Vanochtend vroeg om 06.00 uur wakker geworden met een strak blauwe lucht, maar al kort daarna opkomende bewolking. Inmiddels is het compleet bewolkt en is het bij ons op de Loferer Alm op 1623 meter hoogte 16,5 graden en in het dal is het net over de 20 graden. Ik moet zeggen, een welkome afwisseling na een paar dagen erg warm weer. Afgelopen donderdag en gisteren kwam het kwik dik boven de 30 graden uit. Voordeel van dat warme weer is natuurlijk wel dat je tot laat in de avond buiten kunt zitten, …..tuinkachel aan,….. wijntje erbij,….. Ondanks de bewolking verwacht ik dat er ook voor vandaag nog wel een paar uurtjes zon in zitten. Het weer zal morgen niet veel anders zijn dan het weer van vandaag. Bewolking afgewisseld met een zonnetje. Kortom, het ideale weer om lekker actief bezig te zijn! Houdt er wel rekening mee dat zowel vandaag als morgen het gevaar van onweer en regen op de loer liggen. Dat de regenbuien af en toe zeer krachtig kunnen zijn weten we van de afgelopen week!

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Ook in Lungau Großeck weinig zon op dit Moment.

Vanaf maandag lijken we dan tijdelijk uit een ander vaatje te gaan tappen. Niet alleen neemt de kans op onweer duidelijk af ook de temperatuur daalt behoorlijk ten opzichte van de afgelopen week. Begin van de nieuwe week zal de temperatuur nog nauwelijks boven de 20 graden uitkomen en staat er ook de nodige regen op het programma. Voordeel daarvan is dat ik ons net doorgezaaide gazon niet iedere keer hoef te sproeien,…… Nadeel van de kou en regen is dat ik mij toch enigszins zorgen begin te maken om de schapen op de Almen. Dacht ik een paar dagen terug nog dat de Schafskälte onze deur voorbij zou gaan, kan het toch wel eens behoorlijk gaan afkoelen aankomende week op de almen! Wellicht valt het mee,….. vanaf woensdag lijkt de temperatuur weer te gaan stijgen! Gruß aus Lofer[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK