systeem trekt (waarschijnlijk al in de nacht) over onze streken met enige tijd regen, maar over de zuidoostelijke helft van de Lage Landen (Ardennen, Hoge Venen en wellicht ook de Limburgse heuvels) is eerst ook sneeuw mogelijk bij temperaturen dichtbij het vriespunt.

Vrijdag overdag draait het om buien en er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige noordwestenwind. De temperatuur stijgt naar 6 tot 8°, maar in zuidelijk Limburg en in de hogere delen van België wordt het (nog) niet warmer dan 2 tot 4°.

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens het Britse UKMO. Bron: wetterzentrale.de

In het weekend verandert er in grote lijnen heel erg weinig. Het hogedrukgebied Angela ligt ten zuidwesten van Ierland en boven Scandinavië ligt een grootschalige depressie gevuld met koude lucht. De stroming is noordwestelijk met aanvoer van maritieme lucht. De temperaturen zijn dan ook weer vrij hoog met maxima tussen de 7 en 9, zondag lokaal 10°.

Het weerbeeld kenmerkt zich door vrij veel wolkenvelden en ook van tijd tot tijd regen of enkele buien. Een wisselvallig weerbeeld dus en winterweer is dan ook nog steeds ver weg!

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat het bovenstaande allemaal mooi zien. De komende dagen gaat het kwik (tijdelijk) omlaag naar waarden omstreeks de 5° op donderdag. Daarna stijgt het kwik weer enkele graden en is het weer een tijdje vrij zacht. In de loop van volgende week lijkt het kwik weer wat dalende, maar meer daarover in de komende weerpraatjes.

Zie ook https://www.alpenweerman.nl/lange-termijn-ecmwf-nog-twee-weken-zacht-daarna-flink-kouder/

Trijntje van den Berg maakte deze prachtige foto op een bewolkte dag.
Johan Klos maakte deze foto in Rotterdam.
Er viel ook af en toe wat regen en Albert Thibaudier legde dat fraai vast.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen zal Maarten het weerpraatje voor de woensdag verzorgen en ik ben er dan donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag tot morgen.

Wil je simpelweg een leuke kalender voor 2019? Bestel nu de Alpenweerman Weerkalender! Met de aankoop van de kalender steun je ons om de weerberichten voor zowel de Lage Landen als de Alpen nog beter te maken. Bovendien, als deze kalender een succes wordt, komt er voor 2020 een Lage Landen versie met wellicht jouw foto. 🙂

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman of @ricoschroder

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 1.055 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer