Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Na een zomers aandoend weekend blijft het ook de komende week aanhoudend aangenaam. Bleef het afgelopen weekend zo goed als overal droog, de komende tijd neemt de kans op nattigheid in de vorm van flinke buien toe. Groeizaam weertype dus!

Het hogedrukgebied Leo is verder naar het oosten getrokken en wij krijgen te maken met een aantal lagedrukgebieden. Een golvend front ten westen van onze streken schampt wellicht het noordwesten, maar blijft ten westen van onze streken. Een thermisch laag trekt later vandaag over België en het koufront zal morgen vanuit het zuiden naderen.

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: prachtig lenteweer
Wat een weekend hebben we achter de rug. Bij flink wat zonneschijn, maar gisterochtend in het westen lokaal ook met een bui, steeg de temperatuur zowel zaterdag als zondag op veel plaatsen tot boven de 20° en op de meeste plaatsen werd ook een datumrecord genoteerd.

Het werd gisteren tussen de 15 en 20° in het westen en noordwesten en 20 tot bijna 25 elders. Den Helder noteerde 15,4 en Stavoren 15,7°. De toppers waren Volkel met 24,2, Twenthe 24,3 en Eindhoven met 24,9°. In België lagen de maxima tussen de 17 en 25° met in Koksijde 17,4, in Oostende 17,6 en in Zeebrugge 17,8°. De toppers waren Schaffen met 25,0 en Diepenbeek 25,3°.

Gistermiddag stak er aan zee een zwakke zeewind op en ging de temperatuur flink naar beneden naar waarden tussen de 9 en 12°. Heel gebruikelijk bij weinig wind en het is natuurlijk ook nog maar april met een zeewatertemperatuur van een graad of 9.

De zondag begon gisteren al erg fraai in Roelofarendsveen. Ton Wesselius maakte de foto.
Ook deze foto werd gisterochtend gemaakt door Ton Wesselius.
Er waren gisteren ook wolkenvelden. Martin Vye maakte de foto in Wolvega.
Aad Hogenboom maakte gisterochtend deze foto in Roelofarendsveen.

Vandaag: eerst wolken, later zon
Op deze maandag is het vooral in de westelijke helft grijs en bewolkt en hier en daar komt het tot een enkele bui. Elders is het droog en vanuit het oosten klaart het op en komt de zon tevoorschijn, maar op de Wadden lijkt het grijs te blijven.

De wind waait uit het noordoosten en neemt geleidelijk toe naar matig en aan zee naar vrij krachtig en de temperatuur stijgt naar 12 tot 14° aan de west- en noordkust en op de Wadden en naar 18 tot 24 elders met de hoogste temperaturen in de oostelijke en zuidoostelijke helft. In België wordt het 19 tot 23°, maar aan de Belgische kust blijft het kwik ook duidelijk achter.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en vanuit het zuiden trekt een gebied met enkele buien naar het noordwesten. De meeste regen wordt dan ook in de westelijke helft van het land verwacht. Bij die buien is ook kans op onweer. De temperatuur daalt naar 9 tot 12°.

Morgen: geregeld zon, later buien
Morgen schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden. Later op de dag neemt vanuit het zuidoosten de kans op buien weer toe.

De zuidoostenwind wordt zwak en veranderlijk en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 17 en 21°.

De verwachte weerkaart voor woensdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aanhoudend wisselvallig en zacht
De rest van de week hebben we een noordoostelijke stroming tussen hogedruk boven Scandinavië en lagedruk boven onze omstreken en ten zuiden van de Lage Landen. Later in de week zakt het hoog ten oosten van onze streken naar het zuiden en de lagedruk trekt naar het westen. De stroming draait dan weer naar het zuiden en de temperaturen gaan weer wat stijgen.

Het weerbeeld is wisselvallig met op woensdag naar het noorden trekkende buiige regen. Geregeld schijnt ook de zon en het wordt 13° in het noorden en 18, lokaal 19 in het zuiden van het land. Donderdag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Aanvankelijk is het droog, maar later op de dag neemt de kans op buien weer toe. De temperatuur is wat hoger en stijgt naar waarden tussen de 16 en 20°.

De verwachte weerkaart voor volgend weekend volgens EC. Bron: wetteronline.de

Vrijdag en het komende weekend schijnt geregeld de zon, maar er is ook nog steeds kans op wat regen of enkele buien. De temperaturen blijven te hoog voor de tijd van het jaar en stijgen naar waarden tussen de 17 en 20°. Zondag kan het nog wat warmer worden met in het zuidoosten temperaturen van 21-22°. Kortom: het blijft aanhoudend zacht en aangenaam!

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat het voorlopig te zacht blijft voor de tijd van het jaar. Het kwik stijgt elke dag tot boven de 15° en regelmatig komt de 20° in beeld.

Het lijkt erop dat april 2018, dat kunnen we al zeggen na een week, te zacht de boeken in zal gaan met wellicht een top 10 notering..

Luieren tussen de uien. Jolanda Bakker maakte de foto.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het noordoosten en is vanochtend zowel over land als aan zee 9 tot 12 knopen. Vanmiddag waait de wind met zo’n 14 knopen. De windvlagen komen uit tussen de 17 en 22 knopen.

Morgen is er duidelijk minder wind, pas in de middag neemt de wind weer in kracht toe met dan 9 tot 12 knopen. De windvlagen komen morgenmiddag uit tussen de 14 en 16 knopen.

De natuur ontploft. Martin Vye maakte ook deze foto.
Ook deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit was het weer voor deze maandag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen, want dan is er zoals gebruikelijk weer een nieuw weerpraatje.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 362 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer