Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Tot zaterdag is het onder invloed van een hogedrukgebied, dat over Frankrijk naar het oosten schuift, rustig en droog weer. Overdag is het rond 7°, in de nacht kan het tijdens opklaringen een graadje vriezen en ontstaat er plaatselijk nevel of mist. Zaterdag trekt een eerste front met regen over de Benelux. Daarna komt onder invloed van depressies boven het noorden van de Noordzee een strakke zonale stroming op gang. Dat betekent voor volgende week veel wind, perioden met regen en te hoge temperaturen.

Gisteren

vielen er vooral in de ochtend buien, soms met hagel, onweer en smeltende sneeuw. ’s In de middag trok een actief regengebied over het westen en zuidwesten. De west tot noordwestenwind nam in de loop van de dag af naar vrij krachtig aan de kust en matig in het binnenland. De temperatuur lag rond 7°, in hoog België rond 2°. Afgelopen nacht was het droog met opklaringen. De noordwestenwind was zwak tot matig en het koelde af naar -2° in het noordoosten en hoog België tot 5° aan zee. Plaatselijk ontstond nevel en een enkele mistbank.

Stevige bui. Foto Ton Wesselius
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Een hogedrukgebied boven Frankrijk brengt rustig weer. Wel kunnen er met een noordwestelijke stroming wolkenvelden binnendrijven.

Vandaag komt de atmosfeer door een hogedrukgebied ten zuidwesten van de Benelux tot rust. Vanochtend zijn er in het binnenland enkele opklaringen en wat nevel of een mistbank. Vanmiddag vooral in de noordelijke helft meer wolkenvelden. Grootste kans op zon in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwest, 2 tot 4 Bft. Het wordt vanmiddag rond 7°, in hoog België iets frisser.

Vannacht zijn er wolkenvelden en enkele opklaringen. Er kan plaatselijk nevel of mist  ontstaan. De wind is zwak tot matig, 2 tot 4 Bft, in het noord(westen) matig, 4 Bft., en komt uit het westen. De temperatuur daalt naar rond 0° in het oosten en zuidoosten en 5° aan zee.

Jacobsladder. Foto Jolanda Bakker

Morgen en vrijdag

blijft het rustig weer onder invloed van een hogedrukgebied. Overdag is het tussen 3 en 7 graden, ’s nachts kan het – waar het opklaart – een graadje vriezen. Er zijn wolkenvelden maar ook af en toe zon en in de nacht en ochtend kan er nevel of mist ontstaan, vooral in het binnenland.

Verwachte drukverdeling voor maandag 10 februari. Bron: ECMWF.

Zaterdag neemt in de loop van de dag de bewolking toe en valt er wat regen. Vanaf zondag schakelen we over op een strakke westelijke stroming met veel wind en windstoten, regen en te hoge temperaturen voor medio februari. Vooral zondag en midden volgende week kan de wind flink uithalen.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat ook nu weer een stijgende lijn zien. Alleen de eerste dagen is er in de nacht een (kleine) kans op een graadje vorst. Bron: Meteologix.

Morgen meer over het onstuimige weer voor volgende week op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een fijne woensdag!

Opklaringen boven natte landerijen. Foto Erica v. Leeuwen
Flinke opklaringen tijdens zonsondergang gisteren. Foto Jannes Wiersema

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 738 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier