Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Ook het Kleinwalsertal heeft te maken met het zachtere weer. Dit weekend gaat er dan ook in deze regio veel neerslag vallen. Helaas voor de wintersporter zal het voor een groot deel regen zijn. Maar, in de nieuwe week draait de wind naar het noorden. De sneeuwvalgrens zakt tot in de lagere dalen én met een Nordstau kan er weer veel sneeuw gaan vallen! Zeker aangezien het Kleinwalsertal in dit soort situaties een gunstige ligging heeft.

De zonsondergang gisteren in het Kleinwalsertal (via Jacomien van Appartement Heeres te Mittelberg )
Kaiserwetter gisteren in het Kleinwalsertal ((via Jacomien van Appartement Heeres te Mittelberg )

Na de sneeuwval kwam de zon erbij!

Nadat het vorige week weer flink gesneeuwd had kwam de zon er ook bij. Dit leverde gisteren prachtige foto’s op en prima wintersport condities. Wel was het al redelijk zacht voor de tijd van het jaar. Veel liften, pistes en wandelpaden zijn op dit moment open..

Actuele informatie over wat er vandaag open is in het Kleinwalsertal inclusief lawine informatie (meer informatie via de website van Kleinwalsertal):

Webcambeeld van afgelopen week na de sneeuwval in Oberstdorf. De zon en oplopende temperaturen hebben de sneeuw in het dal geen goed gedaan. Via Foto-webcam
Vanochtend maakten we al een uitgebreid Alpen weerbericht die je -hier- kunt lezen.

Vandaag: eerst zonnig, later regen en sneeuw

De dag begint vandaag overwegend zonnig, maar er zijn ook wolkenvelden. Er staat in eerste instantie niet al te veel wind al zal deze op de toppen wel duidelijk aanwezig zijn. Gedurende de dag neemt de bewolking vanuit het westen steeds meer toe als een storing onderweg is. Halverwege de middag bereikt de eerste neerslag het Kleinwalsertal.

Mede dankzij de zonneschijn en de warmere lucht zal het kwik in het dal flink oplopen: 10 tot 12 graden. De 0-gradengrens ligt rond de 2400 meter. Als de neerslag het Kleinwalsertal bereikt ligt de sneeuwvalgrens eerst nog rond de 1800 meter, maar gaat deze in de avond zakken richting 1500 meter. In totaal kan er zo’n 5 tot 10 centimeter sneeuw vallen.

Naast de neerslag zal de wind op de toppen ook flink toe gaan nemen. Er worden windstoten tussen de 60 en 80 km/h verwacht in de loop van de middag.

De dag begint vandaag zonnig met wat wolkenvelden, maar dat weerbeeld gaat veranderen. Webcambeeld van de Fellhorn via foto-webcam.

Morgen: veel neerslag en zachte lucht

Ook morgen zal het Kleinwalsertal in de zachtere lucht liggen. In de vroege ochtend zijn er mogelijk nog enkele opklaringen, maar al snel gaat er nieuwe neerslag vallen. Helaas voor de wintersporter gaat de sneeuwvalgrens stijgen van 1500 meter naar 2000 meter. Hierdoor zal een groot deel van de neerslag in de vorm van regen vallen. Boven de 2000 meter kan er echter wel 10 tot 15 centimeter bijvallen op zondag.

Naast de neerslag neemt de wind nog meer toe met windstoten van 100 km/h of meer. Opletten dus voor men op pad gaat i.v.m. lawinegevaar! Klik op kaart of link en zoek per land / locatie voor info lawinegevaar

Komende week: Nordstau met veel sneeuw tot in de dalen

Dan krijgen we komende week te maken met een draaiing van de wind. Waar de wind dit weekend uit een westelijke richting komt, draait de wind vanaf dinsdag naar een noordelijke richting. Hierdoor worden koudere lucht en storingen vanuit het noorden tegen de noordkant van de Alpen gestuwd. Het Kleinwalsertal ligt in dit soort situaties dan ook gunstig.

De exacte hoeveelheden sneeuw zijn nu nog lastig in te schatten, maar boven de 1500 meter kan vanaf dinsdag 30 tot 50 centimeter sneeuw gaan vallen! Daarnaast is de lucht koud genoeg om ook sneeuw (5 tot 10 centimeter) tot in de dalen te laten vallen. In de tweede helft van komende week zien we een toenemende invloed van een hogedrukgebied met een toenemende kans op Kaiserwetter!

Kortom: dit weekend is het even de regen accepteren en wachten op de Nordstau vanaf dinsdag voor verse sneeuw! Als de zon er dan in de tweede helft van de week bij kan komen, levert dat weer prachtige plaatjes op! Meer info over het Kleinwalsertal op hun eigen website.

Discussieer mee op ons Forum
Mocht je overigens vragen hebben of gezellig mee willen kletsen over het weer en klimaat of de polar vortex kijk dan ook eens op ons Forum! Fijne dag en ciao

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 1.786 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer