Algemeen: Vandaag is het in eerste instantie vooral regenachtig weer. In de middag breekt vanuit het westen later de zon op steeds meer plaatsen door. De dagen daarna wordt het warmer weer met meer zonneschijn.

Gisteren begon de dag na een boel nattigheid met vriendelijk weer. In eerste instantie was het meest bewolkt. In de loop van de ochtend brak de zon op veel plaatsen door en wisselde dit zich af met wolkenvelden. In de zon was het heerlijk weer om buiten te vertoeven. De temperaturen liepen uiteen van 19 graden in het noorden tot zo’n 22 graden in het zuiden van het land.

Toen de zon in de loop van de ochtend doorbrak, was het prima weer om er op uit te trekken

De dag begint vandaag in het hele land bewolkt met van tijd tot tijd regen. In de middag wordt de regen minder en zijn er langere droge perioden. Vanuit het westen kan er hier en daar ook nog een opklaring voorkomen. De temperatuur komt uit tussen de 17 en 21 graden. De hoogste temperaturen zijn te verwachten in de westelijke helft van het land. De wind waait daarbij matig tot vrij krachtig vanuit het westen.

Vandaag trekt vanuit het noordwesten een koufront de lage landen binnen wat met name in de nacht en ochtend voor regen zorgt

Morgen is het dan meest droog en laat de zon zich op veel plaatsen zien. De temperatuur is iets hoger en komt met zo’n 19 tot 23 graden iets hoger uit dan vandaag. Al met al is het prima weer om er op uit te trekken. Op maandag is het dan nog ietsje warmer en is er veel zon. Het belooft een prachtige zomerdag te worden. De meeste zon is voor de kustgebieden, maar ook in het binnenland schijnt de zon volop. Wel ontstaan er hier in de loop van de dag wat stapelwolken. De temperatuur is heerlijk met zo’n 22 graden in het noorden tot 26 graden in het zuiden van het land. Het midden moet het doen met een graad of 24. De wind waait daarbij uit zuidoostelijke richting.

Het wordt dinsdag heerlijk zomerweer, goed weer voor een strandwandeling of een duik in de zee

Vanuit het zuidoosten wordt er warme lucht aangevoerd waar we met name maandag en dinsdag van zullen profiteren

Dinsdag belooft het volop zomers te worden met nog hogere temperaturen tussen de 24 en 29 graden. Met name in de ochtend schijnt de zon uitbundig. In de middag neemt de bewolking dan steeds meer toe en in de avond trekken er dan stevige regen- en onweersbuien over het land heen. Vanaf woensdag krijgen we te maken met weer een wat wisselvalliger weertype waarbij de temperaturen lager zullen uitkomen met maxima van 20 tot 22 graden.

De temperatuur pluim voor het midden van het land voor de komende 10 dagen met op maandag en dinsdag zomerse temperaturen

Dit was het weerpraatje voor de lage landen voor vandaag. Een hele fijne dag toegewenst en geniet van een paar zomerse dagen!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 404 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer