Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De sterke straalstroom, die vlakbij of boven de Benelux ligt, voert onverminderd zachte lucht aan. Fronten en troggen van lagedrukgebieden brengen periodiek regen of buien. Gelukkig is af en toe ook de zon te zien. De hele week blijft de wind duidelijk aanwezig. Ook op de lange termijn is er geen zicht op een verandering in deze situatie.

Zonsopkomst vastgelegd door Ton Wesselius

Gisterenochtend begon vriendelijk met zon afgewisseld door wolken. In het oosten viel nog een buitje. De bewolking nam in de loop van de ochtend toe en vooral in het oosten vielen buien, later ook in de rest van de Benelux. De zuidwest- tot westenwind was in het binnenland matig tot vrij krachtig en aan de kust krachtig tot hard. De temperatuur liep gisterenmiddag op naar 7 tot 10°.

Gisterenavond en vannacht zorgde een storing in combinatie met een hoogtetrog (op ongeveer 5 km was het rond -35°) voor pittige buien, soms met onweer en windstoten tot rond 70 km per uur, aan zee zelfs 90 km per uur. De zuidwestenwind was aan zee af en toe stormachtig, in het binnenland matig tot vrij krachtig. De temperatuur lag vannacht tussen 3 en 5°, in hoog België was het rond 1°.

Deze foto van een flinke hagelbui maakte Jannes Wiersema
Jolanda Bakker maakte deze foto
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Een zwakke rug van hogedruk boven de Benelux zorgt vandaag voor rustiger weer. Droog blijft het niet maar er zijn opklaringen en de wind zwakt tijdelijk af.

Vanochtend zijn er in het zuidwesten opklaringen maar in het noordoosten is meer bewolking en kan nog een bui – mogelijk met hagel – vallen. In de loop van de ochtend wordt het overal droog en zijn er wolkenvelden met af en toe zon. Vanmiddag neemt de bewolking vanuit het westen weer toe als een warmtefront van een lagedrukgebied ten noordwesten van Schotland dichterbij komt. De zuidwestenwind neemt langzaam af naar matig, 3 of 4 Bft., en aan de zee naar (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft. De temperatuur ligt vanmiddag rond 7°, in hoog België is het ongeveer 3°.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en vanuit het noordwesten volgt (mot)regen. Naar het zuidoosten toe is het droger. De zuidwestenwind is in het binnenland matig, 3 of 4 Bft., en aan zee vrij krachtig, 5 Bft., maar neemt in de loop van de avond en nacht vooral aan zee toe naar krachtig of hard, 6 of 7 Bft. De temperatuur daalt naar 4° in het zuidoosten tot rond 7° vlak aan zee.

Morgen

start de dag met wolkenvelden en een enkele opklaring. In de loop van de dag komt het koufront van een depressie ten noorden van Schotland dichterbij. Morgenmiddag gaat het vanuit het westen regenen. De zuidwestenwind is eerst matig in het binnenland, 4 Bft., en vrij krachtig aan de kust, 5 Bft., maar neemt in de loop van de dag toe. Aan de kust tegen de avond een harde of stormachtige wind, 7 of 8 Bft. Het wordt morgen een zachte dag. De temperatuur loopt op naar 8 tot plaatselijk in het zuiden 12°.

Vrijdag

kan er in het noordoosten nog regen vallen. Elders is het droog en zijn er naast wolkenvelden ook opklaringen. Tegen de avond is er in het noorden meer bewolking en kan daar regen of een bui vallen. De wind is west tot zuidwest en in het binnenland matig, 3 of 4 Bft. In het noordelijk kustgebied is de wind eerst nog (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft. De temperatuur ligt vrijdag tussen 6 en 10°.

Komend weekend

ligt de al enige tijd uitzonderlijk sterke straalstroom nog steeds vlakbij de Benelux. Daardoor een aanhoudende aanvoer van (te) zachte lucht en wisselvalligheid. Soms staat er veel wind maar op dit moment lijkt het komend weekend niet te gaan stormen. Randstoringen van lagedrukgebieden ten noorden van ons trekken wel dicht langs de Benelux maar lijken niet diep genoeg om storm te veroorzaken. Uiteraard houden we deze ontwikkeling in de gaten.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat weer een geleidelijke stijging van de temperatuur richting dubbele cijfers zien. Daarna enige afkoeling maar aanhoudend (te) zacht. Bron: Meteologix.

Lees ook morgen hoe het weer verder verloopt op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een fijne woensdag!

Voorjaarsbloemen op foto gezet door Erica v. Leeuwen

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 643 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer