In het weekend blijft de zon regelmatig verstopt achter de bewolking, maar daarom waardeer je de zonnige momenten des te meer. Soms valt er wat regen, maar heel nat wordt het niet. Na het weekend wordt het geleidelijk warmer en krijgen we zomerse temperaturen.

Vandaag is er over het algemeen vrij veel bewolking. Er kan soms wat regen vallen, maar de hoeveelheid is beperkt. In de middag breekt de zon wat vaker door en het zuiden heeft de meeste kans om (langer) de zon te zien. De temperatuur komt uit tussen 20 en 23 graden en er staat niet al teveel wind.

In de avond is het op de meeste plaatsen droog en laat de zon zich waarschijnlijk nog wel zien. In de nacht neemt de bewolking toe en kan er wat regen vallen. Het koelt niet verder af dan tot 17 of 16 graden.

Zondagochtend blijft de zon vaak achter de bewolking verscholen en valt soms een beetje regen. In de middag komt de zon vaker tevoorschijn, maar kan lokaal ook een bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur stijgt naar 21 tot 24 graden.

Na het weekend gaat de temperatuur steeds verder ophoog en krijgen we eindelijk voor langere tijd zomerse temperaturen. De zon is regelmatig te zien en de eerste dagen valt er geen of nauwelijks regen. Met de hogere temperaturen zien we later in de week de kans op regen- en onweersbuien toenemen.

Omdat Rico, onze vaste Benelux weerman er even tussenuit zit (lees hier zijn artikel dat hij richting Canada is vertrokken)  zal de komende periode het weerbericht worden overgenomen van diverse andere websites. Vandaag is het weerbericht geschreven door Amber Struijk van Weeronline.nl

Later volgt nog een beschouwing met betrekking tot het zomerweer en de langere termijnverwachting voor Nederland door onze eigen weerman Lars van Gaalen.

Bron: weeronline
Bron afbeelding: Ed v Pelt

Ook bloggen of schrijven voor Alpenweerman?

Zie jij je al bloggen bij een site die een groot publiek trekt en waar jij je ei bij kwijt kunt? Of  ben jij die weerman of weervrouw die via ons platform weerberichten wil gaan verzorgen of zich met het weer en de sociale media wil gaan bezig houden? Dan is wellicht het Alpenweerman platform voor jou de ideale opstap of uitlaatklep. Voor meer informatie neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wellicht mogen we JOU binnen ons team verwelkomen. Meer informatie zie – HIER –  of mail gewoon naar  info@alpenweerman.nl 

logoweermag


Alpenweerman is powered by
Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 28 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer