Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Aan de oostflank van het Azorenhogedrukgebied is het ook vandaag aangenaam zomerweer. De temperatuur loopt weer op tot boven de warme grens van 20° en voor De Bilt betekent dit warme dag nummer 100 van dit jaar. Het record aantal warme dagen in een jaar is 116 dagen en werd in 2003 genoteerd. Het lijkt erop dat ook dit record wordt gebroken, maar niet zo veranderlijk als het weer…

Op de weerkaart zien we dat er vandaag een zwak warmtefront overtrekt behorende bij depressie Roswitha. Het zorgt voor wolkenvelden en wellicht wat licht gespetter. Maandag neemt de kans op buien toe als we te maken krijgen met de fronten van subtropische storm Ernesto.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Mooie dag na regen

Gisteren trok er in de nacht en ochtend een koufront over het land en dat leverde in Oirschot 28, in Woudenberg 25 en in Millingen aan de Rijn 22 millimeter op. De regen trok snel het land uit en daarna volgde een fraaie dag met flink wat zonneschijn.

De temperatuur steeg wederom overal tot boven de 20° met waarden tussen de 21 en 25°. Den Helder en Stavoren kwamen uit op 20,6 en Arcen op 25,0°. In België lagen de maxima tussen de 20 en 26° met in Diepenbeek maximaal 26,0°.

Deze mooie foto op een mooie dag werd gemaakt door Albert Thibaudier in het Friese Mildam.
Ook Ton Wesselius maakte weer een mooie foto.
Ook mooi weer bij Martin Vye.
Jolanda Bakker maakte ook weer een mooie foto.

Wolkenvelden, maar ook zon

We zijn deze zaterdag op veel plaatsen met zonneschijn begonnen. Vanuit het westen neemt geleidelijk de bewolking toe en uit die bewolking kan het heel lokaal, met name in het westen en noorden, wat spetteren op de passage van een zwak warmtefront. Op veruit de meeste plaatsen blijft het echter droog.

De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en op de Wadden en de temperatuur stijgt naar maximaal 21° in het noordwesten en naar 25 in het zuidoosten van het land. Ofwel warme dag nummer 100 voor De Bilt. Voor Eindhoven is het overigens al warme dag nummer 103 en voor Twenthe 105.

Vanavond en de komende nacht hebben we een mix van wolken en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 13-14° in het binnenland en naar 15-16 in het westen.

Aangenaam, maar meest bewolkt

Morgen verandert er in grote lijnen niet veel. Er zijn vrij veel wolkenvelden en lokaal kan het daaruit wat spetteren en dan vooral weer in de noordwestelijke helft. In vooral het zuiden en zuidoosten zal de zon geregeld schijnen.

De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten en de temperatuur is weer hoger. Het wordt 23-24° in het westen en noorden en een zomerse 25 tot 27 elders.

De verwachte weerkaart voor maandag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Aanhoudend zomers

Na het weekend krijgen we maandag te maken met de fronten van subtropische storm Ernesto. Er is dan kans op buiige regen, maar geregeld schijnt ook dan de zon. De temperatuur stijgt naar 23 tot 26°.

De verwachte weerkaart voor volgende week woensdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Dinsdag, woensdag en ook donderdag houdt het warme zomerweer aan. De zon schijnt geregeld, maar storingen zijn nooit ver weg en soms veroorzaken uitlopers daarvan wat lichte regen of een enkele bui. Veel regen wordt er overigens niet verwacht. De temperaturen zijn opnieuw zomers en stijgen naar zo’n 23° in het noordwesten en naar 28 in het zuidoosten.

De verwachte weerkaart voor eind volgende week volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Vanaf vrijdag draait de stroming naar het noordwesten aan de oostflank van het Azorenhoog en een depressie boven Scandinavië. Er kunnen dan enkele buien voorkomen en niet in de laatste plaats zal de temperatuur gaan dalen. Het wordt eind volgende week en volgend weekend een graad of 20. In het noorden en westen wellicht onder die warme grens.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden het land laat zien dat het de komende 6 dagen nog warm tot zomers warm wordt met temperaturen boven de 20°. De kans op zomerse temperaturen is dinsdag tot en met donderdag groot, maar daarna gaat het kwik naar beneden. Volgend weekend liggen we dan rond de 20° in het midden van het land. Het Europese weermodel is met temperaturen van een graad of 15 wel erg koud…

Het Europese weermodel (ECMWF) berekent tot eind volgende week niet veel regen. Er kan maximaal 10 millimeter vallen tot en met vrijdag. Bron: Kachelmannwetter.com

De afgelopen dagen is er regelmatig wat regen gevallen, maar de komende week is de kans op regen van betekenis klein. Er wordt tot en met vrijdagavond 24 augustus maximaal zo’n 10 millimeter verwacht.

Willy Kok maakte deze foto van de Rijn tussen Rhenen en Wageningen
Peter van Lindenberg stuurde deze foto in.

De windverwachting voor vandaag en morgen voor watersporters:

Vandaag waait de wind uit het zuidwesten en is over land matig met 10 tot 12 knopen. De windvlagen liggen rond de 15 knopen. Aan zee waait de zuidwester met 15-16 knopen met uitschieters tot 20 knopen.

Morgen waait de wind wederom uit het zuidwesten met over land zo’n 8-9 knopen. De windvlagen liggen rond de 13-14 knopen. Aan zee neemt de wind toe naar 16 knopen met uitschieters tot boven de 20 knopen.

Door het warme zomerweer gaat het hard met de druiven. Ton Wesselius maakte de foto.

Dit was het voor deze zaterdag. Maak er een mooi weekend van en graag weer tot morgen voor een vers en nieuw weerpraatje.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 427 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer