Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Na een winters weekend met lage temperaturen en lichte sneeuwval gaan we weer over naar een hogedruksituatie. De luchtdruk loopt op en hierbij gaan de temperaturen weer omhoog. Het blijft droog en met name in de tweede helft van de week krijgen we te maken met zachtere lucht. 

Hieronder nog even een impressie van winterwonderland Kleinwalsertal na de verse sneeuw van afgelopen weekend…

Winter wonderland zondag 19 januari Kleinwalsertal (foto’s Hans ter Braak)

Dit weekend viel er een enkele tiental centimeter aan verse sneeuw in het Kleinwalsertal. Dat niet alleen, ook de temperatuur ging omlaag waardoor het koud genoeg was voor het produceren van kunstsneeuw. Dit zorgde het weekend voor goede winterse omstandigheden en die konden de skipistes goed gebruiken na een lange periode v weinig neerslag.

Morgen, maandag begint de dag met nevel in de dalen, maar door de toenemende kracht van de zon zal deze snel gaan verdwijnen. Het is nog koud en overal blijft de temperatuur onder nul in de ochtend. In de middag kan de temperatuur wel positieve waarden bereiken en is er veel ruimte voor de zon. De wind is zwak tot matig en waait van uit een noordoostelijk richting.

Na een winters weekend met lage temperaturen en lichte sneeuwval gaan we maandag weer over naar een hogedruksituatie. Dit leidt een nieuwe periode in van veel zon en weinig neerslag.

Overmorgen, dinsdag wordt een hele zonnig dag. De lucht is blauw en het zicht is goed. Mogelijk in de ochtend is er nog Hochnebel in de dalen. In de bergen waait een zwakke wind vanuit een zuidelijke richting. De temperatuur loopt langzaam op en het wordt een stuk warmer dan de maandag. Op zo’n 2000 m worden ook positieve temperatuurwaarden verwacht net boven nul.

Via Alpenweerman blijf je op de hoogte! Voor activiteiten in het Kleinwalsertal kun je -hier- terecht.

Een goed alternatief voor skiën of langlaufen is een Afdaling maken met de slee

Vooruitzichten

Woensdag en donderdag zijn wederom dagen dat de hoge druk domineert. Er is veel zon, nauwelijks bewolking en weinig wind. In de nachten kan het nog wel flink afkoelen, maar overdag is het warm en lopen temperaturen op tot ruim boven nul. Het is zacht voor de tijd van het jaar.

Tweede helft van de week lopen de temperatuur verder op en is het zacht voor de tijd van het jaar (bron: WxCharts.com)

Vrijdag is wederom zonnig, maar neemt de kans op bewolking toe. Met een lichte zuidelijke föhn blijft het zacht voor de tijd van het jaar. Voorlopig nog geen tekenen van winterse verwachting met nieuwe sneeuw en dus moeten we het nog even doen met de sneeuw van afgelopen weekend.

Volg het weer in de Alpen / Kleinwalsertal ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Lawinegevaar, klik op kaart of link en zoek per land / locatie voor info lawinegevaar

(Visited 286 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier