Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen:De hogedrukinvloed neemt weer af en geleidelijk krijgen we met vochtig-warme lucht vanuit het zuidwesten te maken waarmee de kans op onweersbuien weer toeneemt. Woensdag passage van een actief koufront met neerslag gevolgd door veel koeler weer. Donderdag valt er aan de noordkant weer sneeuw tot in de lagere delen.

Gisteren konden we al weer wat meer profiteren van een uitloper van het Azorenhoog. Vooral in het westen was de invloed goed merkbaar, het oosten had aanvankelijk nog te maken met wat meer (Stau) bewolking. Overdag zorgden de dalende luchtbewegingen in het hoog (subsidentie) voor een een inversie situatie waardoor de wolken niet verder meer konden groeien en de lucht van bovenaf geleidelijk steeds droge werd met als resultaat meer zon. De sneeuw die is gevallen is inmiddels ook weer verdwenen en pas vanaf 1800 meter vinden we nog resten ervan terug. Overigens leverde de sneeuw in combinatie met de groene voorjaars kleuren en blauwe luchten wel heel mooi plaatjes op. Onderstaande foto’s wil ik jullie niet onthouden, ze werden gemaakt de dag na de sneeuw in het mooie Lötschental (Oberwallis) door Patrick Henzen.

Vandaag liggen we een beetje tussen de sturende druksystemen in met de hogedrukkernen ten oosten, zuiden en westen van ons. Blikvanger is een actieve depressie komende vanaf IJsland die rond het middaguur met zijn kern boven Schotland zal liggen. Deze depressie en de daarmee samenhangende hoogtetrog zullen de komende dagen het weerbeeld in grote delen van west en centraal Europa gaan bepalen. Voor het in de Alpen echter zover is kunnen we vandaag eerst nog profiteren van de aanvoer van warme lucht  vanuit het zuidwesten.

[/fusion_builder_container]


Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.