Afgelopen jaar in januari was ik namens SnowRepublic uitgenodigd om een aantal dagen aanwezig te zijn bij de LAAX OPEN. Slopestyle en Halfpipe wedstrijden voor de wereldtop onder de snowboarders.

1405978997585c0d06d94fa

Als ex-snowboarder en windsurfer en nu gepassioneerd skier was ik gelijk enthousiast en vertrokken we met het vliegtuig van Swiss naar Zurich om van daaruit de trein en bus te pakken naar wintersporters paradijs Laax. Of is het LAAX, met hoofdletters dus… wat ons betreft wel, want dit skigebied heeft enorm veel te bieden.

1114688231585c16eab3756

Allereest die sfeer, hoe zal ik dat eens beschrijven. Een mix van puurheid, Zwitserse nuchterheid met een enorme scheut Califonische saus er overheen. Tja en dat is niet verwonderlijk. Sinds de Amerikaanse ondernemer Reto Gutner Laax in 1995 onder handen heeft genomen proef je in alles zijn filosofie terug. Het zou niet vreemd zijn als je hier surfdudes en skeelerbabes tegenkomt.

logo_bluetext-klein

Lees verder.

(Visited 61 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer