Advertentie 

Net als de rest van het Alpengebied heeft ook het Kleinwalsertal een voorproefje op de winter. Het gehele gebied is bedekt met een flinke laag sneeuw en het witte goud ligt tot in de dalen. De eerste dagen waait het in de bergen door Südföhn stevig, maar schijnt de zon geregeld. In het weekend neemt de kans op sneeuw tot in de dalen weer toe. Volgende week is het droog en zonnig.

Webcambeeld Bahnholzhof Riezlern (1050 meter)

De webcam van Haus Walser Berge in Mittelberg laat mooi de sneeuw zien.

Ruim voor de opening van het skigebied op 6 december ligt overal sneeuw. In de dalen zo’n 5 centimeter en hogerop 20-30 cm. De Fellhorn- en Kanzelwandbahn gaan 6 december weer open en een dag later volgt de Nebelhornbahn. De Ifen gaat op 13 december open en de Walmendingerhornbahn, de Söllereckbahn en de Heubergbahn openen een week later op 20 december. De basis voor een lang skiseizoen wordt deze dagen, zeker in de hogere gebieden, gelegd.

Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Weekend sneeuw tot in de dalen

Het Kleinwalsertal heeft de komende tijd te maken met een Südföhn. De temperatuur stijgt naar 6-8 graden in het dal en naar waarden rond of onder nul op de diverse toppen met boven in de bergen een stevige wind. De gevallen sneeuw zal in het dal langzaam smelten.

Neerslaggebieden produceren aan de Alpenzuidkant veel sneeuw en in het weekend en begin volgende week neemt ook de kans op sneeuw in het Kleinwalsertal weer toe. Aanvankelijk ligt de sneeuwgrens rond de 1300 meter, maar zondag tot en met dinsdag daalt deze tot in de dalen van het Kleinwalsertal en kan overal weer zo’n 5-20 centimeter vallen, lokaal meer.

sneeuwverwachting tot en met zondag volgens het Arpege model. De meeste sneeuw, door Südföhn aan de Alpenzuidkant. Bron: WXCharts.com

Volgende week droog en zonnig

In de loop van volgende week zorgt hogedruk voor rustig weer met flink wat zon. Sneeuw wordt voorlopig niet verwacht en het blijft droog. De temperatuur stijgt in het dal van 3 graden op maandag naar 7 aan het eind van de week. Op de toppen liggen de maxima rond het vriespunt.

De eerste dagen is sprake van Südföhn, vanaf zondag neemt de föhn af.

Elke week verschijnt er, naast de dagelijkse Alpen- en Beneluxberichten, een aparte weersverwachting voor het Kleinwalsertal bij Alpenweerman.nl. Zeker vanaf december als de diverse liften weer opengaan, lees je hier wat je kan verwachten. Stay tuned en zeg het voort!

Lees ook de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 578 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier