klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Tot zaterdag is het onder invloed van een hogedrukgebied, dat over Frankrijk naar het oosten schuift, rustig en droog weer. Overdag is het rond 7°, in de nacht kan het tijdens opklaringen een graadje vriezen en ontstaat er plaatselijk nevel of mist. Zaterdag trekt een eerste front met regen over de Benelux. Daarna komt onder invloed van depressies boven het noorden van de Noordzee een strakke zonale stroming op gang. Dat betekent voor volgende week veel wind, perioden met regen en te hoge temperaturen.

Gisteren

vielen er vooral in de ochtend buien, soms met hagel, onweer en smeltende sneeuw. ’s In de middag trok een actief regengebied over het westen en zuidwesten. De west tot noordwestenwind nam in de loop van de dag af naar vrij krachtig aan de kust en matig in het binnenland. De temperatuur lag rond 7°, in hoog België rond 2°. Afgelopen nacht was het droog met opklaringen. De noordwestenwind was zwak tot matig en het koelde af naar -2° in het noordoosten en hoog België tot 5° aan zee. Plaatselijk ontstond nevel en een enkele mistbank.

Stevige bui. Foto Ton Wesselius
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Een hogedrukgebied boven Frankrijk brengt rustig weer. Wel kunnen er met een noordwestelijke stroming wolkenvelden binnendrijven.

Vandaag komt de atmosfeer door een hogedrukgebied ten zuidwesten van de Benelux tot rust. Vanochtend zijn er in het binnenland enkele opklaringen en wat nevel of een mistbank. Vanmiddag vooral in de noordelijke helft meer wolkenvelden. Grootste kans op zon in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwest, 2 tot 4 Bft. Het wordt vanmiddag rond 7°, in hoog België iets frisser.

Vannacht zijn er wolkenvelden en enkele opklaringen. Er kan plaatselijk nevel of mist  ontstaan. De wind is zwak tot matig, 2 tot 4 Bft, in het noord(westen) matig, 4 Bft., en komt uit het westen. De temperatuur daalt naar rond 0° in het oosten en zuidoosten en 5° aan zee.

Jacobsladder. Foto Jolanda Bakker

Morgen en vrijdag

blijft het rustig weer onder invloed van een hogedrukgebied. Overdag is het tussen 3 en 7 graden, ’s nachts kan het – waar het opklaart – een graadje vriezen. Er zijn wolkenvelden maar ook af en toe zon en in de nacht en ochtend kan er nevel of mist ontstaan, vooral in het binnenland.

Verwachte drukverdeling voor maandag 10 februari. Bron: ECMWF.

Zaterdag neemt in de loop van de dag de bewolking toe en valt er wat regen. Vanaf zondag schakelen we over op een strakke westelijke stroming met veel wind en windstoten, regen en te hoge temperaturen voor medio februari. Vooral zondag en midden volgende week kan de wind flink uithalen.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat ook nu weer een stijgende lijn zien. Alleen de eerste dagen is er in de nacht een (kleine) kans op een graadje vorst. Bron: Meteologix.

Morgen meer over het onstuimige weer voor volgende week op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een fijne woensdag!

Opklaringen boven natte landerijen. Foto Erica v. Leeuwen
Flinke opklaringen tijdens zonsondergang gisteren. Foto Jannes Wiersema

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 719 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer