Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gisteren zagen we in de Alpen grote verschillen in het weerbeeld en hoe lastig de verwachtingen soms zijn bleek ook nu weer eens mooi. Uitgaande van de modellen zoals die er de laatste dagen bij lagen zou een koufront de föhn in de westelijke Alpen moeten gaan beëindigen en het vervolgens (stevig) gaan regenen. Het koufront kreeg echter een slepend karakter en vertraagde daardoor in zijn oostwaartse beweging. Gevolg daarvan was weer dat de Föhn veel langer aanhield en het op de meeste plaatsen in Zwitserland gewoon droog bleef.

[/fusion_builder_container]

(Visited 574 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Koufront trekt over Alpen | Temperatursturz Oostenrijk”

 • marco
  28 april 2015 at 16:13

  Hoi Johann,
  Het begint voor ons te korten, aanstaande zaterdag richting Tignes!
  Uiteraard worden de weervoorspelling steeds op de voet gevolgd, en zo mogelijk begrepen(..)
  Wat ik me nu afvraag; als de stroming zuidelijk komt te liggen vanaf zondag/maandag, zijn dan de kansen op neerslag juist gereduceerd?
  Ik lees namelijk “zomers weertype” echter wanneer er neerslag op de kaarten zit, dan word het niet fijn in Tignes ben ik bang.
  Dan toch liever een zonnetje.

 • Johann
  29 april 2015 at 10:35

  @Marco -Weekend wisselvallig (helaas). Volgende week wordt het met de Z stroming steeds warmer en met een beetje geluk in de Franse Alpen (tijdelijk) ook droger en zonnig. In details echter nog steeds het nodige aan onzekerheden. Stabiel (zonnig) hogedrukweer lijkt uitgesloten en je zult het moeten hebben van de betere momenten tussen de storingen door. Alvast een goed reis en fijne dagen in Tignes

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer