Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Het blijft aanhoudend zacht met een meest zuidelijke stroming tussen het hogedrukgebied Zouhir boven Rusland en diverse lagedrukgebieden op de Atlantische Oceaan.

Vandaag profiteren we van een uitloper van het hogedrukgebied en daardoor blijft het droog met flink wat zon. Ook morgen zal de dag nog droog verlopen, maar komend weekend en ook begin volgende week trekken diverse storingen over het land die de regenmeters weer aan het werk zullen zetten.

Op de lange termijn lijken we weer te gaan profiteren van hogedruk. De neerslagkansen nemen na dinsdag weer af en de zon zal geregeld schijnen. De temperatuur blijft ook dan boven de norm voor de tijd van het jaar.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Eerst zon, later wat lichte regen

Gisteren begonnen we de dag droog met eerst zonneschijn. Vanuit het zuidwesten nam de bewolking al vrij snel toe en later volgde een gebied met lichte regen dat van zuidwest naar noordoost over het land trok.

De zon scheen in de zuidwestelijke helft 0 tot 2 en in de noordoostelijke helft 6-7 uur. De temperatuur steeg van west naar oost naar 12 tot 16° met op Vlieland 12,0 en in Voorschoten 12,4°. De toppers waren te vinden in het oosten met in Hupsel 16,3 en in Twente 16,5°. In België werd het 10 tot 16° met op de Mont Rigi 10,3° en in Zeebrugge en Melle 16,2°.

De dag begon met een mix van wolken en opklaringen. Suzanne Vermulm maakte deze foto.
Bij Jolanda Bakker was er meer kleur aan de lucht.
Debbie van Ooststroom maakte gisterochtend deze foto.
Ochtendrood water in de sloot. Jannes Wiersema maakte de foto.
Geleidelijk nam de bewolking toe. Jolanda Bakker maakte de foto.
en uiteindelijk ging het regenen. Deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Ook bij Jolanda Bakker bleef het niet droog.

Perioden met zon

In het noordwestelijk kustgebied is vanochtend eerst nog een bui mogelijk, maar de rest van de dag blijft het overal droog en zijn er flinke perioden met zon.

De matige en in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtige zuidwestenwind neemt af naar zwak en draait gedurende de dag naar zuid tot zuidoost en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 12 en 14°.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen en blijft het droog. Bij niet meer dan een zwakke zuidoostenwind daalt de temperatuur flink naar waarden tussen de 4 en 6°.

Geregeld zon

Morgen ziet het weerbeeld er ook nog prima uit. De zon schijnt geregeld, maar er trekken ook van tijd tot tijd wolkenvelden over het land.

Het blijft droog en er waait een geleidelijk in kracht toenemende zuid tot zuidoostenwind. De temperatuur stijgt van noord naar zuid naar 12 tot 14, lokaal 15°.

Over de periode zaterdag tot en met dinsdag worden de regenmeters weer aan het werk gezet. Bron: meteologix.com

Weekend en begin volgende week nat

In het weekend worden de regenmeters weer gevuld. Vrijdagavond neemt de bewolking toe en in de nacht naar zaterdag gaat het vanuit het westen enige tijd regenen. Ook zaterdagochtend regent het enige tijd en zaterdagmiddag draait het om enkele buien. Omdat de bovenlucht dusdanig afkoelt naar waarden omstreeks de -25° is er bij die buien ook kans op onweer.

Zondag starten we nog droog, maar al vrij snel gaat het weer regenen en in de avond volgen dan weer buien. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig, soms even hard aan zee en op de Wadden.

De temperatuur stijgt dit weekend naar waarden tussen de 12 en 15° met continue de hoogste waarden in het zuiden en hier en daar in België.

De verwachte weerkaart voor later volgende week. Hogedruk krijgt het weer voor het zeggen. Bron: meteologix.com

Na het weekend is het in eerste instantie nog wisselvallig met op maandag weer enige tijd regen en dinsdag enkele buien. Vanaf woensdag nemen de neerslagkansen weer af en gaan we (weer!) profiteren van hogedruk. De temperatuur blijft te hoog voor de tijd van het jaar met kwikstanden van 12-13°.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat zien dat het voorlopig te warm blijft voor de tijd van het jaar. De komende 10 dagen is het is het gemiddeld een graad of 13. Ook opvallende zijn de zachte nachten met temperaturen rond of net onder de 10°. Alleen komende nacht en later volgende week koelt het in de nacht wat verder af.

De verwachte neerslag voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

Deze neerslagpluim laat zien dat er zaterdag, zondag en maandag enige regen wordt verwacht. Dinsdag nemen de neerslagkansen al duidelijk af en de dagen daarna blijft het, net als vandaag en morgen, weer droog.

De bladeren hebben het zwaar en vallen met gemak. Debbie van Ooststroom maakte deze foto.
De natuur kleurt prachtig. Jannes Wiersema maakte ook deze foto.
Deze foto werd gemaakt en ingestuurd door Trijntje van den Berg.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen, op mijn verjaardag, ben ik er weer en dan kijken we weer verder naar de ontwikkelingen op de diverse weerkaarten. Voor nu een mooie dag en graag tot morgen.

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman of @ricoschroder

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 460 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer