klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Afgelopen week was het genieten van Kaiserwetter in Kleinwalsertal. Voor de mensen die met de kerstvakantie op wintersport waren, die hadden een aantal fantastische dagen met veel zon. Dit weekend is het een ander weerbeeld en valt er wat verse sneeuw en koelt het tijdelijk af. Na het weekend keert de hoge druk terug en wordt het opnieuw zonnig en zacht voor de tijd van het jaar. In dit bericht lees je een weerbericht voor Kleinwalsertal en een aantal tips voor activiteiten. 

Weerbericht – Vandaag lichte sneeuwval, daarna opnieuw Kaiserwetter

Vandaag overheerst dichte bewolking en valt er neerslag. Het is een ander weerbeeld in vergelijking met de afgelopen dagen. In het dal valt neerslag als regen, maar hogerop van 700 a 1000 m  in de vorm van sneeuw. Hogerop kan het fris aanvoelen met een stevige wind vanuit noordwestelijke richting. De neerslagintensiteit neemt in de loop van de middag af en klaart het op. Sneeuwhoeveelheden kunnen verwacht worden van ongeveer 20 cm.

Er valt wat sneeuw vanochtend met een temperatuur rond het vriespunt in Mittelberg (foto: Hans ter Braak)
De wegen zijn na ongeveer 10cm verse sneeuw (vanaf 1200m) weer redelijk sneeuwvrij. Vanmiddag droger en morgen zonnig in Mittelberg (foto: Hans ter Braak)

Morgen in de ochtend nog bewolking en mogelijk wat laatste neerslag. Al snel klaart het op en laat de zon zich volop zien. De temperatuur loopt weer op en het blijft zacht voor de tijd van het jaar.

Weerverwachting Mittelberg (bron: Kachelmannwetter.de)

Overmorgen, maandag (Drie Koningen) veel zon en wederom een dag met echt Kaiserwetter. De wind neemt in kracht af en de temperatuur ligt duidelijk hoger dan op de zondag. De vorstgrens stijgt naar boven de 2000 m en er waait een zwakke wind vanuit zuidwestelijke richting.

Vooruitzichten

Dinsdag meer bewolking en mogelijk nog wat winterse neerslag. In de loop van de week keert de hoge druk terug en is er weer veel ruimte voor de zon. De temperatuur ligt boven de norm en het blijft te zacht voor de tijd van het jaar. De lange termijn modellen zijn behoorlijk uitgesproken en laten een sterke hogedrukinvloed zien met weinig neerslag. Van winterse scenario’s voorlopig geen sprake.

Lees ook het uitgebreide Alpenweerbericht vandaag voor de rest van de Alpen.

Volg het weer in de Alpen / Kleinwalsertal ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Winterse activiteiten in Kleinwalsertal

De eerste weken van januari, gelijk na de kerstvakantie, is eigenlijk een ideaal om op vakantie te gaan (als je vrij kan krijgen). Het is rustiger en de sneeuwcondities zijn over het algemeen beter. Na een kleine winterse opfrisser vandaag ziet het er voor de  komende dagen goed uit en keert het Kaiserwetter terug. Dat biedt mogelijkheden voor een leuke winterse activiteiten die Kleinwalsertal te bieden heeft!

Sneeuwschoen wandelen

Ga er op uit in de natuur en ga op sneeuwschoenentocht in de bergen van Kleinwalsertal. Onderweg door wit besneeuwde bossen zit je midden in de natuur en kom je misschien ook veel dierensporen tegen. Een unieke ervaring in de winter. Meer info vind je hier

Skitouren

Leer Kleinwalsertal in de winter kennen tijdens een skitour en krijg inzicht in de technieken van deze fascinerende sport. Meer informatie over skitoerisme en de belangrijkste klim- en daaltechnieken. Je krijgt een eerste korte introductie over lawines en tourplanning. Na de beklimming heb je een onvergetelijk uitzicht op de bergen. Meer info vind je hier

Winterse activiteiten in Kleinwalsertal in een prachtig winters landschap (Foto: Kleinwalsertal Tourismus)

Huskytocht

Een van de mooiste winteravonturen die er is – een dag opstap met husky’s. Naast een kampvuur leer je interessante feiten over deze fascinerende honden. Na een korte uitleg over de slee kan iedereen een paar rondes rijden. Meer info vind je hier

Snowbiken

Diepe sneeuw, carven, sneeuwbulten – alles is mogelijk met een sneeuwfiets. Ontspanning, plezier en een goede workout gegarandeerd. Leer hoe je met een snowbike moet omgaan tijdens een korte cursus.

Benieuwd naar nog andere activiteiten die deze regio te bieden heeft? Meer info op de website van het Kleinwalsertal door -HIER- te klikken

Weerkaarten

Op Alpenweerman houden we je op het hoogte van het Alpenweer via onze reguliere weerberichten. Maar daarnaast kunt u nu ook zelf de weersverwachting volgen op onze nieuwe weerkaarten pagina!

(Visited 605 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer