Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De komende dagen is het op en top wandelweer in de bergen. Deze periode met mooie nazomerse dagen in oktober wordt ook wel Goldener Oktober genoemd. Hieronder lees je een speciaal weerbericht voor het Kleinwalsertal en een aantal mooie wandelplekken in dit gebied.

Het was gisteren druk op de terrassen in Mittelberg. Mooi is hier de grens van de sneeuw op 1900m te zien. Met een aantal warme en zonnige dagen in het vooruitzicht zal de sneeuw de komende wel gaan verdwijnen (foto: Hans ter Braak)

Wandeltips

Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer is het Kleinwalsertal een prachtig gebied. Dit gebied is bij uitstek geschikt voor mooie wandelingen. Wist je dat bij veel accommodaties in de zomer je ook een gratis liftkaart kunt krijgen? Tot 3 november dit jaar kun je nog van de zomerliften gebruik maken. Je hoeft dus niet in het dal te beginnen, maar je kunt ook gelijk hogerop van start gaan. Er zijn in totaal 6 liften die in de zomer in gebruik zijn. Hieronder een overzicht van de verschillende locaties in het Kleinwalsertal

Ifen
De Ifenbahn is dagelijks actief in de zomer. Met een nieuwe gondel kun je naar een hoogte van 1600m. Op deze locatie vind je Ifenhütte en vanaf hier zijn er veel mooie wandelingen te maken. Het mooie aan de Ifen is dat je uitkijkt op het imposante en karakteristieke Hoher Ifen massief van 2230m hoog.

Walmendingerhorn en Heuberg
De Walmendingerhornbahn is ook de hele zomer dagelijks in gebruik. Bij mooi weer heb je hier een prachtig uitzicht en kun je bij helder weer drie landen zien vanaf dit punt.

Fellhorn en Kanzelwand
De Fellhorn- en Kanzelwandbahn vertrekken vanaf twee verschillende punten. In dit gebied vind je ook vele paden en leuke hutten om te pauzeren en waar je een hapje kunt eten. Via Riezlern kun je met de Kanzelwandbahn naar boven naar 1957m. De Fellhornbahn is via de andere kant van te bereiken via Oberstdorf. Vanaf hier ga je met een grote cabine naar een hoogte 1967m. Beide zijn zeker de moeite waard een keer te nemen.

Söllereck
De Söllereckbahn gaat naar ruim 1300m. Vanaf hier kun je verder naar boven lopen naar de bergtop de Söllereck op 1700m waarvandaan je ook een fantastisch uitzicht hebt. Er zijn veel mooi padden en leuke hutten te vinden op deze berg.

Kortom, een ruime keuze aan wandelmogelijkheden en dat maakt het Kleinwalsertal bij uitstek een zeer geschikt gebied meerdere dagen te verblijven. Meer weten over Kleinwalsertal? Kijk ook eens hier op hun website Kleinwalsertal.com

Het is prachtig wandelweer in het Kleinwalsertal op dit moment. Dit plaatje is gisteren genomen van de Walmendingerhornbahn (foto: Hans ter Braak)

Weerbericht Kleinwalsertal

Vandaag schijnt de zon volop. In de ochtend zijn er nog enkele nevelvelden, maar deze zullen snel verdwijnen. In het dal kan de temperatuur oplopen naar zo’n 20 tot 22 graden. Met een soms stevige wind, die waait vanuit het zuidwesten, is het föhnig. Met name in de middag neemt de wind toe, maar fris zal het niet zijn want de lucht is erg droog. Kortom, een perfecte dag erop uit te gaan in de bergen.

Morgen is het wederom zonnig en doet de temperatuur er nog een schepje bovenop. Een zuidwestelijke stroming zorgt voor de aanvoer van warme droge lucht en de föhn neemt verder in kracht toe. In de middag is er ook meer hogere bewolking, waardoor het zonlicht iets diffuser is. De maximum temperatuur in het dal gaat richting de 21 tot 25 graden. Met een vorstgrens die ligt rond de 3000m is het bijzonder warm voor de tijd van het jaar.

Maandag een vergelijkbare dag als de zondag. Het is de hoge druk die domineert en het blijft warm en zonnig, en lopen de temperaturen opnieuw op naar 25 graden. De wind is aanwezig, maar minder sterk dan in het weekend.

Dinsdag begint ook goed en schijnt de zon in eerste instantie nog volop. De hoge bewolking neemt in de loop van de dag wel toe en dat is een eerste teken van een naderende weersverandering. Op woensdag een weeromslag met een aantal buien en koelt het af. De dagen erna liggen de temperaturen duidelijk lager en meer rond de normaal voor de tijd van het jaar.

(Visited 594 times, 1 visits today)

één reactie op “Kleinwalsertal: Prachtig wandelweer in de bergen”

  • Remco Mienis
    12 oktober 2019 at 10:04

    Prachtig zeg! wat een mooi gebied is het daar toch. Mooi geschreven Roy!

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer