Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Gisteren zagen we in de Alpen grote verschillen in het weerbeeld en hoe lastig de verwachtingen soms zijn bleek ook nu weer eens mooi. Uitgaande van de modellen zoals die er de laatste dagen bij lagen zou een koufront de föhn in de westelijke Alpen moeten gaan beëindigen en het vervolgens (stevig) gaan regenen. Het koufront kreeg echter een slepend karakter en vertraagde daardoor in zijn oostwaartse beweging. Gevolg daarvan was weer dat de Föhn veel langer aanhield en het op de meeste plaatsen in Zwitserland gewoon droog bleef.

[/fusion_builder_container]

(Visited 569 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Koufront trekt over Alpen | Temperatursturz Oostenrijk”

 • marco
  28 april 2015 at 16:13

  Hoi Johann,
  Het begint voor ons te korten, aanstaande zaterdag richting Tignes!
  Uiteraard worden de weervoorspelling steeds op de voet gevolgd, en zo mogelijk begrepen(..)
  Wat ik me nu afvraag; als de stroming zuidelijk komt te liggen vanaf zondag/maandag, zijn dan de kansen op neerslag juist gereduceerd?
  Ik lees namelijk “zomers weertype” echter wanneer er neerslag op de kaarten zit, dan word het niet fijn in Tignes ben ik bang.
  Dan toch liever een zonnetje.

 • Johann
  29 april 2015 at 10:35

  @Marco -Weekend wisselvallig (helaas). Volgende week wordt het met de Z stroming steeds warmer en met een beetje geluk in de Franse Alpen (tijdelijk) ook droger en zonnig. In details echter nog steeds het nodige aan onzekerheden. Stabiel (zonnig) hogedrukweer lijkt uitgesloten en je zult het moeten hebben van de betere momenten tussen de storingen door. Alvast een goed reis en fijne dagen in Tignes

Comments are closed.