klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Na een winters weekend met lage temperaturen en lichte sneeuwval gaan we weer over naar een hogedruksituatie. De luchtdruk loopt op en hierbij gaan de temperaturen weer omhoog. Het blijft droog en met name in de tweede helft van de week krijgen we te maken met zachtere lucht. 

Hieronder nog even een impressie van winterwonderland Kleinwalsertal na de verse sneeuw van afgelopen weekend…

Winter wonderland zondag 19 januari Kleinwalsertal (foto’s Hans ter Braak)

Dit weekend viel er een enkele tiental centimeter aan verse sneeuw in het Kleinwalsertal. Dat niet alleen, ook de temperatuur ging omlaag waardoor het koud genoeg was voor het produceren van kunstsneeuw. Dit zorgde het weekend voor goede winterse omstandigheden en die konden de skipistes goed gebruiken na een lange periode v weinig neerslag.

Morgen, maandag begint de dag met nevel in de dalen, maar door de toenemende kracht van de zon zal deze snel gaan verdwijnen. Het is nog koud en overal blijft de temperatuur onder nul in de ochtend. In de middag kan de temperatuur wel positieve waarden bereiken en is er veel ruimte voor de zon. De wind is zwak tot matig en waait van uit een noordoostelijk richting.

Na een winters weekend met lage temperaturen en lichte sneeuwval gaan we maandag weer over naar een hogedruksituatie. Dit leidt een nieuwe periode in van veel zon en weinig neerslag.

Overmorgen, dinsdag wordt een hele zonnig dag. De lucht is blauw en het zicht is goed. Mogelijk in de ochtend is er nog Hochnebel in de dalen. In de bergen waait een zwakke wind vanuit een zuidelijke richting. De temperatuur loopt langzaam op en het wordt een stuk warmer dan de maandag. Op zo’n 2000 m worden ook positieve temperatuurwaarden verwacht net boven nul.

Via Alpenweerman blijf je op de hoogte! Voor activiteiten in het Kleinwalsertal kun je -hier- terecht.

Een goed alternatief voor skiën of langlaufen is een Afdaling maken met de slee

Vooruitzichten

Woensdag en donderdag zijn wederom dagen dat de hoge druk domineert. Er is veel zon, nauwelijks bewolking en weinig wind. In de nachten kan het nog wel flink afkoelen, maar overdag is het warm en lopen temperaturen op tot ruim boven nul. Het is zacht voor de tijd van het jaar.

Tweede helft van de week lopen de temperatuur verder op en is het zacht voor de tijd van het jaar (bron: WxCharts.com)

Vrijdag is wederom zonnig, maar neemt de kans op bewolking toe. Met een lichte zuidelijke föhn blijft het zacht voor de tijd van het jaar. Voorlopig nog geen tekenen van winterse verwachting met nieuwe sneeuw en dus moeten we het nog even doen met de sneeuw van afgelopen weekend.

Volg het weer in de Alpen / Kleinwalsertal ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Lawinegevaar, klik op kaart of link en zoek per land / locatie voor info lawinegevaar

(Visited 288 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer