Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Ook het Kleinwalsertal heeft geprofiteerd van de Frühwinter zo vlak voor het wintersportseizoen. In de Alpen, met name het zuidelijke deel, zijn hogerop tientallen centimeters gevallen afgelopen week. Ook het Kleinwalsertal heeft een graantje meegepikt van de Früwinter. In de dalen is het nog groen, maar hogerop vanaf zo’n 1500 meter ligt er op dit moment een mooi gesloten sneeuwdek.

Schitterende condities vandaag in het Kleinwalsertal. Webcambeeld vanaf de Nebelhorn (2200 meter) via Kleinwalsertal

Dankzij de koudere lucht kunnen de sneeuwkanonnen ook al even op volle toeren draaien:

Zo lijkt er voor de opening van het skigebied op 6 december nu al een mooie basis gelegd te worden. Johann berichtte eerder al over nieuwe sneeuwval in de Alpen, maar gaat het Kleinwalsertal meeprofiteren?

Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Frühwinter met zon

Afgelopen nacht kon het dankzij weinig wind en een heldere hemel flink afkoelen in de dalen. Zo werd het in Oberstdorf -6 graden terwijl op het 2200 meter hoogte op de Nebelhorn 8 graden vroor. Vandaag gaat dan ook zonnig verlopen waarbij de vorstgrens rond de 1600 meter zal liggen. In de dalen wordt het dan zo’n 5 graden.

Dankzij de rijp zijn de dalen toch even wit in het Kleinwalsertal. Hogerop ligt een mooi pak sneeuw. Webcam Mittelberg via Kleinwalsertal

Ten zuiden van de Alpen trekt een lagedrukgebied over de Middellandse Zee. Hierdoor zal er door Südstau weer veel sneeuw in de zuidelijke helft van de Alpen vallen.

De weerkaart voor maandag: het lagedrukgebied brengt veel neerslag in de zuidelijke helft van de Alpen, maar zonnig weer aan de noordzijde dankzij de föhn. Bron: Wetterzentrale

Daarnaast nemen de drukverschillen tussen de zuid- en noordkant van de Alpen ook toe door dit lagedrukgebied. Hierdoor zal er een zuidelijke föhn op gaan zetten. Als gevolg gaat de vorstgrens naar zo’n 2300 meter en is er naast wat wolkenvelden ruimte voor de zon.

Het lagedrukgebied boven de Middellandse Zee trekt vervolgens richting Slovenië. Hierdoor trekt de meeste neerslag (en sneeuw) over de oostelijke helft van de Alpen. Het Kleinwalsertal kan hier waarschijnlijk gedeeltelijk van meeprofiteren met een paar centimeter sneeuw. Overdag valt deze boven de 1300 meter, maar in de nacht kunnen de dalen ook even wit worden.

Vanaf donderdag lijkt het een herhalen van zetten te worden voor het Kleinwalsertal: opnieuw veel neerslag in de zuidelijke helft van de Alpen, maar zonnig in de noordelijke helft dankzij een zuidelijke föhn. Op de toppen trekt de wind dan even aan naar windkracht 4-5 Bft.

De meeste neerslag valt de komende dagen in het zuiden en oosten van de Alpen. Maar het Kleinwalsertal kan ook zeker deels meeprofiteren van de sneeuwval.

Kortom: de basis voor het aanstaande winterseizoen wordt gelegd. Er is sneeuw gevallen en de komende dagen wordt het prima Frühwinterweer met zon afgewisseld door wat sneeuwval. Deze winter blijf je op de hoogte van het weer in de Alpen, maar ook zeker het Kleinwalsertal bij Alpenweerman.nl.

(Visited 559 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier