Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het verbeterde weerbeeld van dinsdag zet zich vandaag door. De dag begint met veel ruimte voor de zon. Later op de ochtend trekt er wel hoge bewolking vanuit het zuidwesten over. Deze bewolking wordt steeds dikker en uiteindelijk valt er ook regen uit. De eerste regen wordt aan het einde van de middag in het zuidwesten verwacht en trekt in steeds verder afgezwakte vorm naar het noordoosten. Wel liggen de temperaturen een stuk hoger dan de afgelopen dagen: 15°C tot lokaal 18°C in het oosten. Direct aan zee blijft het kwik met zo’n 11-13°C wel een stuk achter.

De dagen die volgen staan in het teken van een opbouwend hogedrukgebied in onze regio. De zon gaat meer schijnen en de temperaturen gaan richting de 20°C of meer!

De zon kwam er gisteren op steeds meer plaatsen door, al was er nog wel hoge bewolking of stapelwolken aanwezig. Maar ook de wind ging op de meeste plaatsen steeds meer liggen zoals ook te zien aan dit relatief rustige water. Foto: Jolanda Bakker
Op andere plaatsen stond er gedurende dag nog duidelijk meer wind zoals Ton Wesselius ons liet zien.
Zo grijs als de dag begon, zo kleurrijk eindigde deze zoals hier in Wageningen

Gisteren trok er een regengebied noordwaarts over Nederland. Naast de regen waaide het ook stevig met windkracht 7 tot 8 Bft aan zee. In de kustprovincies kwam ook windstoten tot boven de 80 km/h voor. Ook landinwaarts was de wind duidelijk aanwezig met windstoten tot 60 km/h. Tegelijkertijd kwam er vanuit het zuiden ruimte voor de zon ondanks de aanwezige hogere bewolking en later ook stapelwolken in België. In het noorden bleef de temperatuur hangen op zo’n 9-12°C terwijl het in het zuiden kon opwarmen tot zo’n 14 à 15°C. 

Het weerbeeld had de afgelopen dagen heel veel weg van de herfst. Zeker als je dan paddenstoelen tegenkomt zoals Ton Wesselius.
Maar gelukkig merkte Ton Wesselius ook de tekenen van lente goed op met deze broedende eend.

Vandaag begint de dag met veel ruimte voor de zon en begint de dag fris: 2 tot 5°C. Aan de grond kan zelfs lichte vorst voorkomen waardoor het lokaal glad kan zijn. Er ontstaan wat stapelwolken en er trekken wat velden met hoge bewolking over. Deze hoge bewolking wordt in de loop van de middag vanuit het zuidwesten uit steeds dikker dankzij een occlusiefront dat onderweg is. Onder de bewolking en vlak een zee wordt het zo’n 11-13°C terwijl het in de oostelijke helft van Nederland en in België een stuk warmer wordt: 15-16°C aangezien daar langer en meer ruimte voor de zon zal zijn. Lokaal is in het (zuid)oosten 18°C zeker mogelijk!

Aan het begin van de avond gaat het vanuit de dikker wordende bewolking regenen. Het gebied met neerslag trekt van zuidwest naar noordoost over de Benelux. Dankzij een toenemende invloed van een hogedrukgebied bij ons in de regio zwakt het front af. Hierdoor neemt de neerslagintensiteit ook af naarmate deze in de avond en nacht naar het oosten beweegt. Achter het regengebied komen er opklaringen voor.

Verder staat er overdag een zwakke tot matige zuidelijke wind welke na de passage van het front naar het noordwesten draait. Samen met de opklaringen en tijdelijk koudere lucht gaat het afkoelen naar zo’n 3 tot 6°C en kan er op diverse plaatsen mist ontstaan. 

Weerkaart van het KNMI voor woensdag. Een occlusiefront trekt richting de Benelux. Maar een opbouwend hogedrukgebied boven Oost-Europa en de Azoren zorgt ervoor dat het front en de neerslag aan intensiteit gaat verliezen naarmate het verder naar het oosten trekt. Bron: KNMI

Donderdag komt er op diverse plaatsen nog mist voor, maar deze zal redelijk snel oplossen. Er komt hierdoor ruimte voor de zon al zullen er ook stapelwolken gaan ontstaan. Lokaal kan er ook wat neerslag uit gaan vallen. Er staat een zwakke noordwestelijke wind waardoor het in de kustregio’s redelijk fris blijft: 10-13°C. Verder landinwaarts wordt het met zo’n 15-18°C een stuk warmer.

Richting het weekend lopen de temperaturen nog wat verder op en komt de 20°C voor meerdere plaatsen in zicht! Dit alles komt dankzij een hogedrukgebied dat zich in onze regio gaat bevinden. Er komt ruimte voor de zon, de neerslagkansen zijn klein en het wordt dus duidelijk warmer dan de afgelopen dagen. Kortom: er komt een periode met mooi lenteweer aan!

Weerkaart (GFS) voor zondag. Een hogedrukgebied is bij ons in de regio te vinden waardoor het aangenaam lenteweer kan gaan worden! Bron: Wetterzentrale
De verwachte temperatuur voor de Bilt volgens diverse modellen. Richting het weekend een duidelijk stijgende lijn en is de 20°C mogelijk. Bron: Kachelmannwetter
Ook de verwachte temperatuur maar dan voor Maastricht, duidelijk een stukje warmer dan de Bilt zoals te zien in de vorige afbeelding.
Dinsdag was er dan eindelijk weer eens ruimte voor de zon en dan ziet het er allemaal toch een stuk vriendelijker uit! Komende dagen zullen we zeker nog meer genieten van zonneschijn. Foto: Jolanda Bakker
Joyce Derksen maakte deze fraaie foto in Doornenburg

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training

In samenwerking met Surviking staat op 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 314 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier