klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemene situatie:
Onder aanvoering van diverse lagedrukgebieden ten noorden van onze streken is en blijft het aanhoudend wisselvallig en te koud voor de tijd van het jaar. Juist met Koningsdag, morgen, profiteren we van het hogedrukgebied Peter. Dit hoog zorgt voor een overwegend droge dag met pas later op de dag en morgenavond weer kans op buien.

Overigens meld ik dat de Alpen weerberichten weer zo snel als mogelijk online zullen komen. Een technische storing gooit voorlopig even roet in het eten. Hopelijk zijn de Alpen berichten van Johann weer snel te lezen…

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: zon, maar ook lokaal buien
Na een regenachtige nacht scheen gisteren, vooral in de middag, de zon regionaal flink. In de noordelijke helft van het land trokken er ook enkele buien over.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 11 en 16°. Vlieland noteerde 11,4 en Terschelling en Den Helder 11,7°. De hoogste temperaturen werden in het zuiden genoteerd met in Arcen 15,8 en in Ell en Maastricht 15,9°. In België lag het kwik tussen de 12 en 17° met in Kleine Brogel 16,7°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Martin Vye.
In de middag klaarde het flink op. Ton Wesselius maakte deze foto.
De dag begon over het algemeen bewolkt zoals op deze foto van Jolanda Bakker te zien is.

Vandaag: landinwaarts buienkansen
Er zijn op deze donderdag flinke perioden met zon, maar er zijn ook wolkenvelden en vooral landinwaarts komt het tot enkele buien.

De temperatuur stijgt naar 11-12° in het noorden en westen en naar 14-15 landinwaarts met de hoogste temperaturen in het zuiden. In België kan het lokaal een graad of 16 worden, maar in de hogere delen wordt het niet veel warmer dan een graad of 11.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende Koningsnacht is het droog met aanvankelijk flinke opklaringen. In de nacht neemt de (hoge) bewolking toe. De matige zuidwestenwind draait naar zuid en neemt in kracht af en de temperatuur daalt landinwaarts tussen de 2 en 5°. Mocht je dus naar een vrijmarkt gaan, dan is een (winter)jas geen overbodige luxe.

Morgen: wolkenvelden, later buienkansen
Morgen, Koningsdag, is er over het algemeen vrij veel bewolking, maar zo nu en dan komt in de ochtend ook de zon tevoorschijn. Het is aanvankelijk droog, maar in de middag neemt de kans op een bui verspreid over het land toe en later op de middag neemt de kans op buien verder toe.

De wind waait zwak uit richtingen tussen zuid en oost en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 12° in het noordwesten en 14 tot 16 elders. In het zuidoosten kan het lokaal een graad of 17 worden. In België liggen de maxima overal tussen de 15 en 17°.

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aanhoudend wisselvallig
In het weekend is en blijft het wisselvallig. Zaterdag schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien. De wind waait matig uit het zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 12-13° in het westen en naar 15-16 landinwaarts.

Zondag krijgen we vanuit het zuiden te maken met een depressie en de koers verschilt nog altijd tussen de Amerikanen en het Europese weermodel. De temperatuursverschillen lijken groot te worden tussen het noordwesten en zuidoosten. In het noordwesten wordt het een graad of 10-11, maar in de zuidoostelijke helft kan het 20 tot 22° worden.

De wind waait uit het noordoosten en neemt later op de dag in de noordwestelijke helft toe naar hard, windkracht 7 en het weerbeeld is bewolkt met vanuit het zuiden regen en landinwaarts ook buien met kans op onweer.

De verwachte weerkaart voor volgende week volgens EC. Bron: wetteronline.de

Volgende week blijft het wisselvallig met op maandag nog enige tijd regen en vrij lage temperaturen van 8 tot 11°. Dinsdag draait het om enkele buien en woensdag lijkt het weer droog te blijven. De temperaturen gaan weer omhoog en woensdag kan het 18° worden.

UV-Index: 4 tot 5
De kracht van de zon is in deze tijd van het jaar duidelijk merkbaar. De UV-index is vandaag en de komende dagen 4 tot 5. Een UV van 4 is zwak, maar 5 is matig en de onbeschermde huid kan dan ook rood kleuren en verbranden na 15 tot 25 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies!

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperatuur morgen met Koningsdag flink omhoog gaat. Daarna gaat het kwik weer naar beneden en op voormalig Koninginnedag (30 april) is het gewoon koud met temperaturen rond of onder de 10°. Vanaf woensdag gaan de temperaturen weer omhoog en dan komen we weer in de buurt van de normaal van 16° die geldt voor de tijd van het jaar.

Bij Jannes Wiersema in Roodeschool kwam het gistermiddag met bakken uit de lucht.
Er was ook een regenboog zichtbaar bij Jannes Wiersema.
De buien leverden wel fraaie wolken op. Ook deze foto maakte Jannes Wiersema.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait vandaag uit het westen met over land 15 tot 17 knopen. De windvlagen komen uit op zo’n 23 knopen. Aan zee waait de wind met 20-21 knopen en de windvlagen zijn met 25 tot 27 knopen duidelijk. De golfhoogte is 0,5 tot 0,6 meter en de watertemperatuur een graad of 9.

Morgen waait de wind uit het zuiden en is over land met zo’n 8 knopen duidelijk minder aanwezig dan vandaag. De windvlagen komen uit op 14-15 knopen. Aan zee haalt de zuidenwind de 10 tot 12 knopen met stoten van 15 tot 19 knopen. De golfhoogte varieert tussen de 0,7 en 1,0 meter.

De bloesem krijgt het steeds moeilijker door de stevige wind. Jolanda Bakker maakte de foto.
Fris groen kleurt de natuur. De foto werd gemaakt door Peter van Lindenberg in de Kaapse bossen bij Doorn.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen op Koningsdag ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de diverse weerkaarten. Voor nu een fijne dag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

 • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
 • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
 • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
 • Seminars en Webinars
 • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
 • Wereldwijde weathercard service
 • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 377 times, 1 visits today)

één reactie op “Lage Landen – Aanhoudend wisselvallig en te koud!”

 • Bertil Blaas
  26 april 2018 at 11:48

  Dag, Rico, nog dank voor je antwoord gisteren.
  We wachten rustig af en blijven volgen.
  Overigens fijne verlof week gewenst !
  Groeten Bertil.

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer