klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemene situatie:
Het hogedrukgebied Norbert trekt geleidelijk naar het oosten, maar vanuit het westen nadert een nieuw hoog. Daardoor is het vandaag en ook dit weekend nog altijd aangenaam lenteweer.

Volgende week gaat het roer duidelijk om. Het wordt wisselvallig met elke dag wel kans op buien en de temperaturen gaan fors naar beneden. Het kwik blijft steken bij maximaal 12-13°. Normaal is het eind april een graad of 16.

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: prachtige zomerdag
Gisteren was het een prachtige zomerdag in lentemaand april. De zon scheen volop, het bleef droog en het werd op Vlissingen na overal zomers warm.

De temperaturen stegen naar 25 tot bijna 30°. Vlissingen noteerde 24,8, Terschelling 25,0 en Vlieland 25,3°. De toppers waren Gilze-Rijen met 29,0, Eindhoven met 29,1 en Lelystad met 29,6°. In België lagen de maxima tussen de 23 en 29° met in Schaffen maximaal 29,2°.

Het was een mooie stranddag. De foto werd gemaakt door Aad Hogenboom.
De zonsondergang was fraai. De foto werd gemaakt door Martin Vye.
De zonsopkomst was ook kleurrijk. Jannes Wiersema maakte de foto.
Deze mooie foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Vandaag: opnieuw zonnig
Ook op deze vrijdag schijnt de zon weer volop en het blijft droog. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden, maar deze draait geleidelijk naar west tot noordwest. De stroming komt dan ook vanaf zee en daardoor zijn de temperaturen lager dan gisteren en dan met name in het westen en noordwesten van het land.

De maxima komen uit op 22 tot 28° met de hoogste temperaturen in het oosten en zuidoosten. Aan zee blijven de maxima onder de 20° door de zeewind en bovendien kan er ook mist van zee binnendrijven.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en daalt de temperatuur naar 5 tot 9°.

Morgen: wederom veel zon
Ook morgen is het prachtig lenteweer met volop zonneschijn. Het blijft droog en er waait een zwakke oost tot noordoostenwind.

De temperatuur stijgt naar 18-19° in het noorden en naar 23, lokaal 24 in het zuiden en in grote delen van België.

De verwachte weerkaart voor zondag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: na het weekend fors dalende temperaturen
Zondag is de laatste dag van de zomerse periode. De zon schijnt weer volop, maar in de ochtend is er in de zuidelijke helft van de Lage Landen al een enkele regen- of onweersbui mogelijk. Later op de dag neemt de kans op regen en onweer (weer) toe. 

De temperatuur stijgt naar 20 tot 22° in het westen en noordwesten en naar 23 tot 25 elders.

De verwachte weerkaart voor woensdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na het weekend neemt de wisselvalligheid toe en kan het elke dag wel regenen of komt het tot enkele buien. De temperaturen laten een flinke veer en zijn fors lager. Maandag en dinsdag wordt het, met een west tot zuidwestenwind, 13 tot 16°, maar de wind wordt west tot noordwest en daardoor wordt het woensdag en donderdag slechts 11 tot 14°.

De verwachte weerkaart voor Koningsdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Met Koningsdag lijken we, als we de weermodellen moeten geloven, weer te gaan profiteren van een uitloper van het Azorenhoog. De neerslagkansen nemen af en de temperaturen gaan weer omhoog naar waarden tussen de 14 en 17°.

UV-Index: 5 tot 6
De kracht van de zon is in deze tijd van het jaar duidelijk merkbaar. De UV-index is vandaag en en de komende dagen 5 en in de zuidelijke helft van de Lage Landen 6 en dat is in beide gevallen matig. De onbeschermde huid kan dan ook rood kleuren en verbranden na 15 tot 25 minuten. Goed insmeren is dan ook het advies!

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de aprilzomer nog drie dagen aanhoudt. Gelukkig profiteren we dit weekend nog van de aangename temperaturen, maar na het weekend gaat het kwik fors omlaag.

Deze fraaie creatieve foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind draait vandaag van zuid naar noord en waait met 6 tot 10 knopen. De windvlagen komen uit op 12-13 knopen.

Morgen waait de wind uit het noordoosten en is niet meer dan zwak met 3-4 knopen. De vlagen halen hooguit de 6 knopen. Aan zee iets meer wind met zo’n 7 knopen. De zeewatertemperatuur is morgen 11°.

Deze fraaie foto werd gemaakt door Joyce Derksen.
Ook deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen.
Nog een fraaie foto van de zonsondergang. Albert Thibaudier maakte de foto.

Dit was het weer voor deze vrijdag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen, want dan staat hier weer een nieuw weerbericht voor de Lage Landen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 402 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer