Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het lijkt niet op te kunnen met de mooie nazomerse dagen. Ook dit weekend is het opnieuw genieten. Het is warm, er staat weinig wind en de zon schijnt volop. Van winter is nog geen sprake. Na het weekend een overgang naar kouder en meer herfstachtiger weer. In dit bericht lees je het weerbericht voor Kleinwalsertal en 5 dingen die je zeker moet doen in de herfst daar.

De herfst is een prachtig seizoen in de bergen. Kleinwalsertal is een zeer geschikt gebied om in de herfstperiode te verblijven. (Foto: Hans ter Braak)

5 Dingen die je moet doen in de herfst in Kleinwalsertal

De herfst is een prachtig seizoen in de bergen. Kleinwalsertal is een zeer geschikt gebied om in de herfstperiode te verblijven. Hieronder 5 dingen die je zeker een keer gedaan moet hebben in dit gebied. Meer informatie over activiteiten en evenementen kun je ook vinden op de site van Kleinwalsertal.

1. Wandelen door de ritselende bladeren

Het eerste beeld waar je aan denkt bij een berglandschap is een dennenbos met bergen. Maar daarnaast zijn er ook heel veel loofbomen met prachtig gekleurde bladen. Deze herfstbladeren maken dat kenmerkende ritselende geluid. Heerlijk om een herfstwandeling te maken en door deze ritselende bladeren te lopen.

2. Van de zon genieten, terwijl anderen in de mist zitten.

Een typisch fenomeen waarvan men in Kleinwalsertal spreekt is “Obheiter”. Eigenlijk betekent dat niets anders dan Hochnebel. Het is een weersfenomen die veelal voorkomt in de herfst. In het dal is het dan vaak nevelachtig, terwijl hogerop de berg de zon schijnt. “Oben blau, unten grau”. Kortom, laat je niet afschrikken door mist in het dal en ga een mooie wandeling maken. Daarbij kan het helpen een blik te werpen op de webcambeelden: Webcams.

3. Een herfst wandeltour maken

Zelden is de lucht zo helder als in de herfst. Beklim de bergen, haal diep adem en geniet van het uitzicht. Nog een tip, er zijn heel veel wandelmogelijkheden in Kleinwalsertal. Je op eigen houtje, maar je kan ook een tour boeken: Tourensuche.

4. Opwarmen met een warme chocolademelk

In de middag, als de zon onder is, kan het erg koud worden. De beste manier om op te warmen is met een warme chocolademelk. Een overzicht van lokale hutten vind je hier.

Wolken dan langs de bergen naar boven glijden. Foto: Hans ter Braak

5. Je verwonderen over de prachtige bergtoppen

Niet alleen de bomen zijn kleurrijk in de herfst, ook de bergtoppen zijn prachtig om aan te schouwen in de herfst met de laagstaande zon. Je kan zelf naar boven wandelen, maar nog makkelijker is het om een van de kabelbanen te nemen. Hier vind je de openingstijden: Öffnungszeiten.

Weerbericht Kleinwalsertal: Uitzonderlijk warm en zonnig

De afgelopen dagen waren uitzonderlijk warm. Ook dit weekend lopen de temperaturen weer flink op. In een groot deel van Oostenrijk is op dit moment meer dan 10 graden warmer dan normaal voor deze tijd van het jaar. In het Kleinwalsertal liep de temperatuur op tegen de 20 graden vandaag.

Temperatuurafwijking, zaterdag 26 okt. Het is op dit moment uitzonderlijk warm in een groot deel van Centraal-Europa. In de Alpen is het bijna 10 graden warmer dan normaal voor deze tijd van het jaar (Karstenhaustein.com)

Vannacht is een heldere nacht en koelt het af naar zo’n 8 tot 10 graden in het dal en er staat weinig tot geen wind.

Morgen begint de dag wederom weer met veel zon en lopen de temperaturen snel op. Met een nulgradengrens die ligt op ruim 3000m is het uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. Temperaturen kunnen morgen verwacht worden in het dalen van 17 a 18 graden en verder staat er weinig wind. Mogelijk later in de middag toenemende hoge bewolking.

Morgen nog volop zon. Maandag en dinsdag wisselvalliger met regen en dalende temperaturen. Prikpunt: Mittelberg. (Kachelmannwetter.com)

Maandag een overgang naar een ander weertype. We krijgen te maken met een meer noordelijke aanvoer met koudere en vochtigere lucht. Deze noordelijke stuwing in combinatie met een koufront brengt op maandag neerslag en afkoeling. De hele dag blijft het wisselvallig met aanhoudende lichte (mot)regen.

Dinsdag een vergelijkbare weersituatie. De temperatuur gaat verder omlaag en het blijft druilerig met (mot)regen. Hoewel het afkoelt lijkt van sneeuw nog niet echt sprake. De sneeuwvalgrens blijft boven de 2000 m steken. Voor de sneeuw moet het dus hogerop gezocht worden op de bergtoppen.

Tempartuurverschillen (ECMWF – GFS) 850hPa voor donderdag 31 okt. Grote verschillen waarbij het GFS een weersituatie voorziet die 5 tot 10 graden kouder ziet met een aanvoer van Arctische lucht. ECMWF beduidend warmer met name aan de westkant van de Alpen. (WXCHARTS.com)

Vooruitzicht
Er is nog veel onzekerheid wat er gaat gebeuren de tweede helft van de week. De weermodellen GFS en ECMWF laten grote verschillen zien onderling. Het GFS komt met een koud scenario en laat een weersituatie zien die 10 graden kouder is dan ECMWF. Het ECMWF voorziet minder kou en komt met een meer westelijke aanvoer van zachtere lucht. Kortom, het ziet er vooralsnog niet overtuigend uit dat we naar een echt winters weertype overgaan. Dit weekend is het in ieder geval nog volop genieten van een prachtige nazomer.

Wat kunnen we komende winter verwachten? Hier kun je onze jaarlijkse winterverwachting lezen of meepraten op het forum!

De sneeuwlansen worden uit de opslag gehaald en worden naar hun plekje op de piste gebracht. Met 17gr. vandaag en volop zon is van winterweer echter nog geen sprake. Mittelberg (1200m) Foto: Hans ter Braak

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

ALPENWEERMAN KALENDER 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen.

Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

(Visited 221 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier