Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het blijft aanhoudend zomers, maar dat is natuurlijk geen verrassing meer. Later vandaag en de komende nacht kan er zowaar een bui tot ontwikkeling komen, maar vanaf zondag blijft het weer lang droog. Bovendien wordt het volgende week nog warmer en kunnen we de warmste week van deze zomer tegemoet zien. De kansen op een landelijke hittegolf nemen toe, want volgende week komen op uitgebreide schaal tropische temperaturen voor.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: veel zon, maar ook wolkenvelden
Gisteren was het prachtig weer met veel zonneschijn. Er kwamen ook flinke wolkenvelden voor en dan met name landinwaarts, maar het bleef droog.

De temperatuur steeg naar 22-23° langs de kust en in het noorden en naar 26 tot bijna 30 elders met in Arcen 29,7°. In België werd het 21 tot 29° met in Diepenbeek 28,9°.

Deze prachtige foto van een bewolkte start van de dag werd gemaakt door Ron Schröder.
Johan Klos maakte deze prachtige foto van de start van de dag.
De zonsondergang weer ook zeer fraai. Jolanda Bakker maakte deze foto.
Prachtige omstandigheden voor de Nijmeegse Vierdaagse. Deelnemer Ton Wesselius maakte de foto.

Vandaag: eerst veel zon, later vandaag toenemende buienkansen
We zijn deze vrijdag weer met zonneschijn begonnen. Gaandeweg de dag komen er met name landinwaarts weer enkele stapelwolken tot ontwikkeling, maar het blijft aanvankelijk droog. Goed weer dus voor de vele tienduizenden lopers en miljoenen bezoekers van de Nijmeegse Vierdaagse.

De wind waait zwak tot matig uit het noorden tot noordoosten en de temperatuur stijgt naar 23° op de Wadden en in het noordwesten en naar 26 tot 30 elders met de hoogste temperaturen in het zuidoosten.

Wederom hoge temperaturen vandaag. In het oosten kan het (bijna) 30° worden. Bron: meteologix.com

Vanavond en de komende nacht zijn er wolkenvelden en vanuit het zuiden neemt de kans op buien toe en daarbij is ook onweer mogelijk. De grootste kans op onweer maakt het zuiden en later ook het oosten van het land. De temperatuur daalt naar 14 tot 17°.

Morgen: zomers weekend, blijft van dipje weinig over
In het komende weekend blijft er van het aanvankelijk verwachte dipje weinig over. Morgen is er eerst nog een buienkans, maar op veel plaatsen schijnt ook alweer de zon. Later op de dag neemt over België de kans op buien weer toe, maar opnieuw blijft het bij een druppel op de gloeiende plaat.

De wind waait zwak tot hooguit matig uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur stijgt naar 23 tot 25° in het noorden en westen en naar 26 tot 30 elders met de hoogste temperaturen langs de oostgrens.

Zondag zal de zon weer volop schijnen en het blijft ook weer overal droog. De wind waait zwak tot matig uit het noorden en de temperatuur stijgt naar 23 tot 25° in het westen en noordwesten en naar 27-28 landinwaarts.

De verwachte weerkaart voor eind komende week. Bron: wetteronline.de

Na het weekend: tropische dagen in het verschiet
Na het weekend blijven we profiteren van een uitloper van hogedruk over onze streken. Later in de week komt er een hoog boven Scandinavië tot ontwikkeling en draait de stroming naar het oosten.

De zon schijnt flink en de temperaturen gaan flink de hoogte in. Maandag wordt het 24 tot 29, vanaf dinsdag komt de temperatuur landinwaarts uit tot boven de tropische grens van 30° en neemt de kans op een hittegolf toe.

Het Europese weermodel berekent voor later volgende week subtropische temperaturen. Bron: Meteologix.com

Later in de week kan het nog warmer worden met temperaturen ruimschoots boven de 30°. In het zuiden van het land kan het maar liefst 37° worden, maar ook elders in den lande wordt het tropisch.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de zomer nog lang niet voorbij is. Sterker nog: het wordt komende week alleen maar warmer met kans op een landelijke hittegolf. Aanvankelijk liggen de maxima tussen de 25 en 30°, maar vanaf dinsdag zijn tropische temperaturen heel normaal.

Wat verkoeling op deze warme dagen is geen overbodige luxe. Ton Wesselius maakte deze foto.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is eerst zwak 5-6 knopen, vanmiddag matig met 10-11 knopen. Aan zee wordt de noordenwind vanmiddag 14 tot 15 knopen. De golfhoogte is 0,1 en later 0,4 meter.

Morgen is de wind overal matig met 10 tot 14 knopen over land en 15-16 knopen aan zee. De golfhoogte is 0,3 tot 0,5 meter.

Het blauwe uurtje werd gefotografeerd door Johan Klos.

Dit was het weer voor deze vrijdag. Maak er een mooie zomerdag van en graag weer tot morgen, want dan maak ik nog één weerbericht vlak voor mijn vakantie. Mocht je ook op vakantie gaan dan wens ik je heel veel plezier. Tot morgen!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 778 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer