Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Dit weekend is het skiseizoen begonnen in Kleinwalsertal. De start is goed, want er ligt meer sneeuw dan voorgaande jaren rond dezelfde tijd van het jaar. Afgelopen dagen was het zeer zonnig, maar de komende dagen krijgen we te maken met winterse neerslag. Vooral morgen en dinsdag gaat weer wat verse sneeuw bijvallen in Kleinwalsertal. Koelere lucht stroomt vanuit het noordwesten richting de Alpen en de temperaturen gaan flink omlaag. Daarna blijft het wisselvallig met storingen die vanuit westelijke richting over de Alpen trekken. 

Afgelopen dagen waren zeer zonnig in Kleinwalsertal. Dankzij de lage luchtvochtigheid is veel van de sneeuw behouden gebleven en konden de sneeuwkanonnen ook blijven draaien deze week. (foto: Hans ter Braak)

Vandaag schijnt af en toe de zon en is er wat hoge sluierbewolking. Daarbij staat er een zwakke tot matige wind vanuit het westen. Het is zacht met een nulgradengrens die boven de 2000 m ligt. In de loop van de middag neemt de bewolking toe en later vanavond kan er ook een enkele bui vallen.

Morgen gaat de wind flink in kracht toenemen en kan het stormachtig gaan worden. De bewolking neemt verder toe en in de de loop van de middag komt de neerslag. De sneeuwvalgrens ligt aanvankelijk ruim boven de 1000 m. In de loop van de avond zakt deze naar 800 m en zelfs lager. Met deze Nordweststau situatie stroomt koelere richting de Alpen een gaat de temperatuur flink omlaag.

Dinsdag blijft de sneeuwval aanhouden. De wind waait vanuit west- tot noordwestelijke richting en is het gevoel kouder. Bij elkaar opgeteld kan er zo’n 10 tot max 20 cm aan verse sneeuw bij gaan vallen op maandag en dinsdag.

Op dinsdag stroomt koelere lucht vanuit noordwestelijke richting de Alpen. Deze Nordweststau zorgt voor een flinke afkoeling en winterse neerslag aan de noordkant van de Alpen (bron: WXCharts.com, ECMWF temp. afwijking 10 dec.)
Totale sneeuwval tot woensdag. Het Vorarlberg krijgt de meeste sneeuw van Oostenrijk. Maximale hoeveelheden verse sneeuw in Kleinwalsertal zijn mogelijk van +20 cm. (bron: Kachelmann, COSMO 1 model)

Vooruitzichten

Ook woensdag is het nog koud en liggen de temperaturen laag. De neerslag en wind nemen af en er is ruimte voor opklaringen. Een Tussenhoog zorgt voor een tijdelijke weersverbetering. Vanaf donderdag neemt de wisselvalligheid echter opnieuw toe. Storingen vanaf de Atlantische Oceaan bereiken de Alpen en zorgen voor neerslag. Ook in Kleinwalsertal kan er veel neerslag verwacht op vrijdag en in het weekend. Waar de sneeuwvalgrens precies komt te liggen is nog even afwachten.

Komende week bereiken meerdere storingen vanuit westelijke richting de Alpen. Volgende weekend draait de hoogtestroming mogelijk verder richting het zuidwesten. Hierdoor kan het aan de noordkant fohnig gaan worden met sterk oplopende temperaturen (bron: Wetterzentrale, ECMWF 500hPa, zondag 15 december)

Mogelijk draait de stroming ook verder naar het zuidwesten waardoor het föhnig kan worden aan de noordkant van de Alpen. Dit zal het sneeuwdek ook kunnen gaan aantasten. Toch is de basis in ieder geval goed en is het een mooie start van het skiseizoen. Hopelijk blijft het sneeuwdek wat er nu ligt grotendeels bijhouden tot de kerstdagen. Dat is nog even afwachten.

Fellhornbahn, Kleinwalsertal vorig jaar (7 december 2018)…

Fellhornbahn, Kleinwalsertal dit jaar (7 december 2019)

Start skiseizoen begint met sneeuw!

Dit weekend openen veel skigebieden Kleinwalsertal. Er ligt op dit moment meer sneeuw dat de afgelopen jaren rond dezelfde tijd in de maand december. Vooral hogerop de bergen ziet het er op dit moment prachtig uit. We blijven het de komende tijd in de gaten. Blijft hier ook de hoogte van het weer in het Kleinwalsertal!

Lees ook de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 792 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer