Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemene situatie:
In deze week van de zomerstart maken de temperaturen een achtbaanrit. Aanvankelijk gaat het kwik omhoog met volop zomerse temperaturen op woensdag, maar daarna gaat het kwik weer rap naar beneden als we met een koele noordelijke stroming te maken krijgen. Verder blijft het aanhoudend droog met slechts af en toe wat lichte regen op de passage van zwakke storingen.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: wolkenvelden, lokaal gespetter maar ook zonneschijn
Gisteren was het bewolkt met hier en daar wat licht gespetter. Geregeld kwam ook de zon tevoorschijn en er stond over het algemeen vrij veel wind.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 17 en 20° met in Den Helder 17,3 en in Wilhelminadorp en Maastricht 17,5°. De hoogste temperatuur kon in Twenthe worden genoteerd met 20,1°. In België werd het 15 tot 20° met in Diepenbeek 20,5°.

Het was overwegend bewolkt gisteren, maar geregeld scheen ook de zon. Deze foto werd gemaakt door Martin Vye.
Ton Wesselius maakte deze foto.
Deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Deze prachtige foto werd gisteravond gemaakt door Johan Klos.

Vandaag: bewolkt en wat lichte (mot)regen, later opklaringen
Het is is vandaag bewolkt en een gebied met wat lichte regen en motregen trekt van west naar oost over het land. Vanmiddag trekt de regen naar het oosten weg en vanuit het westen klaart het op en komt dus de zon tevoorschijn.

De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 18-19° in de kustgebieden en naar 20 tot 22, lokaal 23 landinwaarts met de hoogste temperaturen in het oosten en zuidoosten.

Vanavond zijn er flinke opklaringen en schijnt de zon flink. Komende nacht verschijnt er geleidelijk weer wat bewolking. De temperatuur daalt naar 13 tot 15°.

Morgen: weinig verandering
Morgen verandert er niet zo gek veel. We starten met veel bewolking en vooral landinwaarts is wat licht gespetter of een enkele bui mogelijk. Later op de dag klaart het vanuit het westen weer breed op en schijnt dus weer de zon.

De wind waait uit het westen en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 20-21° in het noorden en westen (Wadden maximaal een graad of 19) en naar 22 tot 24 elders met de hoogste temperaturen in het zuidoosten.

De verwachte weerkaart voor woensdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Na morgen: tijdelijk warmer, later merkbaar koeler
Woensdag keert de zomer tijdelijk terug met flink wat zonneschijn en temperaturen die vooral landinwaarts oplopen naar waarden tussen de 25 en 29°. In de kustgebieden wordt het 21 tot 24°.

Donderdag passeert er een zwakke storing met wat regen of enkele buien en na passage wordt het weer aanmerkelijk koeler. Het wordt donderdag van noordwest naar zuidoost tussen de 17 en 22°.

De verwachte weerkaart voor eind deze week. Aan de oostflank van hogedruk wordt koele lucht naar onze streken gevoerd. Bron: GFS/wetteronline.de

Vrijdag en zaterdag blijft het over het algemeen droog en schijnt geregeld de zon. De temperatuur is vrij laag en stijgt naar waarden tussen de 16° in het noorden en westen en naar 19 in het zuidoosten. Zondag loopt de temperatuur wellicht weer wat verder op, maar tegelijkertijd neemt de kans op een bui weer toe.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat het allemaal weer mooi zien. De komende dagen loopt de temperatuur op naar een zomerse woensdag. Daarna gaat de temperatuur rap omlaag, maar vanaf eind deze week loopt de temperatuur heel langzaam weer wat op. Het is een hele aardige rit in de achtbaan die temperatuur…

De totale neerslagpluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

Het blijft aanhoudend droog. Soms kan er een beetje regen vallen, maar de hoeveelheden zijn uitermate klein. De diverse weermodellen verwachten tot en met volgende week woensdag (27 juni) is totaal 3 tot hooguit 5 millimeter regen in het midden van het land.

Genoeg wind ,dus prima weer om te zeilen. Ton Wesselius maakte de foto.
Ook deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is over land 9 tot 13 en aan zee 14 tot 16 knopen. De uitschieters zijn over land 18 en aan zee zo’n 23 knopen. De golfhoogte is aan zee 0,9 meter.

Morgen is er minder wind uit het westen tot zuidwesten. Over land 8 en aan zee 12 knopen. Morgenochtend komen aan zee eerst nog windstoten voor tot 20 knopen, maar morgenmiddag neemt de wind in kracht af. De golfhoogte is eerst 1,0 meter, later afnemende naar 0,7 meter.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit was het voor vandaag. Maak er een mooie dag van een graag weer tot morgen voor een vers en nieuw weerpraatje voor de Lage Landen.

Ter info: Johann is op vakantie, dus het Alpenweerpraatje wordt daardoor (veel) minder vaak geplaatst.

UV-Index: 5-6
De kracht van de zon hoog. De UV-index is 5-6 en dat betekent matig en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 15 tot 20 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 15 september een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/. Schrijf snel in, want er is nog maar plaats voor 8 deelnemers!!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 420 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer