Advertentie 

Na een zeer onstuimige zondag met aan zee en bij de Wadden een zware tot zeer zware storm (Vlieland tipte aan windkracht 11) blijft de wind ook vandaag en de komende dagen duidelijk aanwezig. Boven land waait het (vrij) krachtig en aan zee hard tot stormachtig met aanhoudend zware windstoten van 75-100 km/uur. Vanaf morgen stroomt koude lucht over onze streken en dat levert winterse buien op. Buien die vergezeld gaan van hagel, smeltende sneeuw en onweer. Tijdens een felle bui kan het kortstondig wit worden!!

Storm Ciara, door de Duitsers Sabine genoemd, is ook de komende dagen nog bepalend voor ons weer. Bron: DWD

Aanhoudend onstuimig met buien

Op deze maandag krijgen we te maken met buien, maar geleidelijk neemt vanuit het westen de buiigheid af. De bewolking heeft de overhand, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft onstuimig met een krachtige en aan zee een harde tot stormachtige westenwind, windkracht 7 tot 8. In het noordwestelijk kustgebied en bij de Wadden kan opnieuw stormkracht 9 worden gemeten. In het binnenland komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur, in de kustgebieden van 90-105 km/uur.

Vanmiddag neemt de wind tijdelijk in kracht af, maar later vanmiddag neemt ze weer toe. Aan het eind van de middag en ook vanavond trekken felle buien over het land. Daarbij is kans op onweer, hagel en opnieuw zware windstoten van 90-100 km/uur. De temperatuur ligt rond de 8-9 graden. De buien trekken komende nacht naar het oosten weg. Het blijft stevig waaien en aan zee kan de wind soms weer stormkracht 9 bereiken. De temperatuur daalt naar 2-4 graden.

Winterse buien en aanhoudend veel wind

Morgen is het onstuimige weer nog steeds niet voorbij. De westenwind is vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 5 tot 8. Daarbij zijn aanhoudend zware windstoten tot 85-90 km/uur mogelijk. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, stapelwolken en winterse buien. Daarbij is kans op onweer, hagel en smeltende sneeuw. Tijdens een felle bui kan het lokaal zelfs even wit worden. Tussen de buien door wordt het 6-8 graden, maar tijdens buien is het slechts een graad of 2.

Zeer veel wind gisteren. Ton Wesselius maakte deze foto.
Vele wegen en paden werden afgesloten vanwege de storm. Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Ook woensdag is kans op winterse buien met hagel en smeltende sneeuw. Tussen de buien door schijnt de zon. Het wordt dan 7-8 graden, maar tijdens buien is het kouder. Er staat een vrij krachtige tot harde westenwind, windkracht 5 tot 7.

De temperatuurpluim voor de komende tijd. Bron: meteologix.com

Vanaf donderdag weer zachter

Vanaf donderdag blijft het wisselvallig en ook vaak onstuimig. Er trekken buien over het land en daarbij waait het soms flink. De temperatuur gaat geleidelijk weer omhoog. Donderdag wordt het 6-8 graden, in het weekend liggen de maxima tussen 10 en 12 graden. In de loop van volgende week gaat de temperatuur weer omlaag.

Echt winterweer is nog steeds niet te verwachten, maar morgen en woensdag kan het wel lokaal winters zijn door de winterse buien. Stuur gerust foto’s in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

onstuimig
Jolanda Bakker maakte deze foto.
onstuimig
Albert Thibaudier maakte deze foto

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 13.619 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Lage Landen: aanhoudend onstuimig, vanaf morgen winterse neerslag!!”

 • Arjan
  10 februari 2020 at 09:13

  09:00 uur zojuist al onweer gerapporteerd bij een bui in Helmond. Duidelijk onstabiele lucht en een kouder wordende bovenkamer.

  • Rico Schröder
   10 februari 2020 at 11:34

   Inderdaad Arjan. Lekker dynamisch weertje zo.

Comments are closed.

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier