Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen:De hogedrukinvloed neemt weer af en geleidelijk krijgen we met vochtig-warme lucht vanuit het zuidwesten te maken waarmee de kans op onweersbuien weer toeneemt. Woensdag passage van een actief koufront met neerslag gevolgd door veel koeler weer. Donderdag valt er aan de noordkant weer sneeuw tot in de lagere delen.

Gisteren konden we al weer wat meer profiteren van een uitloper van het Azorenhoog. Vooral in het westen was de invloed goed merkbaar, het oosten had aanvankelijk nog te maken met wat meer (Stau) bewolking. Overdag zorgden de dalende luchtbewegingen in het hoog (subsidentie) voor een een inversie situatie waardoor de wolken niet verder meer konden groeien en de lucht van bovenaf geleidelijk steeds droge werd met als resultaat meer zon. De sneeuw die is gevallen is inmiddels ook weer verdwenen en pas vanaf 1800 meter vinden we nog resten ervan terug. Overigens leverde de sneeuw in combinatie met de groene voorjaars kleuren en blauwe luchten wel heel mooi plaatjes op. Onderstaande foto’s wil ik jullie niet onthouden, ze werden gemaakt de dag na de sneeuw in het mooie Lötschental (Oberwallis) door Patrick Henzen.

Vandaag liggen we een beetje tussen de sturende druksystemen in met de hogedrukkernen ten oosten, zuiden en westen van ons. Blikvanger is een actieve depressie komende vanaf IJsland die rond het middaguur met zijn kern boven Schotland zal liggen. Deze depressie en de daarmee samenhangende hoogtetrog zullen de komende dagen het weerbeeld in grote delen van west en centraal Europa gaan bepalen. Voor het in de Alpen echter zover is kunnen we vandaag eerst nog profiteren van de aanvoer van warme lucht  vanuit het zuidwesten.

[/fusion_builder_container]

(Visited 477 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer