Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het blijft de komende tijd aanhoudend zomers, maar er zijn ook wolkenvelden en er is zowaar kans op een bui. Vandaag is er vooral landinwaarts al een buienkans en aan het eind van de week en ook komend weekend is de kans op buien wat groter.

De temperatuur stijgt naar zomerse waarden van 25° en meer. Na het weekend lijkt het kwik verder op te lopen, maar het wordt allemaal niet zo extreem zoals de media ons gisteren deden geloven…

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: veel zon, later meer wolkenvelden
Gisteren was het een zeer warme en in het zuiden een tropische dag. Bij aanvankelijk veel zonneschijn steeg de temperatuur naar 26 tot 28° op de Wadden en in het noordwesten en naar 30 tot 32 in de zuidelijke helft van het land. Vlieland noteerde 26,2 en Gilze Rijen 31,8°. In België werd het 24 tot 32° met in Gent 32,2°.

Later op de dag verscheen er steeds meer bewolking en in het zuidwesten van de Lage Landen kwam het zowaar tot enkele (onweers)buien. In de Belgische plaatsen Wortegem en Moerzeke viel 10 en in Woensdrecht 6 millimeter. Ook gisteravond kwam het in de zuidwestelijke helft van het land tot enkele buien en daarbij werd ook onweer waargenomen.

Het regent alleen maar zonnestralen deze zomer. Toch is er vandaag lokaal een bui mogelijk. Martin Vye maakte de foto.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Johan Klos nog voor zonsopkomst.
De zon ging ook weer fraai onder. Jolanda Bakker maakte deze foto.
Deze prachtige vlinderfoto (koninginnenpage) werd gemaakt door Joyce Derksen.

Vandaag: warm met zon en lokaal een bui
Op deze dinsdag trekt een uitermate zwak overblijfsel van voormalig orkaan Chris over onze streken. Daardoor is er vandaag meer bewolking en vooral in de oostelijke helft van het land kunnen deze stapelwolken lokaal uitgroeien tot een enkele regen- of onweersbui.

De wind draait geleidelijk naar het westen en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 22 tot 24° langs de kust en naar 25 tot 30 elders met de hoogste temperaturen in het oosten.

De temperaturen zijn weer zomers met de hoogste temperaturen in de oostelijke helft van het land. Bron: meteologix.com

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen en blijft het droog. De temperatuur daalt flink naar waarden tussen de 11 en 14°.

Morgen: perioden met zon
Morgen gaan we weer profiteren van een uitloper van het Azorenhogedrukgebied. Er zijn  flinke perioden met zon, maar er zijn ook wolkenvelden en op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Heel lokaal is er echter een bui mogelijk.

De wind waait zwak tot hooguit matig uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur stijgt naar een aangename 22 tot 24° in het noorden en westen en naar 25 tot 28 elders.

De verwachte weerkaart voor het eind van de week. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aanhoudend zomers, maar soms ook een bui
Ook donderdag blijft het op veruit de meeste plaatsen droog en zijn er flinke perioden met zon. Vrijdag komt er vanuit het zuiden een storing dichterbij en neemt de kans op een enkele regen- of onweersbui toe en ook in het weekend is nog een enkele bui mogelijk.

De temperatuur loopt donderdag en vrijdag op naar 23 tot 25° in het noorden en westen en naar 26 tot 29 elders. Lokaal kan het in het zuidoosten 30° worden. In het weekend is het kwik wat lager en ligt tussen de 22 en 26°.

De verwachte weerkaart voor na het weekend. Bron: wetteronline.de

Na het weekend profiteren we volop van hogedruk. De zon schijnt flink en het kwik gaat weer omhoog en dat kunnen we weer zien aan de temperatuurpluim.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de rest van deze week rond of net boven de zomerse grens van 25° ligt. In het weekend gaat het kwik mogelijk wat omlaag, maar na het weekend wordt het warmer en in de loop van de week neemt de kans op tropische dagen toe.

Het team van Alpenweerman wenst alle lopers veel succes! Deelnemer Ton Wesselius maakte deze foto.

Vierdaagse weer voor Nijmegen en omstreken: warm met een buienkans
De Vierdaagselopers zijn onderweg voor de eerste etappe en vanochtend bij de start was het een graad of 17. De temperatuur loopt snel op en aan het eind van de ochtend is het al 26° in Nijmegen en omgeving. Uiteindelijk wordt het later vandaag zo’n 29 of 30°. Het weerbeeld kenmerkt zich door een mix van zon en wolken en vanmiddag is er kans op een bui, maar waarschijnlijk zijn dan de meeste lopers al binnen.

Morgen is de tweede etappe en bij de start is het weer lekker afgekoeld naar een graad of 12. Daarbij zal de zon flink schijnen. Ook de rest van de dag zijn er flinke perioden met zon en het blijft droog. De temperatuur stijgt en is aan het eind van de ochtend al zo’n 22°. Uiteindelijk wordt het morgenmiddag 27°.

Het was rustig op het strand. Jolanda Bakker maakte de foto.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het westen en neemt over land toe naar 13 en aan zee naar 15 knopen met uitschieters tot 18 knopen. De golfhoogte neemt toe naar 0,6 meter.

Morgen is er weer minder wind. Aan zee meest westelijk met 7 tot 9 knopen. Over land is de wind zwak en veranderlijk met hooguit 4-5 knopen. De golfhoogte is slechts 0,1 meter.

Het is droog en het blijft voorlopig ook droog. De groene lijn met toevoeging ‘5% van de jaren’ geeft het verloop van het neerslagtekort aan dat in 5 % van de jaren wordt overschreden. De blauwe lijn met toevoeging ‘mediaan’ het verloop dat in 50 procent van de jaren wordt overschreden. De rode lijn laat het neerslagtekort zien dat in de extreem droge zomer van 1976 optrad. Bron: KNMI

De buien die hier en daar kunnen voorkomen deze week en komend weekend zijn slechts een druppel op de gloeiende plaat. We naderen het recordjaar 1976 met inmiddels een neerslagtekort van 220 millimeter. De verwachting is dat we eind deze maand gaan uitkomen op een tekort van 262 mm.

Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto.
Peter van Lindenberg maakte deze prachtige foto.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen zal Maarten weer het weerbericht voor de woensdag verzorgen en ik ben er dan donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 870 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer