klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Het is aangenaam zomerweer met geregeld zon, maar hier en daar ook een bui. De temperatuur stijgt naar 21-26 graden. Morgen wordt een fraaie dag met zon en aangename temperaturen. Zaterdag neemt de ‘meteozomer’ afscheid met zomerse temperaturen. Vanaf zondag wordt het wat wisselvalliger en ook duidelijk koeler met begin september kwikstanden onder de 20 graden.

Ton Wesselius maakte deze foto gisterochtend.
Jolanda Bakker maakte deze foto.

Mix van zon, wolken en een enkele bui

De (onweers)buien trekken naar Duitsland weg en geregeld breekt de zon door. Langs de westkust komen vrij snel weer nieuwe buien voor en deze buien trekken geleidelijk over het land naar het oosten. In de loop van de middag wordt het weer droog en gaat de zon steeds vaker en langer schijnen.

De temperatuur stijgt naar 21-22 graden in het westen en naar 23-24 graden in het midden van het land. In het oosten kan het 25 graden en in het zuidoosten 26 graden worden. Daarmee is het een stuk minder warm dan afgelopen dagen, maar nog steeds warmer dan normaal. Maxima van 20-22 graden zijn eind augustus gebruikelijk. De westenwind is zwak tot matig en maakt het aangenaam zomerweer.

Vanavond en vannacht zijn er flinke opklaringen. De temperatuur daalt naar 10-12 graden, in het westen wordt het niet kouder dan 13-14 graden. Een prima temperatuur dus om het huis een beetje te laten koelen..

Prima zomerweer, zaterdag zomers tot lokaal tropisch!

Morgen is het prima zomerweer. De zon schijnt volop, er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en hier en daar ontstaat een enkele stapelwolk. Het blijft overal droog. De temperatuur stijgt naar 22-23 graden in het noorden en westen en naar 24-26 graden in de rest van het land met de hoogste waarden in het zuidoosten.

Zaterdag eindigt de meteorologische zomer. De zomer heeft nog één keer zomers weer in petto, want de zon schijnt volop en het wordt zomers tot lokaal zelfs weer tropisch warm. De temperatuur stijgt naar 27-29 graden in het noorden, westen en midden van het land en naar 30-31 graden in het oosten en zuiden. Op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland wordt het 25-26 graden. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is zwak tot matig van kracht.

Ton Wesselius maakte deze foto. De wind ging even ‘om’ naar zuidwest en het werd nevelig.

Zaterdagavond neemt geleidelijk de bewolking toe en in de nacht naar zondag verdrijven buien weer de warmte. Daarbij is kans op onweer, maar grootschalig of hevig onweer wordt niet verwacht. De temperatuur daalt naar 14-16 graden.

Zondag is er een mix van zon en stapelwolken en verspreid komt het tot enkele buien. De wind waait matig uit het westen en het wordt 19-20 graden in het westen en 21, lokaal 22 graden in het oosten van het land. Voor het gevoel is het frisser, maar feitelijk prima weer om er lekker op uit te trekken. Genoemde maxima zijn ook heel normaal voor begin september.

Arjan Spaans maakte dinsdagavond deze prachtige foto vanuit Wateringen
Aldo maakte deze prachtige foto.

Redelijke, maar koele start september

Na het weekend komt de temperatuur maandag en dinsdag niet meer boven 20 graden uit. Het wordt 17-19 graden. In de tweede weekhelft wordt het op meerdere plaatsen weer 19-21 graden. Het weerbeeld ziet er helemaal niet verkeerd uit. De zon schijnt, maar er zijn ook stapelwolken en hier en daar komt het tot een bui. De meeste tijd is het echter droog.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat duidelijk zien dat het vandaag en morgen aangenaam zomerweer is met temperaturen boven de 20 graden. Zaterdag wordt het nog een keer zomers, daarna is de temperatuur lager met waarden rond of onder de 20 graden.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 422 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer