Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

In het weekend blijft de zon regelmatig verstopt achter de bewolking, maar daarom waardeer je de zonnige momenten des te meer. Soms valt er wat regen, maar heel nat wordt het niet. Na het weekend wordt het geleidelijk warmer en krijgen we zomerse temperaturen.

Vandaag is er over het algemeen vrij veel bewolking. Er kan soms wat regen vallen, maar de hoeveelheid is beperkt. In de middag breekt de zon wat vaker door en het zuiden heeft de meeste kans om (langer) de zon te zien. De temperatuur komt uit tussen 20 en 23 graden en er staat niet al teveel wind.

In de avond is het op de meeste plaatsen droog en laat de zon zich waarschijnlijk nog wel zien. In de nacht neemt de bewolking toe en kan er wat regen vallen. Het koelt niet verder af dan tot 17 of 16 graden.

Zondagochtend blijft de zon vaak achter de bewolking verscholen en valt soms een beetje regen. In de middag komt de zon vaker tevoorschijn, maar kan lokaal ook een bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur stijgt naar 21 tot 24 graden.

Na het weekend gaat de temperatuur steeds verder ophoog en krijgen we eindelijk voor langere tijd zomerse temperaturen. De zon is regelmatig te zien en de eerste dagen valt er geen of nauwelijks regen. Met de hogere temperaturen zien we later in de week de kans op regen- en onweersbuien toenemen.

Omdat Rico, onze vaste Benelux weerman er even tussenuit zit (lees hier zijn artikel dat hij richting Canada is vertrokken)  zal de komende periode het weerbericht worden overgenomen van diverse andere websites. Vandaag is het weerbericht geschreven door Amber Struijk van Weeronline.nl

Later volgt nog een beschouwing met betrekking tot het zomerweer en de langere termijnverwachting voor Nederland door onze eigen weerman Lars van Gaalen.

Bron: weeronline
Bron afbeelding: Ed v Pelt

Ook bloggen of schrijven voor Alpenweerman?

Zie jij je al bloggen bij een site die een groot publiek trekt en waar jij je ei bij kwijt kunt? Of  ben jij die weerman of weervrouw die via ons platform weerberichten wil gaan verzorgen of zich met het weer en de sociale media wil gaan bezig houden? Dan is wellicht het Alpenweerman platform voor jou de ideale opstap of uitlaatklep. Voor meer informatie neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wellicht mogen we JOU binnen ons team verwelkomen. Meer informatie zie – HIER –  of mail gewoon naar  info@alpenweerman.nl 

logoweermag


Alpenweerman is powered by
Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 26 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer