klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Net als de rest van het Alpengebied heeft ook het Kleinwalsertal een voorproefje op de winter. Het gehele gebied is bedekt met een flinke laag sneeuw en het witte goud ligt tot in de dalen. De eerste dagen waait het in de bergen door Südföhn stevig, maar schijnt de zon geregeld. In het weekend neemt de kans op sneeuw tot in de dalen weer toe. Volgende week is het droog en zonnig.

Webcambeeld Bahnholzhof Riezlern (1050 meter)

De webcam van Haus Walser Berge in Mittelberg laat mooi de sneeuw zien.

Ruim voor de opening van het skigebied op 6 december ligt overal sneeuw. In de dalen zo’n 5 centimeter en hogerop 20-30 cm. De Fellhorn- en Kanzelwandbahn gaan 6 december weer open en een dag later volgt de Nebelhornbahn. De Ifen gaat op 13 december open en de Walmendingerhornbahn, de Söllereckbahn en de Heubergbahn openen een week later op 20 december. De basis voor een lang skiseizoen wordt deze dagen, zeker in de hogere gebieden, gelegd.

Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Weekend sneeuw tot in de dalen

Het Kleinwalsertal heeft de komende tijd te maken met een Südföhn. De temperatuur stijgt naar 6-8 graden in het dal en naar waarden rond of onder nul op de diverse toppen met boven in de bergen een stevige wind. De gevallen sneeuw zal in het dal langzaam smelten.

Neerslaggebieden produceren aan de Alpenzuidkant veel sneeuw en in het weekend en begin volgende week neemt ook de kans op sneeuw in het Kleinwalsertal weer toe. Aanvankelijk ligt de sneeuwgrens rond de 1300 meter, maar zondag tot en met dinsdag daalt deze tot in de dalen van het Kleinwalsertal en kan overal weer zo’n 5-20 centimeter vallen, lokaal meer.

sneeuwverwachting tot en met zondag volgens het Arpege model. De meeste sneeuw, door Südföhn aan de Alpenzuidkant. Bron: WXCharts.com

Volgende week droog en zonnig

In de loop van volgende week zorgt hogedruk voor rustig weer met flink wat zon. Sneeuw wordt voorlopig niet verwacht en het blijft droog. De temperatuur stijgt in het dal van 3 graden op maandag naar 7 aan het eind van de week. Op de toppen liggen de maxima rond het vriespunt.

De eerste dagen is sprake van Südföhn, vanaf zondag neemt de föhn af.

Elke week verschijnt er, naast de dagelijkse Alpen- en Beneluxberichten, een aparte weersverwachting voor het Kleinwalsertal bij Alpenweerman.nl. Zeker vanaf december als de diverse liften weer opengaan, lees je hier wat je kan verwachten. Stay tuned en zeg het voort!

Lees ook de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 539 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer