Advertentie 

Algemene situatie:
Een rug van hogedruk, welke zich uitspreid van de Azoren tot aan Scandinavië met een losse kern in Scandinavië zorgt bij ons voor een standvastig continentale aanvoer. Deze continentale luchtsoort is bovengemiddeld warm. De gehele komende week hebben we dan ook te maken met warm weer, maar het zal niet altijd in de gehele Benelux zonnig zijn door de aanwezigheid van een hoogtelaag.

De weerkaart van vandaag. Bron: KNMI

Gisteren:
Over het algemeen verliep de dag gisteren zonovergoten. Sommige kustgebieden werden echter geteisterd door zeevonk (mist en koude wind vanaf zee). Verder kwamen in delen van België en het zuiden van Nederland in de loop van de dag stapelwolken voor welke later uitgroeiden tot enkele (onweers)buien. De maximumtemperatuur lag over het algemeen tussen de 22 en 25 graden Celsius, alleen in de kustgebieden bleven de temperaturen meest ruim onder de 20 graden.

Debbie van Ooststroom maakte deze foto gisteren.
Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto.

Afgelopen nacht trokken de laatste buien oplossend weg naar het westen. Lokaal viel er nog wat neerslag, maar op de meeste plekken bleef het droog en was er ruimte voor flinke opklaringen. De minimumtemperatuur daalde naar 11 tot 14 graden Celsius.

Ook dit zomerse plaatje komt van Jolanda Bakker.

Vandaag: opnieuw warm, meer wolken
Ook vandaag verloopt de dag warm, wel is er meer bewolking aanwezig dan gisteren. Een gebied met bewolking trekt van zuid naar noord over het land en er kan uit de bewolking lokaal een spatje regen vallen. In de loop van de dag kan er lokaal een (onweers)bui ontstaan, de grootste kans hierop is voor de zuidelijke helft van de Benelux.

En ook op de kermis van Heerenveen was het mooi weer. De foto werd gemaakt door Albert Thibaudier.

Er staat een zwakke oostelijke wind, 3 beaufort, in het noorden 4 beaufort. De maximumtemperatuur stijgt naar waarden tussen de 22 en 26 graden, aan de kust en op de wadden kan de temperatuur lokaal echter weer een stuk lager uitvallen en daarbij kan hier ook weer mist voorkomen.

UV-Index: 5 a 6

De UV-index ligt vandaag en de komende dagen bij onbewolkt weer tussen de 5 en 6. Hierbij kan de huid roodkleuren na een kwartier, dus smeer je goed in!

Morgen:
Morgen verandert er aan het weerbeeld niet veel. De zon laat zich met regelmaat zien, maar er zijn ook plekken waar er vrij veel bewolking aanwezig is. Door de aanwezigheid van een hoogtelaag en redelijk wat onstabiliteit in de atmosfeer is er in de middag weer kans op onweersbuien. De temperatuur ligt met waarden tussen de 20 en 25 graden een fractie lager dan vandaag. De wind is noordelijk, 3 beaufort, op de Wadden 4 beaufort.

Redelijk wat convectieve energie in de Lage Landen. Dit geeft aan dat er een redelijke kans is op onweersbuien. Bron: WRF/Wetterzentrale

De rest van de week: langdurig warm
De dagen na morgen verandert er niet veel. Hogedruk in het noorden blijft ons weerbeeld bepalen. Het enige wat verandert, is dat het hoogtelaag wat verder naar het zuiden afzakt. Hierdoor nemen de neerslagkansen iets af, maar elke dag blijven de kansen op onweersbuien aanwezig, met name voor de zuidelijke delen van Nederland en België.

De weerkaart voor woensdag. Bron: ECMWF/Wetterzentrale

Ook in de pluim zien we dit terug. Woensdag, donderdag en vrijdag ligt de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden. Er is vrij veel ruimte voor de zon, al zal de zon het vaakst te zien zijn in de noordelijke helft van de Lage Landen. De neerslagkansen zijn niet heel groot; van langdurige neerslag is de komende periode geen sprake. De temperatuurpluim laat zien dat richting het weekend de temperaturen nog verder omhoog gaan. Een tropische dag (temperatuur boven de 30 graden) valt dan zeker in het binnenland lokaal niet uit te sluiten.

De 15-daagse temperatuurspluim van het KNMI.
De 15-daagse neerslagspluim van het KNMI.
De 15-daagse zon/bewolkingsverwachting van het KNMI.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind is oost tot noordoostelijk, 10 tot 14 knopen, boven de Wadden tot 16 knopen. De golfhoogte is zo’n 0,5 meter en de zeewatertemperatuur bedraagt 11 graden.
Morgen draait de wind iets verder naar het noordoosten en wordt deze boven de westkust mogelijk noord met een snelheid van 8 tot 13 knopen, met name boven de Wadden mogelijk wat harder. De golfhoogte is 0,2 tot 0,4 meter en de zeewatertemperatuur zo’n 12 graden.

Willy Kok maakte deze foto gisteren. Het is een zweefvlieg met het uiterlijk van een wesp, dit fenomeen heet ook wel mimicry.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 339 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier