In het weekend blijft de zon regelmatig verstopt achter de bewolking, maar daarom waardeer je de zonnige momenten des te meer. Soms valt er wat regen, maar heel nat wordt het niet. Na het weekend wordt het geleidelijk warmer en krijgen we zomerse temperaturen.

Vandaag is er over het algemeen vrij veel bewolking. Er kan soms wat regen vallen, maar de hoeveelheid is beperkt. In de middag breekt de zon wat vaker door en het zuiden heeft de meeste kans om (langer) de zon te zien. De temperatuur komt uit tussen 20 en 23 graden en er staat niet al teveel wind.

In de avond is het op de meeste plaatsen droog en laat de zon zich waarschijnlijk nog wel zien. In de nacht neemt de bewolking toe en kan er wat regen vallen. Het koelt niet verder af dan tot 17 of 16 graden.

Zondagochtend blijft de zon vaak achter de bewolking verscholen en valt soms een beetje regen. In de middag komt de zon vaker tevoorschijn, maar kan lokaal ook een bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur stijgt naar 21 tot 24 graden.

Na het weekend gaat de temperatuur steeds verder ophoog en krijgen we eindelijk voor langere tijd zomerse temperaturen. De zon is regelmatig te zien en de eerste dagen valt er geen of nauwelijks regen. Met de hogere temperaturen zien we later in de week de kans op regen- en onweersbuien toenemen.

Omdat Rico, onze vaste Benelux weerman er even tussenuit zit (lees hier zijn artikel dat hij richting Canada is vertrokken)  zal de komende periode het weerbericht worden overgenomen van diverse andere websites. Vandaag is het weerbericht geschreven door Amber Struijk van Weeronline.nl

Later volgt nog een beschouwing met betrekking tot het zomerweer en de langere termijnverwachting voor Nederland door onze eigen weerman Lars van Gaalen.

Bron: weeronline
Bron afbeelding: Ed v Pelt

Ook bloggen of schrijven voor Alpenweerman?

Zie jij je al bloggen bij een site die een groot publiek trekt en waar jij je ei bij kwijt kunt? Of  ben jij die weerman of weervrouw die via ons platform weerberichten wil gaan verzorgen of zich met het weer en de sociale media wil gaan bezig houden? Dan is wellicht het Alpenweerman platform voor jou de ideale opstap of uitlaatklep. Voor meer informatie neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wellicht mogen we JOU binnen ons team verwelkomen. Meer informatie zie – HIER –  of mail gewoon naar  info@alpenweerman.nl 

logoweermag


Alpenweerman is powered by
Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 36 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de 7 wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!