Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De zomermaand juli blijft aanhoudend zomers warm. Het hogedrukgebied boven Schotland trekt steeds verder weg, maar we profiteren nog steeds van invloeden van hogedrukgebieden bij ons in de buurt. Wel trekt er in de loop van de dag vanuit Noord-Frankrijk een kleine storing over het oosten van België richting Duitsland. Hierdoor ontstaan er een aantal regen- en onweersbuien in het oosten van België welke lokaal pittig kunnen zijn. Het uiterste zuiden van Nederland krijgt misschien wat van de buien mee. Elders blijft het droog al komen er wel meer wolkenvelden voor dan de afgelopen dagen. Ook de in de dagen die volgen is het weerbeeld redelijk eenduidig: zomers warm en droog.

De weerkaart voor woensdag overdag (ICON). Het hogedrukgebied boven Schotland is grotendeels weggetrokken, maar we profiteren nog steeds van invloeden van hogedrukgebieden ten zuiden van ons. Een kleine storing vanuit Noord-Frankrijk gaat voor regen- en onweersbuien zorgen in België en misschien in het uiterste zuiden van Nederland. Bron data: DWD
Met al het zomerse weer staan veel planten in bloei wat voor onder andere vlinders weer heel aantrekkelijk is. Deze fraaie foto is gemaakt door Willy Kok.

Gisteren was het weer een zonovergoten dag in de Lage Landen, al trokken er in de middag wel enkele wolkenvelden vanuit Noord-Frankrijk België binnen. In het zuiden van België kwam het lokaal ook tot een stevige onweersbui. De verschillen waren dankzij de noordoostenwind groot: in de noordelijke kustprovincies lagen de maxima rond de 19 graden. Landinwaarts lagen de maxima boven de 25 graden en lokaal werd het in Limburg en België tropisch warm.

In het westen van het land zag Ton Wesselius een aantal wolken op hoogte, maar verder was er volop ruimte voor de zon!
Ook op andere plaatsen was er wat hogere bewolking, maar ook hier bij Jolanda Bakker volop zonneschijn.

Vandaag: Lokaal tropisch, in zuid(oost) Nederland kans op een (onweers)bui

Vandaag wordt het op veel plaatsen weer zomers warm. Vanochtend kan er in de noordelijke helft nog wat mist of nevel voorkomen, maar uiteindelijk zal deze in de loop van de ochtend oplossen. Wel kunnen er nog wolkenvelden vanaf zee binnendrijven. In het zuiden van Nederland en in België wordt het lokaal weer meer dan 30 graden. De zwakke tot matige wind komt in de noordelijke helft uit noordoostelijke richting, terwijl deze in de zuidelijke helft en in België meer uit zuidwestelijke richting komt. Het zal in de noordelijke kustprovincies dan ook een stuk koeler zijn met maxima rond de 20 graden.

De maximale temperatuur voor woensdag: in het zuiden meer dan 30 graden mogelijk. Elders zomerse waarden, behalve in het noordelijk kustgebied waar het met een wind van zee een stuk koeler is. Bron data: DWD

Dankzij een kleine storing vanuit Noord-Frankrijk is het minder zonnig dan de afgelopen dagen. Zo trekt er in de ochtend wat middelbare en hoge bewolking over België en de zuidelijke helft van Nederland. Lokaal is in Zuid-Limburg of België een spat regen uit de dikkere bewolking mogelijk. Maar meer dan een druppel op de gloeiende plaat zal dit niet zijn. In de loop van de dag ontstaan er boven de oostelijke helft van België diverse regen- en onweersbuien welke richting het noordoosten trekken. Lokaal kunnen dit pittige exemplaren zijn met hagel, windstoten en veel regen in korte tijd.

Er is een kans dat een van deze buien het zuid(oosten) van Nederland bereikt of schampt. Ook is er dus een kleine kans dan zo’n bui dan hagel, windstoten en veel regen bevat. Gezien de onzekerheid van de verwachting is het lastig aan te geven óf de buien het zuiden(oosten) van Nederland aan gaan doen en hoeveel regen er eventueel kan gaan vallen.

UV-Index: 7 !!
De kracht van de zon hoog. De UV-index is in deze tijd van het jaar het grootst en ligt rond de 7. Dat betekent sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten! Smeer je dan ook goed in als je naar buiten gaat! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Om je een beetje koel te houden, maar ook een beetje te beschermen tegen de zon kan een parasol een prima oplossing bieden! Foto: Joyce Derksen

Morgen:

Morgen komt er in de ochtend eerst nog wat mist of nevel in het noorden voor, maar deze zal oplossen in de loop van de ochtend. Verder trekken er wat velden met hogere bewolking over de Lage Landen, maar is er ook zeker ruimte voor de zon. De wind draait gedurende dag van noordoostelijke naar noordwestelijke richting. Het is hierdoor wat koeler dan de afgelopen dagen met landinwaarts maxima rond de 26 graden. In de kustprovincies is het iets koeler met de wind van zee. Daarnaast kunnen er wolkenvelden vanaf zee binnendrijven in de noordelijke kustprovincies.

In het zuidoosten van België kan er een regenbui ontstaan, lokaal is een klap onweer mogelijk. Misschien dat het uiterste zuiden van Limburg een spatje regen meepakt.

De komende periode: aanhoudend droog zomerweer

Ook de komende dagen en dit weekend veranderd er weinig aan het weerbeeld. Een hogedrukgebied gaat zich opnieuw bij ons in de regio vestigen waardoor het zomers warm blijft. Afhankelijk van de exacte positie komt de wind uit en wat meer noordelijke of oostelijke richting. Vooral voor de noordelijke provincies kan dit een groot verschil maken qua temperatuur. Landinwaarts veelal maxima tussen de 25 en 30 graden en weer veel ruimte voor de zon.

De weerkaart voor zondag (ICON). Een hogedrukgebied komt opnieuw bij ons in de buurt te liggen. Afhankelijk van de exacte locatie komt de wind weer uit noordoostelijke of oostelijke richting. Fronten en depressies liggen op afstand waardoor het droog weer blijft. Bron data: DWD

Het blijft verder, op de kleine kans op buien in het zuiden vandaag na, droog de komende periode. De komende week is er maximaal 10% kans op een beetje neerslag voor midden Nederland. En dat zorgt ervoor dat ons neerslagtekort de komende dagen alleen maar verder op gaat lopen:

Het neerslagtekort van Nederland (landelijk gemiddelde) van de afgelopen maanden en de 15 daagse verwachting (stippellijn). We zitten sinds kort boven de lijn van de 5% droogste jaren en dat blijft nog even zo… Bron: KNMI
De verwachte temperaturen volgens diverse modellen voor midden Nederland. We zien niet vaak zo’n constante verwachting volgens diverse modellen: temperaturen net op of onder de 25 graden. Bron: Kachelmannwetter
De verwachte neerslag volgens diverse modellen voor midden Nederland: er wordt nagenoeg geen neerslag berekend. Behalve vandaag wat druppels op een gloeiende plaat. Bron: Kachelmannwetter

Kortom: het blijft warm en droog zomerweer met dus een kleine kans op een (onweers)bui in het uiterste zuiden van Nederland. Dit was het weer van mijn kant, morgen neemt Rico het stokje weer over. Geniet van de dag en tot morgen!

Met al dat warme zomerse weer is het ook goed weer om een ijsje te eten! Foto: Jolanda Bakker

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 15 september een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/. Schrijf snel in, want er is nog maar plaats voor 4 deelnemers!!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 561 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier