klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Het blijft de komende tijd aanhoudend wisselvallig met elke dag wel kans op enkele buien. Het wordt wel duidelijk minder fris, want het kwik gaat enkele graden omhoog. Vandaag kan het al 16-17 graden worden. Morgen en donderdag is het tijdelijk minder warm, maar vanaf vrijdag liggen de maxima tussen de 17 en 19 graden.

Het was gisteren een grijze dag in onder andere het westen van het land. Jolanda Bakker maakte de foto.
Soms klaarde het ook even op. Ton Wesselius maakte deze foto.
Kring om de zon, water in de ton. Martin Vye maakte gistermiddag de foto. Afgelopen nacht was het weer nat.

Wegtrekkende regen, zuidoosten blijft nat

Op veel plaatsen regent het aanvankelijk op deze dinsdag, maar vanuit het westen wordt het droog. In het oosten van het land gebeurt dit pas in de loop van de ochtend. Het zuidoosten heeft de meeste pech, want daar blijft het bewolkt en wordt het pas vanmiddag even droog. Vrij snel trekt een nieuw regengebied vanuit België over het zuidoosten en gaat het opnieuw regenen.

Elders is er een mix van zon, wolken en een enkele bui. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 16-17 graden. In het zuiden van Limburg blijft het kwik, in de regen, steken bij 14-15 graden.

Vanavond is het eerst nog wisselend bewolkt met een enkele bui. Later vanavond en de komende nacht volgen vanaf de Noordzee meer en ook stevigere buien. Vooral in de kustgebieden is bij deze buien kans op onweer en windstoten tot circa 70 km/uur.

De temperatuur daalt landinwaarts naar 9-10 graden, maar in de kustgebieden wordt het niet kouder dan 11-12 graden.

Regelmatig enkele buien

Morgen wordt een buiige dag met over het algemeen vrij veel bewolking en weinig ruimte voor de zon. Het kwik is weer lager dan gebruikelijk en ligt rond de 13-14 graden. In het noordwesten kan het lokaal 15 graden worden. Normaal is het in deze tijd van het jaar een graad of 16. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee.

Donderdag wordt opnieuw een dag met flinke buien. Vooral in de kustgebieden kan weer flink wat regenwater vallen. De temperatuur stijgt naar 14-15 graden en er waait een stevige westen- tot zuidwestenwind.

De temperatuur gaat de komende tijd geleidelijk omhoog. Zondag is zelfs 50% kans op temperaturen boven de 20°.

Duidelijk zachter!

Vrijdag en in het weekend blijft het wisselvallig oktoberweer. Soms schijnt de zon, maar over het algemeen is het bewolkt met af en toe wat regen. Het wordt duidelijk wat zachter dan de laatste tijd met vrijdag maxima van 16-17 graden.

In het weekend stijgt de temperatuur verder naar 16 graden in het noorden en naar 19 graden in het zuiden. Lokaal kan het 20 graden worden. Ook na het weekend blijft het te zacht voor de tijd van het jaar en ook dan blijft het wisselvallig.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het kwik vanaf morgen geleidelijk stijgt. Zondag/maandag kan het hier en daar 20 graden worden. Na het weekend nemen de verschillen tussen de diverse berekeningen toe.

Deze herfstfoto werd gemaakt door Jolanda Bakker

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter. Like en volg ons!

(Visited 309 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer